Patrick Bateman Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Racja, racja...:) Na sezon wszystko będzie ok. Obecnie pracuję nad jednoznacznym dopasowaniem konfiguracji. Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 No, a ja mam do Was prośbę. Jeżeli ktoś ma taką możliwość, to proszę sprawdzić czy AEGowe chwyty typu G27 itd. (z takim "haczykiem") pasują do Scara. Pytam, ponieważ, o ile wogóle, to będę z kasą na Scara "na styk", więc nawet takie 50 zł na taki chwyt robi dużą różnicę. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 (edited) AEGowe pistol-gripy raczej pasować nie będą. Ale... zobacz tu: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...e_p_j-1161.html Nie wiem tylko, czy ten "haczyk" nie będzie przeszkadzał w manewrowaniu kolbą... Edited January 15, 2010 by macio68 Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Dzięki... Ma ktoś tę rączkę, aby sprawdzić jak ona się sprawdza? http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...e_p_j-1161.html Czy pilnik/papier ścierny nie zwalczy ewentualnych problemów z kolbą? Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Qrczaczki, tak jeszcze raz looknąłem... Może z kolbą ten grip nie będzie się kłócił, ale lower receiver zaraz za gripem jest tak wyprofilowany, że na ten nieszczęsny "haczyk" może zwyczajnie nie być miejsca :-/ Trzebaby po prostu sprawdzić... khem... na żywym organizmie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Taaaa, ale najpier trzeba mieć ten żywy organizm. :) Poczekamy, może inny posiadacz SCARa wyjaśni nam ten problem. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 chwyt magpula pasuje do scara a tez ma ten ogonek z tyłu... Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Tylko, ten jedyny model dostępny w Polsce, ma jak dla mnie źle wyporofilowaną rączkę, ale ok, wnioskuję, żd skoro magbulowskie pasują, to od We powinny tym bardziej. Dzięki wielkie. Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Kolego, a może lepiej najpierw kup replikę i sprawdz co ci bedzie bardziej pasować inaczej na oko wygląda, a inaczej w ręku leży. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Kolego, o mnie się nie martw, miałem okazję trzymać rączkę od SCARa w M4, wolę rączki profilowane, lepiej leży ręka no i +10 so szpanu. ;) Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Trzymanie repliki to nie wszystko. Zwróć uwagę jaką pewność chwytu da ci grip podczas szybkiego przeładowywania np z obróceniem karabinka na bok. Fabryczny grip Scara zapewnia pewny chwyt przez doskonale wyczuwalne nacięcia na bokach. Quote Link to post Share on other sites
LiZzArD Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Z braku dostępnych obecnie luf precyzyjnych do naszej zabawki nasunęła mi się pewna niecna myśl - a mianowicie przerobienie lufy z AEG-a. Zastanawiam się nad odcięciem tej części, która wchodzi w komorę HU i wyfrezowaniem nowych wycięć - zgodnie ze wzorem z oryginalnej lufy. Zostaje tylko kwestia czy lufy mają taką samą średnicę zewnętrzną, bo chwilowo nie mam jak porównać. Wydaje mi się, że samo wykonanie frezów nie powinno być specjalnie skomplikowane dla kogoś, kto się tym zajmuje... Pozwoliło by to na zmianę długości lufy na praktycznie dowolną i rozwiązało problem braków rynkowych :) Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Z tego co wiem w Specshopie ma być dostawa części do skara pod koniec miesiąca. Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 (edited) Z braku dostępnych obecnie luf precyzyjnych do naszej zabawki nasunęła mi się pewna niecna myśl - a mianowicie przerobienie lufy z AEG-a. LiZzArD, taki pomysł już był, na gasgunie ;-) Pytanie jak byłoby z faktycznym dopasowaniem takie przerobionej precki... Z drugiej strony - jest w opracowaniu komora hopsipowa, umożliwiająca korzystanie z typowych luf AEGowych (już chyba zamieszczałem link... http://www.aggma.com/portal/index.php/news...i.html#comments Z trzeciej strony - wg typa z gasguns.info wkrótce u dystrybutorów WE/AWSS powinny znaleźć się m.in. precki do SCARa, jak rozumiem - również do SV. Może więc jednak lepiej poczekać jeszcze "chwilę" (w sumie przy TEJ pogodzie i tak raczej nie postrzelamy ;-)) na dedykowane lufy, względnie nowe hop-upy... Lufy zewnętrzne już są, może taka "jaskółka"? Edited January 16, 2010 by macio68 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Ten nowy HU to niestety od czerwca próbują robić i im nie wychodzi... Cały czas mają problemy z tym aby kulka trzymała się w komorze przy użyciu tej gumki aegowej. (na pewno nie prędko wyjdzie) Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Qrcze, a na pierwszy rzut oka nie wydaje sie to być aż tak wielkim problemem... Tak, czy inaczej - powinny się niedługo pojawić precki "natywne", dedykowane do SCARów, więc może lepiej poczekać? Nawet na wzmiankowaną wyżej dostawę w specshopie; albo zacząć polowanie na augdalu lub u buddy'ego... Quote Link to post Share on other sites
LiZzArD Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 ...albo zacząć polowanie na augdalu lub u buddy'ego... Przy kosztach przesyłki to trochę bez sensu - cena X2 :) Zobaczę - jak do marca się u nas nie pojawią to zacznę kombinować na serio, na razie to tylko był taki chwilowy przebłysk :lol: Z tym że chciałem długą, a te były jak na razie tylko do m-ki, więc i tak bez przeróbki się nie obędzie :( Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Jak już pisał ktoś wyżej części (w tym między innymi precki do SCARów) mają dojść pod koniec miesiąca do Specshopu, również otrzymałem takie info. Zastanawiam się co poza samymi replikami, magami i preckami ma przyjść... Życzyłbym sobie npasa. :D Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Przy kosztach przesyłki to trochę bez sensu - cena X2 icon_smile.gif Dlatego m.in. lobbuję od kilkunastu postów :-F za wspólnym zamówieniem - to pozwoliłoby znacznie ten koszt przesyłki zmniejszyć... Przy obecnym kursie dolka cena 35$ za maga GG i 40$ za wersję CO2 wydaję się nader atrakcyjna w porównaniu z cenami na specshopie czy u Krakmanów... Dodatkowo można sprowadzić choćby właśnie NPASy, których dotąd u nas nie było, jak i lufy zewnętrzne, komory Stingera itd... Miejmy nadzieję, że jeśli specshop będzie to wszystko miał, to nie wrzuci przebicia cen jak chociażby za magi do eMek od TanioKoby :???: Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Właśnie, cena i tu mogą nas zaskoczyć mile/niemile. Osobiście zamiast montować preckę wolę zainwestować w magi albo NAPSa. Taka lufa jaka jest w SCAR wiele nie zdziała a na full auto to już wogóle. Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 O preckach pisałem raczej w kontekście przedłużenia lufy... Przynajmniej do wersji standard - przy tej "stockowej" mocy repliki aż żal tego nie wykorzystać. A już nawet ze standardową lufą z pewnością i celność i skupienie wzrosną. Natomiast co do magów i NPASa - jak najbardziej kreślę się rękami i nogami ;-) Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Panowie, kilkanaście stron wcześniej było o sklepie, gdzie przy zakupie za kwotę ponad USD 200 nie trzeba było płacić za przesyłkę do Europy... i nadal tak jest. Mają magi, Npasy i wiele innego dobra do WE. Nie ma co liczyć na niskie ceny u polskiego pseudo dystrybutora WE. Zakup dłuższej lufy będzie trzeba połączyć z zakupem Npasa bo moc repliki wzrośnie do nieprzyzwoitych wyników. Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Eeee, a jaki to sklep? Wybaczcie pytanie spoza tematu SCARa, ale ja już się nie orientuję... Ale za to mam kolejne pytanie. Czy zdarzyło/zdarza się, żeby tutaj bądź na innym nawet zagranicznym forum ktoś sprzedawał używanego SCARa? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 (edited) http://www.augdal.net/ Scarów pełno na forum gasguns.info Edited January 17, 2010 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Sorry za mały OT, ale... Z augdalem jest ten problem, że - i owszem - są stingery, NPASy, ale już luf zewnętrznych do SCARa, nie ma :-( Pomijam np ceny magów, bo istotnie przy braku opłat za wysyłkę przy większym zamówieniu te różnice można w sumie pominąć. Tak czy inaczej - żeby "ukompletować" sobie i NPASa, i lufy, i magi - i tak zamówienia trzeba złożyć przynajmniej dwa... (ewentualnie polować na evike.com). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts