zabor Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 a co myslicie o camo kit z military.pl?? Pytanie pytam do posiadaczy. Czy farsz samemu sie farbuje czy sa takie kolory jak na zdjeciu?? Quote Link to post Share on other sites
martinez0123 Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 (edited) Ghill ten jest zrobiony pod leżenie więc może i być na klacie różowy, choć lepiej jakieś porządne moro gdyż podczas zmiany pozycji możemy być łatwo zauwazeni . Co do worków jutowych to chyba z 8szt. na ghillie potrzeba. I teraz panowie wielkie zamawianie czas zacząć. 10szt. za 4 zł !!!!!!!!! Puki co zostało 996 zestawów czyli 9960 worków także chyba starczy dla każdego forumowicza. Pozdro Link: http://www.allegro.pl/item168269696_worki_...ie_surowej.html Edited February 26, 2007 by martinez0123 Quote Link to post Share on other sites
zabor Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 :uśmiech: ten mundur w "białe plamy" to rosyjski KZS i osobiscie go polecam- bardzo dobrze maskuje. Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Witam! Ostatnio zastanawiałem się jak zrobić system szybkiego demontażu ładownic i wpadłem na pomysł żeby przyszyć po bokach i z tyłu Ghllie Taśmy PALS (te od Molle). Dzięki temu będę mógł sobie dobierać odpowiedni zestaw ładownic na akcje w zależności od potrzeb. Poza tym to Taśm można bez problemu przyczepić farsz. Standardowy pas snajperski jaki mam w mojej opinii nie spełnia tak dobrze swojego zadania - poza tym do Molle jest znacznie większy zasób ładownic. Co sądzicie o pomyśle? Quote Link to post Share on other sites
zabor Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 moze jakies zdjecia?? Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 On dobrze maskuje tylko wg. mnie trzeba go troche pobrudzić. W filmie "Operacja Gwiazde" mieli takie i gdy tamte białe plamy zrobiły się brązowe to genialnie wyglądał. On świetnie rozmywa kształt człowieka. Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 :uśmiech: ten mundur w "białe plamy" to rosyjski KZS i osobiscie go polecam- bardzo dobrze maskuje. KLMK chyba. Quote Link to post Share on other sites
aikman84 Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 ja mam inny sposób na maskowanie. mam do koszuli moro przyszyte w odpowiedni sposób dużą ilość gumek. Jak jestem już na akcji w trupiarni dopiero wtedy przygotowuje ghille. Używam prawdziwej trawy (wkładam za gumki) i innych leśnych "materiałów". Jest to trochę czasochłonne, ale daje doskonałe maskowanie. Każdy wie że to co naturalne jest najlepsze. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Pieroog Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Ostatnio wpadłem na inny opymsł, tzn. kupuję kombinezon flizelinowy (do malowanie)(~12zł), maluję go wg uznania. Tylko później się zastanawiam co dalej... Juta czy tak jak Aikman doszyć gumki i dopiero w terrenie upiększać. Co myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Taki kombinezon nie ma za słabego materiału, jak na potyczki ASG? Masz może jakieś fotosy takiego pomalowanego kombinezonu? Quote Link to post Share on other sites
Dragun Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Pieroog, daj sobie od razu siana ;) To Ci się podrze podczas czołgania... Quote Link to post Share on other sites
Hepward Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 ja mam jedno pytanko do ludzi ktorzy znaja sie na ghillie... mianowicie wiem ze juta badzo pyli i chce spytac czy juz po zabarwieniu jej barwnikami itp. (wg. uznania) dalej tak pyli czy tan problem znika? no bo w sumie nie cieszy mnie leżenie w zaroślach i wdychanie jakiegos pyłku... :cry: prosze o szybka odp. pozdro Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 niestety nadal pyli jeszcze przez jakiś czas, ale jeśli kilka razy "wypierzesz" swojego ghilla to problem zniknie 8) Quote Link to post Share on other sites
Hepward Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 no wlasnie! dzieki ze przypomniales... a jak nalezy prac ghillie? domyslam sie że pralka odpada.... moze poprostu ręcznie namoczyć i wypłukać? Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 i już sobie sam odpowiedziałeś :-P Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 prać? Po co? Jak sie wysuszy to sie wykruszy! Quote Link to post Share on other sites
adam14 Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 woda / piasek / trawa :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 prać? Po co? Jak sie wysuszy to sie wykruszy! moja juta chyba jakaś inna bo ile bym jej nie suszył to i tak pyli :-P a porządne wymoczenie jej, wysuszenie i wytrzepanie bardzo pomogło-polecam Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Mam pytanie dość zabawne: Mianowicie jestem poczatkującym ( prawie ) snajperem :P I mam zamiar robić ghille... Linka z workami jutowymi mam, ale chciałbys sie od was dowiedzieć skąd bierzecie te siatki ( bazowe ) na którym montuejcie farsz... Czy coś takiego http://www.allegro.pl/item181639393_siatka...na_allegro.html bedzie dobre czy dziusry sa za duze- Prosze o szybką pomoc :D Jak mozecie to zalinkujcie Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 no ta siatka do bramki ma stanowczo za duże oczka. Kup na allegro albo zwykłą siatkę z glonami (potem pozbądź się glonów bo tylko przeszkadzają) albo siatkę rybacką, np taką z podbieraka - oczka niech będą max 3 na 3 cm Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Siatka Pod tym adresem powyżej masz odpowiednią siatkę. Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 (edited) Dzięki :D A wiesz może czy wystawiają oni częściej aukcje ? Bo wciagu 4 dni nie mam zamiary zamówić tego :P najlepiej by było z jakiegoś sklepu internetowego nie Allegro :D Bo tak mam zawsze dostęp :P - Nie można jakoś kupić tego osobno w sklepie jakimś ? :D Nie ma ktoś może za duzo i nie odsprzeda za mała kwote ?? :D potrzbuje dokładniej 2m x 2m :D Edited April 8, 2007 by M_Qba Quote Link to post Share on other sites
kanzan Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 witam, mam pytanie do ludzi mieszkajacych w kuj-pomie. jaki dobor kolorow macie w swoim ghillie? bo ja wymozdzylem ze powinnien byc duzo ciemniejszy i wiecej brazu i zieleni nie to co PA robil... co o tym myslicie? Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 TO zależy od terenu gdzie się strzelasz. Quote Link to post Share on other sites
kanzan Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 ktos kupowal te worki jutowe po kawie? dobrej jakosci? bo cena mi sie nie podoba :P Stosuj polskie znaki CHEMIK Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts