kufel_wro Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 (edited) 8 lipiec. Zamówienie złożone rano przez www, telefon potwierdzający, przelew. 9 lipiec. Pani dzwoni że wszystko jest już uszyte i że właśnie pakują paczkę. 10 lipiec. Kurier zapukał do mych drzwi :icon_biggrin: A porównajcie to do oczekiwania ponad rok na preorder ULPC w specops. I nadal nie ma :hahaha: Edited July 14, 2014 by kufel_wro Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Wyczuwam delikatną wariację nt. 6094 ;) http://www.currahee.pl/produkt/kamizelka-mohave-typu-plate-carrier Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 PL6094:) Przetarg na 300 kompletów rozpisany przez 3rblog (pewnie trafi do JWA i JWK) - robili wszyscy: Currahee, SPECOPS, Miwo-L i Iwo-Hest. Wygrał ten ostatni. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 http://www.altair.com.pl/mspo-report/view?article_id=655 Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 A robią w multicamie ? :F Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 No, chyba tak... ale nie wiem... :teeth: Trzeba podpytać :teeth: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Nowe ciuszki na stronie ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Spodnie ŻW-14 zamówiłem już kilka dni temu :teeth: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 One do mnie jakoś nie przemawiają w przeciwieństwie do combat shirta. Gdyby tylko mieli GreenZone'a. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Swoją drogą, motyw z wszywaniem na stałe pianki (no właśnie, ciekawe co pełni rolę ochraniaczy) przez CRH musiał zaboleć MIWO i ich RAPTORowe mundury :teeth: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 (edited) Ja już dawno mówiłem, że te nowe mundury miwo to taka niedorozwinięta zrzynka z CRH. Głównie spodnie, bo ich bluzy to nadal ich wymysł z delikatnymi zmianami. Edited September 19, 2014 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Piękne są :-* Bez lampy błyskowej, jak się spojrzy w świetle dziennym nie widać takiej różnicy materiału. Czuć ją w dotyku, ale nie widać. Ewidentnie także czuć piankę. Brak możliwości samodzielnej wymiany zawartości kolan może sugerować, że w razie ubicia trzeba zwrócić się do producenta... albo kupić nowe :teeth: Generalnie klasa - podtrzymuję swoje zdanie, że jak kupować ciuchy to właśnie w CRH. Żaden inny producent nie odszyje ciuchów pod podesłane wymiary... Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 A idź Ty, zawsze coś ugadasz :D Mnie boli fakt, że nie mają w ofercie PenCott GZ tylko siakieś niefajne A-Tacsy... Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Szefie a jakie to ma kieszonki jak zapinane? Nogawka ściągana rzepem prawda? Pianka jest obszyta cordurą czy zwykłym materiałem? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Widzisz, MIWO też jest przeciwko Pencottowi :teeth: Podejrzewam, że nie ma 'zapotrzebowania' na Pękota z różnych spec jednostek, stąd też brak tego kamuflażu w ofercie. Inna sprawa, że w GZ mocno poszedł Specops i Helikon - ciężko pewnie się wbić w taką konkurencję, szczególnie, że powoli wypływa też Leo Kohler w dobrej cenie :D Samael - wszystkie kieszenie na rzep. Nogawka również. Pianka jest obszyta na oko (i dotyk) Cordurą, ale tylko z zewnątrz. Po wewnętrznej jest normalny materiał mundurowy. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Problem taki, że ani Helikon ani Specops nie mają tego co mnie interesuje :D Quote Link to post Share on other sites
mlodygdansk Posted September 20, 2014 Report Share Posted September 20, 2014 A więc czas zamówić nowy mundur :) Posiadam http://www.currahee.pl/produkt/kamizelka-pc-qr-ld i jest to w ASG kamizelka niezniszczalna. Uszyłem sobie z cordury 1100 i szczerze mówiąc można się w niej tarzać w kamieniołomach bez obaw (wypróbowane na MA 2014). Gdyby ktoś się zastanwaiał, gorąco polecam tą firmę. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Te piankowe wkłady na kolanach i na łokciach to żadna nowość: Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 Jak tylko się pojawią spodnie combatowe w multicam tropic, to sprzedaję co leci i zamawiam. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Ciekawe czy w ogóle coś takiego się pojawi. Quote Link to post Share on other sites
mlodygdansk Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Kupował ktoś z was kurtkę SMOC od Currahee? http://www.currahee.pl/produkt/kurtka-smoc-crh-07-01 Z opisem trochę słabo na stronie. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Kopia Vertx z delikatnymi zmianami. Quote Link to post Share on other sites
dawidcwik Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 A co chciałbyś o niej wiedzieć? Miałem przez kilka dni taką w panterze u siebie, teraz mam w wersji softshell. Quote Link to post Share on other sites
mlodygdansk Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 Chciałbym wiedzieć czy się nada na GC 2014 :) Szuka kurtki na zimniesze dni (jesień) i chciałem poznć waszą opinię. Wersja w A-TACS FG to wydatek 680 zł, więc dobrze widzieć czy warto:) Zdążyłem się zorientować ż to kopia Vertx ( http://www.tactical.pl/forum/index.php?topic=69302.30 ), znam się n wyszukiwaniu w google ;) Jeśli ktoś dysponuje zdjęciami/opinią to będę wdzięczny za podzielenie się tutaj. Dawid, jakiego masz konkretnie SMOCa w sofcie? (jakiś link do sklepu?:)) Quote Link to post Share on other sites
dawidcwik Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Jeżeli chodzi o kurtki z oferty sklepu Currahee, to są ze zwykłego rip stopu, niczym nie są podszyte i służą bardziej do noszenia jako bluza mundurowa z dużymi kieszeniami, natomiast currahee robi (albo robiło) ten sam model z softshella, w dotyku przypominającym materiał z kurtki Gunfighter Helikona. Kurtka jest bardzo duża, nawet jak na smocka, moim zdaniem większość kieszeni jest gówniana, bo są za duże otwory pomiędzy guzikami. Kieszeń na magazynki byłaby si, ale jest za płytka i tylko stanagi wchodzą tam bez problemu. CRH robili też kopie CDJ wykonane w całości z tego softa i wstawkami z rip stopu. Przymierzałem, bardzo fajna. Ale tego nie mają w ofercie sklepu internetowego, więc musisz zadzwonić i dopytać. O wiele lepszym rozwiązaniem jest Pretorian, moim zdaniem, i piszę to mimo że jestem chodzącą reklamą sprzętu CRH. Tyrałem go pół roku w Afganistanie, później przeszedł w ręce kolegi i z tego co wiem służy mu do dziś. Mam tego smoca (CRH, z softshella) jeszcze do końca weekendu w domu to mogę jutro zrobić fotki i wrzucić Ci na maila, podaj przez PW. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts