samael16 Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Source od http://www.currahee.pl/ mają je dosyć tanio. Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Mógłby ktoś wyjasnić różnice między Camelbakowym pokrowcem z Cordury a z Poliestru ? Czy przy użytkowaniu widać różnice ? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Który camelbak ma pokrowiec z poliestru? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Pewnie z miwo. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Hydracja to jeszcze nie camelbak :F Quote Link to post Share on other sites
sladami1 Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 Witam, czy lepiej kupić oryginalnego Camlbaka w Multicamie za jakieś 250 zł, czy po prostu kupić wkład, a pokrowiec zamówić na Miwo? Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 Zależy jaki to wkład. Zależy jaki to pokrowiec. Zależy jaki z Miwo. Zależy z którego Miwo.;] Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Jak będziesz kupował wkład to ważne jest, by miał opcję podwieszania. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Zalezy tez jaki ten camel ma wlew, jesli ten starszy, z dluzsza gwintowana szyjka czy ten niwszy, typu omega. Wklady do omegi sa tansze i szerzej dostepne (nawet w sieciowce sportowej kupisz), te z dluga szyjka sa dosc drogie (150 zlociszy za wklad). Inna sprawa to rodzaj pokrowca, ja mam camelowskiego thermobaka i wlasciwie nie wyobrazam sobie noszenia wody w normalnym, nieizolowanym buklaku, zwlaszcza w upaly. Tapniete z Wildka wiec brak ogonkow. Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Czy Wasze Camele/ Thermobaki zakręcają się normalnie i są szczelne ? Kupiłem nowy i za nic nie moge go zakręcić tak żeby woda/ powietrze nie uciekały przez zakrętke. Może być to wina uszczelki, która defakto tam jest ale nie spełnia swojego zadania ? ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 U mnie szczelnosc 100%. Zobacz czy caly gwint wkladu wyszedl z pokrowca. Jesli to uszczelka to tanim kosztem zalatwisz w hydraulicznym. Tapniete z Wildka wiec brak ogonkow. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 U mnie w obu thermobakach 100% szczelności. Jeśli kupiłeś nowy to kontaktuj się ze sklepem w sprawie wadliwego produktu. Jaki to model? Gdzie go kupiłeś? Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Kupiłem nowy, ale od osoby prywatnej. Macie może jakieś fotki tego wlewu/ zakrętki ? Wszystko wydaje sie być okej uszczelka w całości, gwint nie naruszony, aczkolwiek wydaje mi się, że wlew jest troche nie równy. Jest to 2l Thermobak. Bez pokrowca jest to samo ;/ Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 A jesteś pewien, że dobrze to zakręcasz? U mnie przy pierwszym użyciu bukłak (3L od Source'a) też lubił sobie popuścić. Winny okazał się użytkownik-gamoń. Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Powiem tak, wsadziłem uszczelke od CHIŃSKIEGO camela, jest ona trochę grubsza od oryginalnej i o dziwo bukłak działa. Także to była wina gównianej uszczelki Quote Link to post Share on other sites
bobek432 Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Co sądzicie o wlewaniu soku do camelbaka? Nie uszkodzi się czy coś? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Sądzimy, że było to już poruszane w niniejszym temacie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Uszkodzić nic się nie uszkodzi, ale powodzenia potem z domyciem tego :D. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Polecam OXY wybielacz tylko koniecznie ten bezzapachowy. Zrobić roztwór zostawić na godzinę, wypłukać i będzie git. Ja w piwowarstwie daję łyżkę stołową na jakieś dwa litry i jak dotąd zadnych infekcji nie miałem. Plusem jest, że całą robotę odwala nam tlen. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 A dlaczego miałbyś mieć infekcję od wybielacza? Poza tym tlen O2 nie ma właściwości bakteriobójczych. Te właściwości ma ozon i związki chloru , gdyż mają silne włąściwości utleniające. Jeśli już nie masz zamiaru stodować oryginalnego środka do czyszczenia camelbaka ( też na bazie chloru ) to można w teorii użyć podchlorynu sodu. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Chodziło mi o infekcje w piwowarstwie domowym, gdzie nie trudno o takie rzeczy. Nie wnikam o zasady działania, bo liczy się rezultat. Po prostu podaje alternatywny środek do dezynfekcji. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Wrzuć linka do produktu którego używasz do dezynfekcji. Obecnie używane popularne dezynfektanty to ozon i związki chloru ( chloramina, podchloryn, ClO2, chlor gazowy).. Jeśli upierasz się dezynfekować czymś innym to sugerowałbym solidne przepłukanie tego roztworem sody oczyszczonej, a potem wodą . Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Wrzuć linka do produktu którego używasz do dezynfekcji. Obecnie używane popularne dezynfektanty to ozon i związki chloru ( chloramina, podchloryn, ClO2, chlor gazowy).. Jeśli upierasz się dezynfekować czymś innym to sugerowałbym solidne przepłukanie tego roztworem sody oczyszczonej, a potem wodą . Przepraszam to jest odplamiacz a nie wybielacz:) OXY Spotless white z Biedronki ( nie zawiera chloru ). Używam tego do dezynfekcji butelek przed rozlewem piwa poprzez zanurzenie całej butelki. Ogólnie istnieje opinia, że przy odpowiednim stężęniu ( chyba 4% ) nie trzeba nawet płukać. Ja dla pewności robię dużo większe stężenie i płucze raz. Jak do tąd zero infekcji, a proszę mi uwierzyć, że młode piwo poza alkoholem w małych ilościach to bardzo dobre żarcie dla grzybów i innych świństw. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Hej, mam wkład Source 3L WLPS i poszukuję do niego pokrowca którego mógłbym przytroczyć do kamizelki (coś w rodzaju MAP'a). Wymiary wlps'a to Długość: 36 cm Szerokość: 25 cm P.S. Jak zły temat to przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 @Vender. Miałem ten sam problem i skończyło się na zleceniu uszycia takich pokrowców Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.