Under B Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 GFC też nie ma... Kto by się spodziewał, że SWD oraz magazynki do niego będą towarem deficytowym! Quote Link to post Share on other sites
władek Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 W komisie wyskoczyła oferta na magazynki brać puki są: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/753485 :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 16, 2016 Report Share Posted December 16, 2016 Jakby ktoś potrzebował to chętnie zamienie się midem na dwa hi-capy. Magazynek nowy nieużywany. http://i.imgur.com/xshjS5I.jpg http://i.imgur.com/ZfNFhnN.jpg Quote Link to post Share on other sites
sebcio2002 Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 co sądzicie o konwersji co2 od airsoftpro ? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 Masz opisane na pierwszej stronie. Quote Link to post Share on other sites
sebcio2002 Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 ok dzięki Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 co sądzicie o konwersji co2 od airsoftpro ? Czytaj w recce jak chłopaki radzą, bo tą konwersję można też określić w 3 słowach, ale żodne z nich nie będzie cenzuralne, żodne... Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 Nie jest taka zła jak kogoś nie stać na MC ale wymaga pracy niestety. Dobranie sprężyny żeby nie było odbijania/popiardywania tłoka przy strzale, dobranie sprężyny zbijaka jeśli chce się regulować moc strzału lub ją podkładkować, naciąć duszę lub głowicę i wsadzić tam oring dla lepszej szczelności a także zniwelowania efektu odbicia. Oczywiście swoim egzemplarzem od Mendiego nie miałem za bardzo kiedy się pobawić i robiłem jedynie przymiarki z pokrywaniem dyszy różnymi powłokami ale po zabawie stwierdziłem że jednak trzeba będzie podciąć tu czy tam i wstawić dodatkowe oringi i może być całkiem fajną alternatywą jeśli dobierze się sprężyny odpowiednio do swoich preferencji/repliki. Jak byś chciał się pobawić to pisz PW bo leży i się kurzy... Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 Kolega pewnie pyta z tego powodu, gdyż w komisie pojawiła się ta konwersja (v2) za 150zł. A MC jest chyba zabroniony w kilku województwach (na pewno w mazowieckim) Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 No to tylko świadczy dobitnie o braku pojęcia w temacie skoro MC jest zabroniony a CO2 kit nie. MC łatwo skręcić do dowolnej wartości a nowsze regi nie pozwalają na 1000fps gdzie na co2 kit można spokojnie 700 wycisnąć... Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Mi również się to nie podoba. Tylko stwierdzam fakt, że nie można. A szkoda... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 To mankraft bolt lub semi 600fps jest be, ale hydra albo polarstar 550fps i full auto z rof 40bb/s już jest ok? Nie rozumiem tych ludzi. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Nie w całym mazowieckim jest MC zabronione. Na strzelankach organizowanych przez moją ekipę MC wchodzą śmiało do 650fps :). Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 To mankraft bolt lub semi 600fps jest be, ale hydra albo polarstar 550fps i full auto z rof 40bb/s już jest ok? Nie rozumiem tych ludzi. Nie Ty jeden, może po prostu repliki złożone przez Spajdę i te które na takie wyglądają uchodzą za bezpieczne a ich użytkownicy za zrównoważonych a MC to tylko psychole używają... Nie kumam tego wyścigu zbrojeń, równie dobrze mogłoby nie być podziału na klasy broni i wszyscy powinni chodzić z kosiarkami 650fps 50bb/s a strzelanie dozwolone powyżej 50m, poniżej 50m "bam bam" i był by święty spokój. Chociaż nie, zaraz ktoś by zaczął używać ceramiki żeby lepiej wykorzystać oferowaną energię i miałby przewagę co podniosłoby poprzeczkę i wyścig zbrojeń od nowa... Osobiście unikałbym organizatorów i ludzi jojczących na to że ktoś ma MC i strzela biovalami, jak moherowe babcie uważające pigułkę "72h po" za pigułkę wczesnoporonną bo ktoś im tak wmówił... Quote Link to post Share on other sites
Darwski Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 Pytanie pierwsze czy kupienie svd od koera to zły pomysł :icon_question: Pytanie drugie czy ktoś wie dlaczego nie ma nigdzie do kupienia svd od a&k :icon_question: Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 (edited) Pytanie pierwsze czy kupienie svd od koera to zły pomysł :icon_question: Po Koer się szału nie spodziewaj - poszperaj na forum to i owo opisałem, bo sam takiego testuję :icon_wink: O Swd Koer masz osobny temat :icon_smile: (podpowiem, że w replikach sprężynowych :icon_wink:) P.s. Nie licz, że jakiekolwiek magazynki do tego dokupisz - nie ma nic w sprzedaży :( Edited December 29, 2016 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 Widziałem używkę a&k za 300zet na komisie Quote Link to post Share on other sites
Darwski Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 (edited) Widziałem używkę a&k za 300zet na komisie wiem ale od tyg nie dostałem odpowiedzi :( Edited December 30, 2016 by Darwski Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Taka ciekawostka. Na allegro pojawiła się pokrywa komory zamkowej. http://allegro.pl/pokrywa-komory-zamkowej-swd-dragunow-i6665422246.html PS Jakby miał ktoś na sprzedaż magazynek hi-cap to PW. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Miałem w łapach całe swd i obok replikę oraz chwilę by sprawdzić jakie elementy da się przełożyć do repliki. Okładziny, kolba i baka są do przełożenia, trzeba jedynie lekko poddłubać. Szczerbinkę przełożyć, to nie problem. Kolanko gazowe, niby się da, ale brakować będzie elementu do połączenia z jarzmem okładzin. Pokrywa niestety nie pasowała - różniła się nieco wymiarami i inaczej miała zaczep zrobiony, a że jest nitowany to nie bardzo jest sens to rozwiercać, zwłaszcza że moja pokrywa w replice ma ten element na stałe. Poza tym króciec do sprężyny powrotnej blokuje się na mostku prowadnicy w replice. W zasadzie tłumik płomienia można przełożyć, z tym że trzeba ciut lufę repliki przyciąć i zrobić wgłębienia na kołki, bo oryginał kołkowany jest. Quote Link to post Share on other sites
władek Posted January 6, 2017 Report Share Posted January 6, 2017 Magazynki dostępne w sklepie deltashop. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Dla leniwych, bo szukając przez "swd" to nie znajdziecie: http://deltashop.pl/p/497/2161/a-amp-k-magazynek-svd-50-kulek-magazynki-do-replik-snajperskich-magazynki-air-soft-gun.html Nietanio, ale ważne że są. Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Magazynki dostępne w sklepie deltashop. No wreszcie! Quote Link to post Share on other sites
Honer Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 low-capy na taiwangun: http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-low-cap-2/magazynek-low-cap-do-svd-koer?from=listing&campaign-id=14 Quote Link to post Share on other sites
władek Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 O proszę i taniej niż na Delcie były. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts