MrHK Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Ostatnio u Krakmana pojawiły się kulki firmy Guarder. Cenowo wydają mi się ciekawą propozycją, ale nie wiem jak z osiagami. Testował je już ktoś? Opłaca się w nie inwestować? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Było troszkę na forum o kulkach Guarder'a, ale tematu chyba nie było. Ja śmigam na 0,28 (jak kupowałem to nie było w ofercie 0,28 G&G, więc wziąłem) i ładnie latają, ale to jednak niższa półka niż G&G czy na pewno Biovale. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Ostatnio się na nie przerzuciłem tylko że na zbrojowni kupiłem (ktoś mi wspominał że tam mają starszą partię , nie wiem ile w tym prawdy ) . 2 paczki zero zacinek , gumki guardera i systemy kręcą bardzo dobrze , lot i zasięg przyzwoity .Po weekendzie zamawiam od krakmanów to napiszę czy jest różnica . Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 To z kręceniem to się zgadzam, u mnie w KM Head'zie nie bylo ani jednej zacinki, jednak uważam je za gorsze od G&G chociażby bo rozrzut w końcowej fazie lotu jest jednak większy odrobinkę od w/w kulasów, jednak cena/jakość Guarder'ki są jak najbardziej warte uwagi. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 I bardzo dobrze, że krakusi mają na miejscu wreszcie coś innego niż tylko i wyłącznie te PJty :-) Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Gogin mi te kulasy (0,28) latały tak samo jak G&G - przy preclufie promyka 509mm, gumce stokowej G&G i prędkości 490fps. Właściwie różnicy nie było widać. Zacinek żadnych nie uświadczyłem. Fajnie, że coraz więcej jest dostępnych cięższych kulek różnych marek. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 0,28 to nie są specjalnie ciężkie kulki i z tą wagą specjalnego problemu nigdy nie było. Dopiero powyżej tej wagi zaczynają się schody. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 No właśnie z kulkami 0,28g był pod koniec roku problem bo dostępnych na rynku było bardzo mało marek a dziura zaczęła się od wstrzymania produkcji 0,28g Xtreme. Pamiętam jak z ekipą robiliśmy zapasy. Teraz jest już dużo lepiej. A czy są ciężkie czy nie to już dyskusja akademicka. Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Kiedyś kupiłem na specu 4k 0,25 za bodajże 40zł, kulki bdb, tak jak wszystkie inne tej klasy, teraz parę dni temu przy okazji znajomy zamówił Mi 2 paczki tych guarderów, na strzelance nie byłem ale wystrzeliłem pół maga na 6.04 CA i wielkich różnic nie widać,czas pokaże. Reasumując niezłe kulki w niezłej cenie :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Jak będą takie jak kulki TMa od nich to nie radzę. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Czemu? (pytam bo właśnie zamierzałem kupić TMy, bo są na przecenie :-( ) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Używałem kiedyś TMów, później był okres kiedy bardzo dobre były SRC 0,28g z czasem z pięknych perełek u krakmanów z SRC zrobiły się matowe kuleczki i zaczęły pojawiać się buble. Teraz kupiłem parę razy TMy 0,25g i się rozczarowałem bo nie było takiej rewelacji jak kiedyś po prostu przeciętne. Z mojego pewnego źródła dowiedziałem się że to nie są prawdziwe TMy i wg mnie nie są to prawdziwe TMy bo mają inną fakturę i troszkę kolor co paczka TMów z innego sklepu. Po prostu dzielę się informacjami. Lepiej kupić G&G. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 (edited) W TM z taiwana moi znajomi mieli zacinki na stockowych chinskich lufach oraz widzialem pare bubli w opakowaniu wiec to co mowi KicpA moze miec sens :P Tak jak z okularami Guarder. Podpisuja ze to Guardery, model z 2007 a tak na prawde to chinskie podroby... Edited September 23, 2009 by Ari Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 U mnie latały świetnie, tylko się dziwiłem, bo miały taki niebieskawy, błękitny kolor. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Dzięki chłopaki za info o tych TMach, to stawia w nowym świetle domniemaną jakość tych także i tych guarderów. A może raczej "jakoś" niż "jakość"? ;) Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 Małe sprostowanie, Madbulle mid-cap podaje bdb, natomiast z tymi guarderami jest różnie, pierwsze puste strzały, po ok. 5 strzałach kulki są wypluwane dalej już idzie, w przypadku MB nie miałem takiego problemu, o czymś to musi świadczyć... Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Strzelam ostatnio z 0.2 Guardera i musze powiedzieć że w replice PDW Boyi dzięki nim wyeliminowałem zacinki. Jednak strzelając z M4 ICS-a, precka KM-Head, 510fps dostrzegłem wyraźną różnicę pomiędzy Guarderami a G&G. Wagomiar (0.2) nie odpowiadał mocy, zapomniałem zabrać cieższych, ale różnice okazały się kolosalne. Skupienie na Guarderach w przypadku strzelań na semi dramatyczne - każda, dosłownie każda kulka w inną stronę, auto nieco lepiej. Natomiast G&G mimo lżejszych kulek wykazały się wyraźną powtarzalnością trafień wydoczną zwłaszcza w trybie semi. Ogólnie polecam Guardera (0.2) jako alternatywę dla kulek PJ. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Jestem w połowie paczki guarderów 0.25 od krakmanów i potwierdzam obserwacje Prestona , latają jak chcą te BB , jedna przewaga nad PJ , nie tną mi się w magach . Ja tam zostaję przy G&G . Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 w porównaniu do PJtek te guardery mają lepszy tor lotu czy nie ma różnicy? Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 Przemieliłem 4 k tych BB's. Szału nie ma. Zostaje przy MadBull(Match Grade), G&G, Excel. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 (edited) Mam też Guardery z nowej serii, tyle że kupione ze specshopu. Ogólnie, stara seria Guarderów latała u mnie bardzo porównywalnie do G&G tej samej wagi (lufa Prometheus 550mm). Czy użytkownicy którzy mieli u siebie obie serię zauważyli jakąś różnice? Mam nadzieje że zmieniło się tylko opakowanie, a kulki nie (a jeśli tak to na + ;) ). Edited October 22, 2009 by slepy Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 ehh.. brak Mi słów po ostatniej strzelance :/ Jak już coś kiedyś ludzie pisali, że krakman robi jakieś "przekręty" z kulkami o ile to dobre stwierdzenie, to wiem, że nie kupie już od nich ani jednej sztuki. Mianowicie. Miałem 2 paczki tych kulek, jedną już otwarłem to wystrzelałem a drugą sprzedałem bo mój mid ich nie lubił, wszystko byłoby ok gdyby nie pierwsza zacinka na stock lufie ale to pół biedy, nawet najlepszym może się zdażyć ale podczas strzelanki mid przestał podawać, zaglądam a tam w polowie drogi do komory hehe jest coś co przypomina kulkę :D Jakby to był "aniołek" to byłbym happy, ale to coś bo inaczej nazwać tego nie idzie wyglądało jak te krzywe odlewy w żółtych kulkach z bazaru, to nie miało kształtu kulki a wyglądało jak krzywo stopiony plastik... aż się boje co by było gdyby to coś dostało się do lufy a jescze jakbym miał preckę.... ehh, szkoda że ją wywaliłem bym wam zrobił foto :) Ogólnie lepiej dorzucić te 4zł i mieć np. madbule ze specshopu :) Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Wystrzeliłem troche tych Guarderów od Krakmana - lepsze od ich P&J tylko dlatego, że sie nie tną mi w low-capach. Lot do 40m nie jest zly potem kulki robia różne "ewolucje". Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Strzelałem dziś dwudziestkami ósemkami Guardera. Efekt? Absurd kompletny, niech siada kto stoi, latają lepiej (DALEJ!!) niż Pestki 0,2. Oto dowód na to jaki to syf. Guardery bardzo dobrze reagują na hopek, w przeciwieństwie do Pestek. Quote Link to post Share on other sites
zabugowiec Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Wystrzelałem dzisiaj około 1,5k Guarderów 0,25 od Krakmanów i jestem zażenowany. Ludzie strzeżcie się tych kulek!( przynajmniej z taiwangun ) Non stop zacinki, wylatują po dwie lub po trzy normalnie tragiedia. Moje M16A3 od G&P jakoś nie trawi tych kulek. Ogólnie nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts