Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

No, a ja mam do Was prośbę.

Jeżeli ktoś ma taką możliwość, to proszę sprawdzić czy AEGowe chwyty typu G27 itd. (z takim "haczykiem") pasują do Scara.

Pytam, ponieważ, o ile wogóle, to będę z kasą na Scara "na styk", więc nawet takie 50 zł na taki chwyt robi dużą różnicę.

Pozdrawiam.

Qrczaczki, tak jeszcze raz looknąłem... Może z kolbą ten grip nie będzie się kłócił, ale lower receiver zaraz za gripem jest tak wyprofilowany, że na ten nieszczęsny "haczyk" może zwyczajnie nie być miejsca :-/ Trzebaby po prostu sprawdzić... khem... na żywym organizmie ;-)

Z braku dostępnych obecnie luf precyzyjnych do naszej zabawki nasunęła mi się pewna niecna myśl - a mianowicie przerobienie lufy z AEG-a. Zastanawiam się nad odcięciem tej części, która wchodzi w komorę HU i wyfrezowaniem nowych wycięć - zgodnie ze wzorem z oryginalnej lufy. Zostaje tylko kwestia czy lufy mają taką samą średnicę zewnętrzną, bo chwilowo nie mam jak porównać. Wydaje mi się, że samo wykonanie frezów nie powinno być specjalnie skomplikowane dla kogoś, kto się tym zajmuje...

Pozwoliło by to na zmianę długości lufy na praktycznie dowolną i rozwiązało problem braków rynkowych :)

Z braku dostępnych obecnie luf precyzyjnych do naszej zabawki nasunęła mi się pewna niecna myśl - a mianowicie przerobienie lufy z AEG-a.

LiZzArD, taki pomysł już był, na gasgunie ;-) Pytanie jak byłoby z faktycznym dopasowaniem takie przerobionej precki... Z drugiej strony - jest w opracowaniu komora hopsipowa, umożliwiająca korzystanie z typowych luf AEGowych (już chyba zamieszczałem link... http://www.aggma.com/portal/index.php/news...i.html#comments

Z trzeciej strony - wg typa z gasguns.info wkrótce u dystrybutorów WE/AWSS powinny znaleźć się m.in. precki do SCARa, jak rozumiem - również do SV. Może więc jednak lepiej poczekać jeszcze "chwilę" (w sumie przy TEJ pogodzie i tak raczej nie postrzelamy ;-)) na dedykowane lufy, względnie nowe hop-upy... Lufy zewnętrzne już są, może taka "jaskółka"?

Edited by macio68

Qrcze, a na pierwszy rzut oka nie wydaje sie to być aż tak wielkim problemem... Tak, czy inaczej - powinny się niedługo pojawić precki "natywne", dedykowane do SCARów, więc może lepiej poczekać? Nawet na wzmiankowaną wyżej dostawę w specshopie; albo zacząć polowanie na augdalu lub u buddy'ego...

...albo zacząć polowanie na augdalu lub u buddy'ego...

Przy kosztach przesyłki to trochę bez sensu - cena X2 :)

Zobaczę - jak do marca się u nas nie pojawią to zacznę kombinować na serio, na razie to tylko był taki chwilowy przebłysk :lol:

Z tym że chciałem długą, a te były jak na razie tylko do m-ki, więc i tak bez przeróbki się nie obędzie :(

Jak już pisał ktoś wyżej części (w tym między innymi precki do SCARów) mają dojść pod koniec miesiąca do Specshopu, również otrzymałem takie info.

Zastanawiam się co poza samymi replikami, magami i preckami ma przyjść... Życzyłbym sobie npasa. :D

Przy kosztach przesyłki to trochę bez sensu - cena X2 icon_smile.gif

Dlatego m.in. lobbuję od kilkunastu postów :-F za wspólnym zamówieniem - to pozwoliłoby znacznie ten koszt przesyłki zmniejszyć... Przy obecnym kursie dolka cena 35$ za maga GG i 40$ za wersję CO2 wydaję się nader atrakcyjna w porównaniu z cenami na specshopie czy u Krakmanów... Dodatkowo można sprowadzić choćby właśnie NPASy, których dotąd u nas nie było, jak i lufy zewnętrzne, komory Stingera itd... Miejmy nadzieję, że jeśli specshop będzie to wszystko miał, to nie wrzuci przebicia cen jak chociażby za magi do eMek od TanioKoby :???:

O preckach pisałem raczej w kontekście przedłużenia lufy... Przynajmniej do wersji standard - przy tej "stockowej" mocy repliki aż żal tego nie wykorzystać. A już nawet ze standardową lufą z pewnością i celność i skupienie wzrosną. Natomiast co do magów i NPASa - jak najbardziej kreślę się rękami i nogami ;-)

Panowie, kilkanaście stron wcześniej było o sklepie, gdzie przy zakupie za kwotę ponad USD 200 nie trzeba było płacić za przesyłkę do Europy... i nadal tak jest.

Mają magi, Npasy i wiele innego dobra do WE.

Nie ma co liczyć na niskie ceny u polskiego pseudo dystrybutora WE.

Zakup dłuższej lufy będzie trzeba połączyć z zakupem Npasa bo moc repliki wzrośnie do nieprzyzwoitych wyników.

Sorry za mały OT, ale... Z augdalem jest ten problem, że - i owszem - są stingery, NPASy, ale już luf zewnętrznych do SCARa, nie ma :-( Pomijam np ceny magów, bo istotnie przy braku opłat za wysyłkę przy większym zamówieniu te różnice można w sumie pominąć. Tak czy inaczej - żeby "ukompletować" sobie i NPASa, i lufy, i magi - i tak zamówienia trzeba złożyć przynajmniej dwa... (ewentualnie polować na evike.com).