Arturro1 Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 (edited) CIACH... To nie jest komis!!! Edited February 18, 2013 by Marrtinez Oferta sprzedaży Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Pasuje podstawa szczerbinki od ostrego? Potrzebne są jakieś przeróbki czy coś w tym stylu? Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Mam jedno pytanie. A mianowicie planuję przełożyć mojego Boyca do innego body (RK - 06) . Czy potrzebuję jakieś dodatkowe kupować dodatkowe piny, czy wystarczy to, co siedzi w body od dziesiątki? Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 jeśli mówiąc o przekładce myślisz tylko o elementach wewnętrznych to raczej nic nie potrzeba Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Dzięki, ale w tzw. "międzyczasie" pojawiło się jeszcze parę pytań: 1. Czytałem gdzieś, że do replik z serii RK pasuje (bez większych przeróbek) suwadło z ostrego kałasza. Czy to prawda? 2. Czy jest dostępna na rynku jakaś stalowa lufa zewnętrzna, którą mógłbym zamontować (aluminiowa jest okropna)? 3. Jakie inne elementy z prawdziwka mogę (bez większej ingerencji w replikę) zainstalować? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 (edited) 1. Pasuje ale po jednej przeróbce( wybierasz wszystko ze środka, tam gdzie jest zamek). 2. Nie ma, ewentualnie na zamówienie u tokarza. 3. Drewna, elementy na lufie( podstawa szczerbinki ze szczerbinka, rura gazowa, okucie łoża, podstawa muszki z muszką, osłabiacz odrzutu), magazynek wsadzić w skorupe od ostrego. Edited June 5, 2013 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Wielkie dzięki. Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 http://allegro.pl/okucie-loza-do-ak-i3297329826.html http://allegro.pl/ak-47-podstawa-muszki-i3293896549.html http://allegro.pl/podstawa-szczerbinki-do-kbk-ak-nowa-i3300857738.html http://allegro.pl/kolano-gazowe-ak-i3308694136.html http://allegro.pl/sprezyna-powrotna-ak-kbk-gn-z-blokada-i3296516723.html Czy wszystko z tych linków wejdzie? Zna ktoś może jakiś dobry sklep internetowy z częściami do Ak, gdzie mógłbym dostać całe suwadło i rurę gazową? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 1 Powinno wejść.Może wymagać toczenia lufy. 2 Będzie problem,ponieważ gwint w bojcu jest na muszcze,a nie lufie.Będziesz musiał na lufę naciąć gwint. 3 Na 70% nidyrydy.Nie próbowałem,ale miałem ghk,wzorowaną na ostrej i nie pasowała.Była za wąska i wysoka. 4.Jak w pkt 1. 5.Po kiego grzyba ci pełne suwadło w akmsie?Nie będziesz miał miejsca na batkę. Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Przekładam go do nowego body. Teraz będzie to 74. A czy ktoś wie z praktyki jakie części można zamontować i gdzie je dostać? Quote Link to post Share on other sites
Rychter Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 http://www.atrapy-kalasznikowa.pl/lista.htm - tu masz listę pasujących części (AKM), niektóre wymagają przeróbek. Skoro już bierzesz się za montaż części od palnej wersji, przyda się stalowa lufa. Co do 74, to części od niego są trudno dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Gilotyna Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Sorry może było takie pytanie ale jakoś nie mogę znaleźć. A więc czy do stockowej replika Rk-10 można by było bez obaw kłaść lipola 7.4 V a może i nawet 11.1 V ( w co wątpię ) ??. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Do stocka możesz spokojnie 7,4 wpakowac. 11,1 też pociągnie,ale musisz się liczyc z wymianą tłoka po jakimś czasie(mały koszt).Reszta flaków spokojnie 11.1 przeżyje. Quote Link to post Share on other sites
Gilotyna Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Nitro czy mógłbyś mi jeszcze napisać jakiej firmy byłby dobry/najlepszy tłok ?? PS: A tak przy okazji czy stockowa sprężyna w rk 10 to m120 bo szczerze jeszcze swojego nie rozbierałem na części pierwsze ?? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) Nie wiem, jaka w stocku sprężyna,ale coś koło m120 będzie. Dobre,i tanie tłoki klepie SHS(14 stalowych zębów). Droższe,ale znacznie lepsze robi JBU( POM FULL METAL TEETH) Edited June 11, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Jaka jest maksymalna długość precki tak aby nie wystawała z tłumika? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 (edited) 455mm Edited August 8, 2013 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 witam ma ktoś pomysł co zrobić z telepiącą się podstawą szczerbinki i muszki? w podstawie muszki gwint imbusowy to jakiś żart na początku go normalnie dokręciłem ale się cały czas luzował teraz jest zjechany ale olałem to do puki się trzyma to nie będę ruszał , lecz zauważyłem wyciągając replikę z szafki że podstawa mi się telepie ( replika nie była rozkręcana ) . oczywiście mam serię full steel jakoś wersja pół znalowa mnie nie interesuje Quote Link to post Share on other sites
Bednar19951 Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Witam, jaki z obecnie dostępnych w PL magów (bez wafli) pasuje do RK-10s najlepiej? Tak by potrzeba było najmniej przeróbek. Z góry dzięki za rpl. Swoją drogą karabin (full steel) odebrałem dzisiaj i po 5 minutach oględzin wypadła mi śruba od prawego zawiasu kolby. Po półgodzinie udało mi się naprawić to i porządnie skręcić kombinerkami. Do tego telepie się nakładka rury gazowej a łoże jest jakby krzywo założone ale nie wiem, może tak ma być. W każdym razie to nieistotne bo i tak będę wymieniać powyższe części na oryginały. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Czyli mechanizm kolby jak się rozsypywał, tak się rozsypuje? :) A jak z magami, są w końcu jakieś, które podejdą bez problemu i nie będą za krótkie? Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 standardowo mój mag nie podaje :/ ale pożyczyłem od kolegi od rk-02 i śmiga równo więc muszę zmienić go . może z cymki będą dobre jak myślicie? z kolbą nie mam problemów a troszkę 10-tka już przeżyła :D Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Ale nie masz problemu takiego, że przedni "ząb" magazynka jest za krótki? Quote Link to post Share on other sites
Bednar19951 Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 (edited) Akurat mój stock pasuje i podaje poprawnie. Myślę teraz nad tym czy nie pójść do sklepu w okolicy (militaria lub taniemilitaria) ze swoim RK-10s i nie znaleźć tam pasującego maga, może pozwolą posprawdzać czy wchodzą, bo jakoś kupować na czuja przez internet nie chce. Edited September 16, 2013 by Bednar19951 Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 z tego co wiem to magi robią ciut "większe" żeby można było podpiłować jak by nie wchodził lub bez piłowania wiadomo chińczyk chińczykowi nie równy Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Lekko odkopię. Dzisiaj odebrałem swojego RK-10S i kilka rzeczy przykuło moją uwagę: -Brak wybitych numerów na korpusie (na pokrywie i suwadle są) - podstawa muszki jest przesunięta pół centymetra w prawo -suwadło zamka lubi się czasem przyciąć przy odciąganiu Czy ktoś ze zgromadzonych ma jakikolwiek pomysł jak zniwelować dwa ostatnie problemy, bo jakoś nie widzi mi się zbytnio odsyłanie go na gwarancję. Podstawa muszki ma pod spodem taki jakby gwint lub imbus Replika kupiona w GF Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts