Kryhan Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Witam, jestem dumnym posiadaczem chesta RRV od flyye i mam z nią mały problem. Chodzi o to, że po podpięciu ostatniego rzędu palsów pod spód kamizelki (tam gdzie są napy) zaczyna mnie strasznie uciskać w miejscu gdzie kończy się kamizelka. Noszę ją na maksymalnie ściągniętych szelkach, na pasku na plecach mam delikatny luz, ale naprawdę minimalny, tak żeby chestrig po mnie nie latał. Zdaję sobie sprawę że rhodezyjkę powinno się nosić na paca, ale czy nie ma żadnego sposobu na wyeliminowanie tego dyskomfortu? Chesta noszę bez pleców na szelkach H (łatwiej nosi mi się plecaczek). Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Poluźnij w pasie. Quote Link to post Share on other sites
Kryhan Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Jak poluzuję to lata po mnie jak żyd po pustym sklepie, nawet jak kamizelka na mnie leży to wżyna mi się ten pasek :/ Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Sprawdziłem u siebie to i wystarczyło że lekko poluźnię pas na szerokości. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Wsadź płytę do środka i poluzuj. Quote Link to post Share on other sites
Kryhan Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Poluzowanie nie daje efektu, albo lata po mnie albo mnie uwiera. Na serio mam wsadzac plyte? Chcialbym z tego miec chest riga na milosc boska! Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 No, ale do kogo masz pretensje? Trzeba się było zastanowić co się kupuje... Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Widzę takie rozwiązania : 1- zwinąć admin panel i coś pod niego podłożyć. - może pomóc, przez oddalenie uwierającego fragmentu. 2- alternatywnie wsadzić płytę(sapi lub sztywną samoróbkę) jak chcesz mieć admin panel. powinno oddalić uwierający fragment. 3- zakładać grubszą odzież 4- zgubić nadmiar brzucha jeśli 1-3 nie pomaga. Ja noszę RRV wysoko,układ H, z płytą, podwinięty dolny rząd. nie mam tego problemu Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Noszę w układzie X, podwinięty ostatni rząd, zwnięty admin czyli typowy chest - brak jakiegokolwiek uwierania. Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Możesz pokazać zdjęcia? Używałem podobnej konstrukcji i nie mogę sobie nawet wyobrazić co może być nie tak. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Tu jeszcze układ H, obecnie jest układ X a plecaczek dopinany jest na fastexy jak widać - 2 na szelkach i 2 po bokach głównego panelu. Quote Link to post Share on other sites
Kryhan Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Yahalom, mam pretensje do ciebie oczywiście i do całego świata że nie spodziewalem sie takiego problemu >.< jak wróce do chaty to sprawdzę porady, pozdrawiam i dzieki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Działson Posted November 22, 2015 Report Share Posted November 22, 2015 Witam, google nie pomaga. Czy ktos orientuje sie czy gdzies jeszcze da sie dorwac RRV w zestawie z ladownicami, w kolorze MJK,khaki firmy TMC? Sklepy nie mają, został chyba rynek wtórny. Czy ktoś może chciałby sie pozbyć swojego RRV? ;) Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 (edited) Szukam porządnej wersji RRV lub czegoś podobnego. Musi udźwignąć 8 magazynków AK dociążonych do realnych odpowiedników, atrapy SAPI o normalnej wadze +2-3 kg innych rzeczy i wytrzymać ciągnięcie za szelki przy ewakuacji Flyye i Pantac nigdzie nie są dostępne. TMC - niby cordura, cenowo na tej samej półce co Condor, Flyye czy Pantac ale nie słyszałem żeby ktokolwiek to polecał Condor MCR1 - prawie jak RRV, wydaje się w porządku, Condor robi różne wymienne plecy ale czy nylon 1000D zamiast cordury będzie miał odpowiednią wytrzymałość? Chest Tasmanian Tiger ok, ale 750 zł razem z plecami to trochę dużo. Taj z Miwo - jak się poprosi to doszyją uchwyt na płytę i plecy za 2/3 ceny TT Jakieś propozycje? Edited September 8, 2016 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 Mam rrv od tmc, i jest ok. Cordura 1000 szycie i rzepy ok. Jeżeli chcesz ją tak obciążać to polecam dokupienie comfort padów na ramiona, bo standardowe polegną. Sam noszę na swojej dużego admina, 7 magów do emki i piro (bez balistyki). Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 BHI enhanced commando recon chest harness ? cena fajna , nie jakaś imitacja tylko pracujący sprzęt , konstrukcyjnie lepszy niż RRV. Upewnię się tylko czy wchodzą magi ak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts