seger Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 czyżby krakman miał jakieś lewe kulasy ? u mnie o.25 i 0.28 (z military.pl) latają wyśmienicie i dobrze reagują na hopa i nie tną sie w precce i nawet zakurzonym lowie d-boya. :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Dzisiaj też mi kolega doradził, żeby nie kupować Guarderów na krakmanie, bo jakieś lewe są... Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Specjalnie zostawiłem sobie z 400 sztuk od krakmanów , po weekendzie znów kupię na zbrojowni i porównam . U mnie jakoś się nie tną (gumka guarder , komora i lufa stok CA ) Za to qumpel w całkowicie stokowym Tar21 aresa miał co chwila zaciki na lufie . PS. Sprawdzałem je w magach różnych firm i : Midy G&P podają je świetnie lowy PJ też reale PJ też midy kingarms zacinki . Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 30, 2009 Report Share Posted November 30, 2009 Guardery(przynajmniej te 0.28) to totalna porażka. W precce Systemy tną się, uderzając o ściane fragmentują okropnie, nawet po uderzeniu w folię :!: Latają jak chcą i gdzie chcą, ogólnie powinni je wycofać ze sklepów P.S: Po fragmentacji na dwie połówki, zauważyłem ze środek wygląda jak drażetka-groszek :strach: Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Jakiś czas temu byłem zmuszony załadować jednego maga tymi Guarderami 0,28g z Taiwangun. Zasięg skuteczny spadł o połowę i podarowałem sobie końcówkę zabawy. Niedawno miałem okazję strzelać (o czym pisałem już w tym temacie) z Guarder'ów ale kupionych na WGC. Problemu nie było. Myślałem do tej pory, że to te same kulki. Ale jedne od drugich oddziela przepaść jakościowa :-F Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Zakupiłem na wiosne tego roku 6 butelek Guarderów 0,28g sprowadzonych z WGC. Na chwilę obecną zostało mi jeszcze półtorej butelki, czyli 11k wystrzelone. Na promyku 509mm, gumkach systema i ares, przy 470fps latają ładnie, nie ma bubli i złych odlewów, nie wiem w sumie jak wygląda zacinka ;] i nie tną się w midach KA. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Jakby kogoś interesowało - na Taiwangun pojawiły się kulki Guardera w nowych gramaturach (co powinno zadowolić głównie snajperów) 0,36, 0,4, 0,43g. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 I co z tego że ciężkie skoro to szit i latają gdzie chcą?? Waga to nie wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 (edited) Sry nie mogłem sie powstrzymać :) Masa to podstawa! A co do samych kulek to może nie będą takie złe i do samopowtarzalnej się nadadzą. Pewnie będzie to coś na poziomie madbulli, podobnie jak kulki o mniejszej masie. Edited January 28, 2010 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Pewnie będzie to coś na poziomie madbulli, podobnie jak kulki o mniejszej masie. A weź tak jedne i drugie, i porównaj. Minę będziesz miał nietęgą... Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Tak dla przykładu Guardery 0.28 to kompletne shity. Nie wiem jak inne wagomiary ale te są tak złe, że aż obleśne :roll: Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Żeby było śmiesznie, Guardery ze Specshopu są świetne i latają jak trzeba. Cholera, że Gunfire robił wały z kulkami to rozumiem ale żeby Krakmani zniżyli się do takiego poziomu ... świat się kończy :roll: Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 I co z tego że ciężkie skoro to szit i latają gdzie chcą?? Waga to nie wszystko. A strzelałeś akurat Guarderami >.36g? Ja używałem Guarderów 0,28g, precka Prometheus i byłem bardzo zadowolony. Ba, mam ich jeszcze lekki zapas. Nie wypowiadam się na temat jakości tych od Krakmanów - ja swoje zawsze na Specshopie kupowałem i były bardzo fajne. Quote Link to post Share on other sites
GoRg Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 ja osobiscie od samego początku latam na GUARDERach pierwsze miałem 0.2g spisywały sie OK :-P teraz po tuningu mam o.25g i nie narzekam :-) oczywiście kupione w specshopIE Quote Link to post Share on other sites
ciapetek14 Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 ja tez mialem te kulki 0.2g spisywaly sie bardzo dobrze :-P Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 A strzelałeś akurat Guarderami >.36g? Ja używałem Guarderów 0,28g, precka Prometheus i byłem bardzo zadowolony. Ba, mam ich jeszcze lekki zapas. Nie wypowiadam się na temat jakości tych od Krakmanów - ja swoje zawsze na Specshopie kupowałem i były bardzo fajne. Przeczytaj może co wyżej napisałem :wink: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Aż chce mi się napisać: "A nie mówiłem?" ;) Patrzcie post 10 i 12 w temacie. Panowie piszemy o "kulkach" z konkretnego sklepu. 0,43 z innego sklepu pewnie nadają się do wyborówek ale z tego wątpię ;) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 (edited) Ja tego nie rozumiem :wink: Przecież chyba kulki produkowane są w zakładzie producenta t.j. Guardera. Więc jak może być, że w jednym sklepie kupimy Guardery dobrej jakości a w drugim nadające się co najwyżej do klamek za 5zł ze straganu?? Jeżeli tak jest to albo w zakładzie nie ma żadnych standardów i kontroli jakości lub sklepy kupują kulki ' z niewiadomego pochodzenia', tzn. pdróbki? :roll: Jest jeszcze opcja, że Guarder wynajmuje podwykonawców u których w zakładach produkowane są kulki a niektórzy z nich nie dbają o jakość. Ale tak czy siak firma Guarder powinna dbać o kontrolę jakość i precyzję rzeczy, które widnieją po jej marką. Czyżby firma schodziła na psy? :wink: P.S: Ja mam Guardery 0.28, których sama budowa pozostawia wiele do życzenia :???: Po przedzieleniu na pół wyglądają jak...groszki-drażetki :wink: Edited January 29, 2010 by rumak Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 możan zrobic tak że kupić kulki no name a przykleić naklejkę z napisem guarder i sprzedac jako super dobre. lub wsypać no name do worka guarder :P Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 No i chyba tak robią :???: Trzeba chyba napisać osobiście do Guardera w celu wyjaśnienia tej sprawy... Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 zainteresowały mnie te kulki 0.4 , czy są gdzieś poza niepolecanym w tym temacie taiwangunem do dostania w PL ? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Jedyne inne 0,4 niż Guardery na Taiwangun to chyba tylko Madbull (no i Straight ale niedostępne od ... długo w każdym razie :D ). Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Strzelałem z kulek 0,28g Guardera od Krakmana. Nie wiem może mi się jakieś dobre trafiły, ale lecą na prawdę w porządku :mrgreen: . Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Major - to że są inne to wiem sam uzywam - dobrze tylko popróbować , a nóż widelec natrafi się na takie które przebierać nei trzeba ... Quote Link to post Share on other sites
wladek00 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Używam Guarderów 0,2 w Kurtzu, żadnych problemów, nie tną się w magazynku, nie zauważyłem różnic w porównaniu z G&G, ale trzeba zaznaczyć, że strzelam na małą odległość, jedno mogę powiedzieć na pewno, PJotów mi do worka nie wsypali bo te się tną w cholerę :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts