wolfman4101 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Chwalić sie mogą ja nigdzie nie widziałem formozy w jpc od RR... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Edit: Ponoć RR, ale Yahalom może będzie coś więcej wiedzieć na ten temat. RR udostępniało te fotki u siebie na FB o ile dobrze pamiętam. Jeszcze jedno mam Widać te czarne poduszeczki (comfortpady?), które dodaje RR. Źródło ;) Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Na dwóch pierwszych to nie RR tylko raczej currahee ,na ostatnim cieżko powiedzieć,choc wyglada na RR (?) na te samej "sesji" widać rowniesz crajowskie w multiculti... Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Ta 2 fota jest na fanpage RR, sądzę że poznali by swój produkt ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Biorąc pod uwagę pewne powiązania Currahee i Red River, to ciężko jest stwierdzić "czyja" to zabawka ;) W tym przypadku to CRH, już o tym była dyskusja ;) http://forum.wmasg.pl/topic/133621-co-to-jest-identyfikacja-sprzetujednostek/page__st__160 Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=541029532632876&set=pb.100001775034214.-2207520000.1394300962.&type=3&theater Nadal jesteś taki pewien że to Currahee którego mało kto widział? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Kwestia CRH/RR jest bardzo płynna, bo mają ze sobą dużo wspólnego. A przynajmniej w temacie tej wariacji JPC. Widziałem dwie CRHki, więc nie wiem skąd wniosek, że to jakaś legenda. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Nie powiedziałem ze to currahee na 100% tylko ,że raczej... Ale RR to na pewno nie jest... Porównaj jeszcze raz kamizelki ze zdjęcia... Anyway pytałem o przetarg, nie czyja to produkcja... Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 RR wewnątrz kamizelki ma gąbki,a nie siatkę. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Biorąc pod uwagę, że RR i CRH zostało założone a potem sprzedane większym firmom to nie zdziwiłbym się jeśli czerpałyby od siebie pomysły ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 ULPC: Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Czyli jednak ktoś z tego profesjonalnie korzysta. ;-) Ktoś ma jeszcze jakieś fory laserowociętej cordury na polskich operatorach? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 A wystarczy info, że komplet jeden poszedł "za mur"? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Są jeszcze fotki panów z MOSG i jedno zdjęcie plejta skonfigurowanego przez pana z JWG. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 A wystarczy info, że komplet jeden poszedł "za mur"? Photo or I don't believe! ;-) Są jeszcze fotki panów z MOSG i jedno zdjęcie plejta skonfigurowanego przez pana z JWG. Chyba przegapiłem, możesz podrzucić jakiegoś linka? Zdjęcia w odpowiednich tematach ;) Y. Quote Link to post Share on other sites
trzyczternascie Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 (edited) Ta kamizelka na zdjeciach formozy to wczesna kamizelka Red River.Jedna z pierwszych.Teraz ten model wyglada zupełnie inaczej. Edited March 20, 2014 by trzyczternascie Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Pytanie w kwestii wyposażenia. Przeglądajac zdjęcia z g36 kv formozy zaciekawil mnie inny front niz przy innych wersjach(i nie mówie o czwartej szynie nad frontem). Chodzi mi o tak jakby pełnorisowy front cos a'la ksk, ale pieciootworowy, nie osadzany na kołkach przy gnieździe maga(jak zazwyczaj) i złudzenie jedności z resztą body, jakby byly wraz z tym frontem jednym kawałkiem. Czy kto sie orientuje, czy to tylko zludzenie i front jest osobną nieintegralną cześcią tej wersji kv'ki? nie mogę już edytować, dlatego piszę drugi post. dla pirównania litewska wersja klasycznej kv Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Front chyba B&T. Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 strzał w dziesiątkę :) http://www.wolverinesupplies.com/details/8753/BandT-HK-G36-K-quad-rail-handguard.aspx A co do tej jednolitości, to chyba na szczeście tylko złudzenie :) Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Front formozy to B&T. Kopię robi VFC bodajże. Łotysze (!) używają zwykłego frontu KA2 od HK. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Kopię robi Ares. Absolut Barsleeper (nie będę podawać jak się nazywa) kupił front i zrobił G36CV3, którą widać na zdjęciach ze święta DWS. Coś tam u w tym froncie nie pasowało z tego co pamiętam. Co do frontu to kosztuje coś koło 90$ (w zależności od wersji drożej) i trzeba zamawiać bezpośrednio do producenta. Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 (edited) HellMaker, dzięki nakierowanie: http://www.aresairsoft.com/kit.html g36-ras-m, to jest to czego szukam, i jest ponad 3razy bardziej możliwe do zdobycia niż b&t. dzieki za pomoc,odmeldowuje sie ps: fakt Łotysze, przyznaje się do błędu ;-) Edited April 13, 2014 by dik89 Quote Link to post Share on other sites
dawidcwik Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Pisałem w tej sprawie do dystrybutora (Specshop)jakoś w styczniu, odpisali że będzie na przełomie marca/kwietnia w ofercie- jak widać jeszcze nie ma.. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Robi to ARES i VFC- ceny są zbliżone. Warto spojrzeć na VFC, bo ono jest o wymiarach oryginału. Z tego co Absolut mi pisał, ares coś spieprzył i wymiarowo się nie trzyma. Nie wiem czy do G36 systemu TM/CA będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Nie pisz do Speca tylko bezpośrednio do Aresa, bezproblemowo od nich kupisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts