Jangi Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Bardziej, jak się wyraziłeś "lansiarskie" byłyby na pewno grimlocki: http://www.1sks.com/images/maxpedition/200...ck-molle_sm.jpg do dostania na allegro, bądź u gunsmoke'a, ale IMHO opaski do kabli są lepsze, bo tańsze... Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Bardzo nadawał by się do tego Paracord. Do dostania na allegro. Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Dzięki wszystkim! Skorzystam z grimlocka :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Cysiu20 Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Cześć Mam pytanie do was czy można zamontować camelback jakoś do siebie bez użycia kamizelki itp. Ale wykluczam camelback z szelkami, chodzi mi czy można np. takiego http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3562 zamocować jakoś bez kamizelki na sobie? Czy jakoś można go nosić np. z takimi szelkami Tamtego camelbacka podałem tak przykładowo bo wiem że to ze sobą nie będzie sie pięknie prezentować. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Kup sobie pokrowiec BHI STRIKE, który ma taśmę do noszenia. A w ogóle to dlaczego wykluczasz Camela z szelkami, a chcesz tworzyć jakieś nie wiadomo co. Tego co podałeś na szelkach LC nie zamocujesz, chyba że z użyciem sznurka i sztrapsów... Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Cześć. Chce kupić wkład camelbak'a do mojej kamizelki. Na specshopie znalazłem takie dwa. Moje pytanie brzmi: Który wybrać? TEN czy TEN Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 (edited) Żadnego...proponuje któryś z tych, no chyba że lubisz wywalać kasę w błoto to bierz milteca Edited May 18, 2008 by Robnok Quote Link to post Share on other sites
DeFFik Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Pytanie... prześledziłem temat no i się zrodziło w mej głowie coś takiego... http://www.specshop.pl/images/kamizelka-UTG-Blck.jpg http://img503.imageshack.us/img503/7584/kamizelka7bl8.jpg Mam tą kamizelkę czy mógłbym prosić o radę w doborze Camela?? Kamizelka z pracy została jest okej na razie nie chcę jej wymieniać (tzn nad wymianą zastanowie się przy jakimś większym przypływie gotówki, na razie Camel... Lub czy lepiej będzie po prostu do plecaka Camela wsadzić?? :/ Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Nigdy nie miałem w rękach UTG, ale mam wrażenie że można by przypiąć camela z tyłu o te "paski". Lecz prostszym i chyba wygodniejszym rozwiązaniem będzie plecak. Quote Link to post Share on other sites
DeFFik Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Co do "pasków" to mają one szerokość 50mm (jeżeli to ważne) a co do połączenia plecak+camel się w sumie skłaniam ponieważ chciałbym żeby camel mi również służył w góry/rower i tu powstaje nasępne pytanie.. W wątku niektórzy wypowiadali się, iż do JS20 jest okej. A jak z PatrolPackiem 30l lub z PP25?? Zainteresował mnie Camelbak Thermobak2L Czy wersji tej jest możliwość schowania/odpięcia szelek i przypięcia na d-ringach?? I czy nie lepiej sie zaopatrzyć w wersję 3L jak już myśleć o Camelu Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Wersji 2l nie zaczepisz na Dringach bo ich tam nie ma. Szelek nie odepniesz. Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Deffik - Troszkę pewnie spóźniona informacja, ale Camelbaka 3l z dringami w czarnym kolorze można dostać tutaj: http://www.arizzon.com/shop/ Nie wiem tylko czy sklep solidny... Quote Link to post Share on other sites
szynkam Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Mam kamizelkę pattern 83 jaki wkład do niej kupić? Quote Link to post Share on other sites
Maku89 Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Rusz 4 litery razem z kamizelką do jakiegoś sklepu sportowego lub rowerowego i kup. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Co to wogóle za chora moda kupowania samych wkładów. Nawet nie zdajecie sobie s[prawy jaką różnicę daje neoprenowa izolacja pokrowca. Kupujcie camele z pokrowcami choćby w tri color! Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Czy ktoś kupił ten pęcherz i mógłby coś o nim napisać? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1180 Chciałbym go wsadzić do kamizelki RAV w/g Krakmana dokładnie taki pasuje - i w to akurat wierze, zresztą w najgorszym wypadku zrobię pokrowiec i będę nosił go na kamizelce. Chodzi tylko o jakość samego bukłaka - warto, czy będzie ciekł na starcie etc.? Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 @ghost666 Mam ten bukłak i z czystym sumieniem moge Ci go polecić. Nawet nie wiedziałem że to [WwCh] - kupiłem go za 23zł w rowerowym przy okazji wymiany opon. Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Dezerter a nie masz posmaku gumy (plastiku) jak ponosisz w nim wodę kilka h? Zostaw w nim wodę na kilkanaście h najlepiej na słońcu a potem się napij to będziesz wiedział czemu ten bukłak jest taki tani ;) Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Pierwsze kilka litrów wody smakowało jak plastik\guma, ale teraz jest lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Pierwsze kilka litrów wody smakowało jak plastik\guma, ale teraz jest lepiej. No właśnie. Osobiście nie polecam tanich bukłaków ze względu na rozwijające się w nich mikroorganizmy. Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Może i tak, ale nie stac mnie obecnie na coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 To po co kupować badziew? Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 No właśnie...ja tam wychodzę z założenia że mnie na badziew nie stać...bo po kiego mam kupować 5 takich samych rzeczy, które rozwalą mi sie po 3 miesiącach skoro mogę kupić 1, która starczy mi na dłuuuugo...lepiej się wstrzymać i dozbierać trochę kasy...ale do tego każdy sam musi dojść ;) sry za OFFa.. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Ja zakupiłem sobie takiego camela: http://www.military.pl/gerbergear_29m/gerb...yote_7872t.html Jestem z niego zadowolony. Wkład nie jest workowaty, ładne wyścielenie pokrowca, ładny kolor, klamry nexusa i ciekawe rozwiązanie ustnika. Zapomniałem z niego wylać wodę i leżała od niedzieli - właśnie się jej napiłem i w smaku jest normalna. Jak ktoś chce to mogę wkleić tutaj jego zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Ja zrezygnowałem z używania Camela z Rossmana bo to badziew, zabrudził się od środka i nie potrafiłem go doczyścić. Jednak za 22 zł nie żałuję, bo w tym czasie dozbierałem na produkt firmy (czytam to co na nakrętce) skilcraft. Miałem przyjemność używać Thermobak® i jest od niego gorszy (nie na tyle żeby jakoś źle działał), jednak o niebo lepszy od taniego camela z rossmana no name. Proponuję produkty niemarkowe traktować jako etap przejściowy w celu dojrzenia do decyzji zakupu czegoś porządnego :). Co do wad, jak wsadzam worek do lodówki to wąż ma tendencję do sztywnienia i zamarzania, ale efekt bardzo szybko ustępuje. Noszę go w plecaku lub kontraktowym pokrowcu SDS i nie mam co do żadnego rozwiązania żadnych zastrzeżeń. Teraz czaję się na Source. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts