thor_ Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 niczym nie rozniace sie w skladzie od Coregatabs (tanie) ktorych uzywaja nasi dziadkowie do czyszczenia protez zebow. Ja dzięuje ja postoje zamiast spijac resztki po protezach dziadków :D Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 To sie suszyć trzeba nauczyć. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Witajcie Przeciaka mi zawór ON/OFF. Od nowości lekko chodził i jednoczeście przeciekał. Porównałem z zaworem (uszczelką) mojego kumpla, wyglą identycznie, ale jemu nie cieknie. Ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Macie pomysł jak to naprawić? Myślę nad nową uszczelką, ale nie wiem gdzie mógłbym taką kupić. W najgorszym razie kupię nowy zawór. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Przy takich cenach nie lepiej kupić nowy zawór? Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Mi ciekł i to mocno, pomogło zgubienie a co za tym idzie kupienie nowego. A na razie wystarczy że zawór będzie wysoko - podczepiony np. D-ringiem na klatce piersiwej a nie wisiał - fizyka, nie będzie ciekło. Quote Link to post Share on other sites
ziava Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 czy miał ktoś styczność z wkładem do camelbak'a ze specshopu? o takiego i czy zmieści się on do tylniej kieszeni patterny? Quote Link to post Share on other sites
frankness Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 czy miał ktoś styczność z wkładem do camelbak'a ze specshopu?o takiego i czy zmieści się on do tylniej kieszeni patterny? Powinien się tam zmieścić, ponieważ to duża kieszeń Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Zmieści się tylko jeśli z tych dwóch tylnych komór zrobisz jedną. I pamiętaj, ze nie jest to wkład firmy CamelBak, a zapewne jakiś cywilny wytwór. Tyle Procent Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Coz... co do wora ze specshop'u osobiscie uzywam takiego samego od pol roku i wszystko byloby dobrze gdyby od wyginania wezyk nie zaczal przemakac. Hmmm... nie jest to moze jakis powazny wyciek, ktory sprawilby ze wor nadaje sie do wywalenia ale podczas uzytkowania rurka musi juz swobodnie zwisac w dol i nie moge jej nigdzie podczepic w oporzadzeniu w "zasiegu ust" :). Co do wytrzymalosci samego worka: nie raz przyduszony ogniem kladlem sie na plecy - z calym szpejem bedzie tego ze 120 kg zywej wagi - i nic nie peklo. Ustnik nie ciekanie ale przydalaby sie jakas oslona higieniczna a tak w ustach moze znalezc sie niezly smietnik. Dla kogos bez mega wymagan i na poczatek obcowania z camelbakiem moge delikatnie polecic ale osobiscie juz rozgladam sie powoli za innym-lepszym a ten worek bedzie awaryjny albo na dluzsze wypady. PS Musze zaznaczyc ze przez okres wakacyjnych upalow worek byl uzytkowany prawie codziennie . Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Jeśli chcemy kupić wory inne niż wojskowe (CamelBak, Skillcraft) to wśród turystycznych najlepiej szukać jak najtańszych, bo właściwie wszystkie maja podobne właściwości. Ja przez rok miałem wór z Decathlonu, zapłaciłem za niego 32 zł i nie zawiódł ani razu, a za każdym razem był wsadzany do plecaka, czasami na maksa wypchanego. Gdy po roku zaczął nieco przeciekać zawór to za całe 3,65 dokupiłem nowy. Jedyna wada, to lekki posmak silikonu czy czego tam, ale w sumie jak zabiegany byłem i brałem łyk zimnej wody to niezbyt to czułem i w sumie było mi wszystko jedno :P. Tyle Procent Quote Link to post Share on other sites
ziava Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 a wie ktoś gdzie można kupić jakiś firmowy wór? najlepiej sam wkład Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 na allegro się pojawiają od czasu do czasu CamelBak'a albo SkillCrafta. Napisz do GunSmoke'a, on miał tego bardzo dużo jakiś czas temu, moze mu się jeszcze coś ostało. Ew. kup całego camela thermopacka, te w 3c na allegro już od 100 zł można dostać. Wkłady zwykle ok 60 zł kosztowały. EDIT: http://allegro.pl/item151035462_skilcraft_...a_3_l_nowy.html Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Od siebie dodam tylko ze warto zainwestowac w worek z zabezpieczeniem hignienicznym na ustniku. PS Czy wszyscy sie sprzysiegli przeciw mnie i oryginalne camelbaki zaczeli produkowac w desert 3c? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Nie, 3c jest wycofywane i wszystkie zapasy są sprzedawane po śmiesznych cenach :). Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 A teraz pytanie nieco z innej beczki. Czy uzywal ktos produktow G&P jesli chodzi o camelbaki? Chodzi dokladnie o ten produkt: http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...78784cbb0eb51ef a dokladnie o jakosc samego worka. Wiadomo ze palsy czy szelki na kieszeni zawsze mozna naprawic igla z nitka natomiast cieknacy worek naddaje sie do kibla. Jak z trwaloscia zaworu? Czy cieknie ustnik? Jak wyglada polaczenie rurki z workiem? Moze jest odczepiany? Z gory dzieki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Johnrambo Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 no..oki ale co z cieknącym zaworem/ustnikiem w nowym camelbaku thermobak 3l ? -gdzie można dokupić i w jakiej cenie? w katalogu widziłęm fajny "camelclip" -taki bajer jak przy identyfikatorach -tyle że cały czarny- ktoś w pl sprowadza "pierodły" od camelbaków? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Ustniki z zaworkiem sa na allegro. Quote Link to post Share on other sites
piachu Posted February 14, 2007 Report Share Posted February 14, 2007 a czy ktos z was uzytkowal kiedykolwiek Aquatexa? co to w ogole jest? ^^ http://www.azymut.waw.pl/sklep/produkt.php?id=657&idg=25 Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Witka, używa ktos tego wkładu? http://allegro.pl/item166218478_super_cena...y_kelly_s_.html Quote Link to post Share on other sites
skunks Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Men3L: takie coś kupisz w sklepie sportowym ;) Pzdr Sqnx Quote Link to post Share on other sites
piachu Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 czy ktos oprocz rangershopu sprzedaje Tube Cover? Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 GunSmoke na allegro. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 co do aquatexa to nedzny webtex. nieuzywalem ale pytalek kilku uzytkownikow i mowili ze jak reszta produktow webtexa to lekka przesada cenowa w porownaniu do jakosci Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Witam Mój camel sie niestety zbuntował i zaczał przeciekać przy zakrętce. Wystarczy go delikatnie ścisnąć i cała zawartość zaczyna tamtędy wypływać... Poradzi ktoś co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Sgt.Thomas Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 albo "kropelka" ;-) albo kup nowy :-P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts