HansKloss Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 gdyby ktoś potrzebował dyszy, tu jest w dobrej cenie http://taktyczny.com/czeci-replik-gazowych-pl/dysza-m4-kjw-tanio-koba.html Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Jak ktoś będzie robił zamówienie od producenta to niech da znać na forum, chętnie bym wziął kilka rzeczy na zapas. Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Szkoda, że dopiero teraz piszesz. Robiłem zamówienie tydzień temu, dzisiaj wysłali paczkę. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Potfur PW poszło. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 No szkoda że nie napisałem, a tak z ciekawości jakie ceny mają? Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Za kompletny bolt set V2 z przesyłką zapłaciłem 50,4 $ Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 No to tragedii nie ma z ceną. Poza wyrabiającą się dyszą w v2 są jakieś problemy z boltem że zamówiłeś cały? Jeszcze mam pytanie na temat body, upper czy lower pęka w tych replikach? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 U mnie pękł pod wpływem upadku, więc raczej nie. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Widzę, że ktoś pisał o uszkodzeniu ucha uppera, jeszcze jedno pytanie jak chce z v2 przejść na v1 to wystarczy że bolta samego zmienie czy blot cath, buffer itp też bym musiał zmienić? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 mam na spyl kompletny front z risami (wersja cqb, gumka falcona) i dwa szczelne magi, jak ktoś potrzebuje to niech wali na PW. Quote Link to post Share on other sites
TechmaN Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 (edited) Jakby ktoś był zainteresowany zakupem tej repliki, to wrzuciłem jedną do komisu :icon_smile: http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/638191 Edited May 14, 2015 by TechmaN Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Jakby ktoś coś mam dwa magazynki i kompletną komorę z lufą (gumka falcona) na sprzedaż :) Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 A lufką to akurat bym był zainteresowany. Pw wieczorem, ok? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted May 22, 2015 Report Share Posted May 22, 2015 (edited) Ostatniej niedzieli sprawdzałem moc mojej emki. Konfiguracja: M4 V2 (nowy bolt set); lufa Falcon 509mm; guma HU Falcon; GG GFC; kulki 0,2g PJ; temp. 14*C. Chronograf pokazał 434 FPS. W tą niedzielę zrobię kolejny pomiar, tym razem na GG GFC i czystym Propanie. Edited May 22, 2015 by HansKloss Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 Będę robił zamówienie w KJ Works, chce się ktoś dołączyć? Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 (edited) Fpsy w swojej mierzyłem raz wyszło 449 bolt v2 gumka flacon zielona, lufa stock (wersja cqb z krótką lufą) temperatura była wysoka 22-25. Jednak ostatnio zauważyłem, że hopek dziwnie działa mam zrobiony tdc jak ustawiłem na początku strzelania było ok, a pod koniec strzelanki kręcił mocno w górę co najgorsze w trakcie przerwy pomiędzy rundami jeszcze ustawiałem. Nie wiem czy to jest wpływ wzrostu temperatury? Używałem gazu abbey brut sniper i kulek 0,3 gg. Zmiana kulek na 0.4 albo 0.36 ma sens? Edited May 28, 2015 by Potfurr Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Moja rada, zdemontuj gumę HU i ją umyj. Quote Link to post Share on other sites
rablik Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Gdzie można jeszcze dostać dysze do V1 (część 15) ? Na taktycznym już nie mają :( Ewentualnie może ktoś ma zbyciu i chciałby się pozbyć. Quote Link to post Share on other sites
MefistoKnO Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 Czy inne magazynki niż te od kjw pasują? Np ghk co2 czy może od we ? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 Od WE na pewno nie, inny system. Ghk chyba też Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 GHK/VFC/VT/INO to zmodyfikowane systemy Magna, czyli WA. WE to WE. Do TK/KJW podchodzi tylko TK/KJW. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 10, 2016 Report Share Posted September 10, 2016 Ostatnio korzystając z promocji na militaria.pl zakupiłem emkę od kjw. Czyszcząc wszystko ze smaru zauważyłem, że w mojej wersji V2 jest cały bolt carrier z cylindrem i dyszą z wersji 3. Cała reszta jest V2, instrukcja jest V2, a boltcarrier z cylindrem jest V3. Ktoś ma jakiś świetny patent na montaż sprężyny odpowiedzialnej za powrót cylinderka ponieważ w wersji V3 sprężyna nie wystaje z cylindra. Zaczepia się ją bezpośrednio do kołka, nie ma tego elementu jak w V2. Sposób ustalania cylindra jest też inny, ustala go się dwoma imbusowymi śrubkami a nie prowadzeniem z boku jak w V2. Wygląda na to, że dostałem jakąś hybrydę. KJW odpisało mi, że wersje które posiadają bolt v3 mają również inną prowadnicę kolby, już bez insertu. U mnie insert jest a prowadnica nachodzi na niego. Nakrętka prowadnicy jest za to na dużego imbusa i nie ma tam płaskiej bruzdy. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 (edited) Pytanie do osób co robili zamówienie u KJW, Wysyłając im pieniądze za zamówienie zaznaczacie płatność za usługi/ towar czy wyślij pieniądze znajomym/ rodzinie? Wydać się to może głupie ale wolę zapytać, szczególnie, że pisali mi, że adres mam podać w komentarzu do przelewu. Wybierając zapłać za usługę/towar adres wysyłki dodaje się sam. Czekam na odp. Edited September 13, 2016 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts