Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...

Witajcie

Przeciaka mi zawór ON/OFF. Od nowości lekko chodził i jednoczeście przeciekał. Porównałem z zaworem (uszczelką) mojego kumpla, wyglą identycznie, ale jemu nie cieknie. Ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Macie pomysł jak to naprawić? Myślę nad nową uszczelką, ale nie wiem gdzie mógłbym taką kupić. W najgorszym razie kupię nowy zawór.

• 3 weeks later...

Coz... co do wora ze specshop'u osobiscie uzywam takiego samego od pol roku i wszystko byloby dobrze gdyby od wyginania wezyk nie zaczal przemakac. Hmmm... nie jest to moze jakis powazny wyciek, ktory sprawilby ze wor nadaje sie do wywalenia ale podczas uzytkowania rurka musi juz swobodnie zwisac w dol i nie moge jej nigdzie podczepic w oporzadzeniu w "zasiegu ust" :). Co do wytrzymalosci samego worka: nie raz przyduszony ogniem kladlem sie na plecy - z calym szpejem bedzie tego ze 120 kg zywej wagi - i nic nie peklo.

Ustnik nie ciekanie ale przydalaby sie jakas oslona higieniczna a tak w ustach moze znalezc sie niezly smietnik.

Dla kogos bez mega wymagan i na poczatek obcowania z camelbakiem moge delikatnie polecic ale osobiscie juz rozgladam sie powoli za innym-lepszym a ten worek bedzie awaryjny albo na dluzsze wypady.

PS

Musze zaznaczyc ze przez okres wakacyjnych upalow worek byl uzytkowany prawie codziennie .

Jeśli chcemy kupić wory inne niż wojskowe (CamelBak, Skillcraft) to wśród turystycznych najlepiej szukać jak najtańszych, bo właściwie wszystkie maja podobne właściwości. Ja przez rok miałem wór z Decathlonu, zapłaciłem za niego 32 zł i nie zawiódł ani razu, a za każdym razem był wsadzany do plecaka, czasami na maksa wypchanego. Gdy po roku zaczął nieco przeciekać zawór to za całe 3,65 dokupiłem nowy.

Jedyna wada, to lekki posmak silikonu czy czego tam, ale w sumie jak zabiegany byłem i brałem łyk zimnej wody to niezbyt to czułem i w sumie było mi wszystko jedno :P.

Tyle

Procent

na allegro się pojawiają od czasu do czasu CamelBak'a albo SkillCrafta. Napisz do GunSmoke'a, on miał tego bardzo dużo jakiś czas temu, moze mu się jeszcze coś ostało. Ew. kup całego camela thermopacka, te w 3c na allegro już od 100 zł można dostać. Wkłady zwykle ok 60 zł kosztowały.

EDIT: http://allegro.pl/item151035462_skilcraft_...a_3_l_nowy.html

A teraz pytanie nieco z innej beczki.

Czy uzywal ktos produktow G&P jesli chodzi o camelbaki?

Chodzi dokladnie o ten produkt:

http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...78784cbb0eb51ef

a dokladnie o jakosc samego worka.

Wiadomo ze palsy czy szelki na kieszeni zawsze mozna naprawic igla z nitka natomiast cieknacy worek naddaje sie do kibla.

Jak z trwaloscia zaworu?

Czy cieknie ustnik?

Jak wyglada polaczenie rurki z workiem? Moze jest odczepiany?

Z gory dzieki za pomoc.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...