Nitro Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 (edited) Wydaje ci się tylko(balans bieli w aparacie). Jest przyciemniana, ale w normie jak na chińską optykę. Edited June 12, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
luis Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Ha, drodzy Koledzy! Z mojego xpsa od Tomkapl można śmiało celować w nocy przy użyciu gogli noktowizyjnych. Byłem mocno zaskoczony tym faktem! Quote Link to post Share on other sites
sumik13 Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 witam kolegów , przymierzam się do zakupu pierwszego mojego koli, "eotecha". najlepiej 552. I tu pytanie mam - jaki montaż jest lepszy, wygodniejszy - http://azteko.pl/celownik-kolimatorowy-typ-holo-552-black-p-4638.html - czyli "zwykły" czy też lepiej wziąc model z takim montażem - http://azteko.pl/kolimator-typu-et-553-piaskowy-p-7873.html Mam też pytanie czy jest jakaś znacząca różnica miedzy tymi dwoma kolimatorami powyżej 552 i 553 czy też różnią sie jedynie lekko wyglądem zewn.? Który z tej dwójki byście polecili? Nigdy nie miałem kolimatora w rękach bo dopiero zaczynam zabawę w airsoft. Proszę więc o rade :D Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 Montaż zbyt dużego znaczenia nie ma - weź jaki wolisz :D. Oprócz wyglądu zewnętrznego różne modele eotechów różnią się też rodzajem używanych baterii - tu polecę eotecha 552, bo karmi się go najbardziej powszechnymi i tanimi paluszkami :F. Quote Link to post Share on other sites
sumik13 Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 OK a mam jeszcze pytanie do osób , które kupił kolimatory u użytkownika tomekpl - jak się sprawują wasze koli? Mam tu dylemat związany z gwarancją - niby nowe ale ze sklepu kupiony ma gwarancje. Co myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 (edited) W sklepach sprzedają takie gónwa że szkoda gadać. Sprzęt Tomka trzyma poziom, u mnie działa od września jeśli dobrze kojarzę. Edit. I do tego czasu jechałem na fabrycznym komplecie baterii w 552. Świeciły ciągle jak nowe. Tylko ostatnio otworzyłem tą klapkę, a jak ją zamknąłem po sprawdzeniu baterii, to nagle ledwo zipały :D Dałem akusy AA 2,2Ah i mam problem zasilania dożywotnio z głowy. Edited June 21, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 Tomek sprzedaje ten sam sprzęt, co jest w sklepach. Wszyscy zaopatrują się u tych samych skośnookich sprzedawców na alibabie, aliexpressie, dhgate, itede. Różnica jest taka, że sprawdza co sprzedaje dalej, wykrywa usterki i je usuwa, bądź reklamuje. Ja polecam eotka z deltashopu. Tani, sprawny, bez ducha i z gwarancją. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 Eotechy ze sklepów mają duchy, znikające znaki celownicze, niepełną i kruchą regulację czy ciemne szybki. Bardzo trudno dostać dobry sprzęt w sklepie. Gwarancja? Zasłaniają się uszkodzeniami mechanicznymi, które nie podlegają gwarancji. Więc możesz się nią ratować gdy znak kiepsko działa. jeśli nie działa wcale, bo się elektronika odlutowała, lub pierdyknęła Ci regulacja, to w sklepie odeślą Cię do domu, bo to nie ich wina. Niestety takie przypadki to zdecydowana większość awarii. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 (edited) Bullshit... :icon_wink:, Miałem sklepowe, miałem z Chin i to wszystko jeden chińczyk składał. Trafiają się lepsze i gorsze egzemplarze w zależności od partii, pogody, ilości ryżu w misce itede. Co do gwarancji się nie wypowiem, bo z niej nigdy nie korzystam, ale jak z Chin mi coś wadliwego przyjdzie, to zawsze pieniądze zwracają ;D Oczywiście nie robię antyreklamy tomkowi. Miałem jego eotka, i również polecam, ale wiem też że można dostać to samo w niższej cenie :icon_wink:. Edited June 21, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
sumik13 Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 nitro mozesz cos polecic? Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Witam, Kolejny zakup i człowiek znów staje się szczęśliwy.Zakupiłem niedawno kolejny model EO u TomekPL i znów się N I E rozczarowałem.Tym razem jest to model XPS w,którym nie ma efektu ducha! Wszystko ładnie śmiga bez jakichkolwiek zastrzeżeń.W porównaniu do mojego poprzedniego modelu 552 ten ma jakby trochę niebieska szybkę,ale różnica jest minimalna. Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 (edited) Czy ten napis na górze xpsa cqb cos tam i znak celowniczy to naklejka? Edited June 24, 2014 by Erkiii Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Grawerka laserowa, naniesiona w ten sam sposób co pozostałe oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 (edited) Po pół roku intensywnych testów ja również mogę gorąco polecić Eotecha exps3-2 od Tomkapl. Brak efektu ducha, minimalne podświetlenie jest na tyle słabe, że ze spokojem można używać go w nocy. Przewożony w bydlęcych warunkach rozmaitymi pojazdami, obijający się o ściany i drzewa, raz czy dwa nawet nadepnięty ;) Do tego przetrwał już kilka poważniejszych ulew, które nie zrobiły na nim wrażenia. No i jest ładniutki :icon_wink: Edited June 25, 2014 by Afrati89 Quote Link to post Share on other sites
Darcy Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Dzięki za info na temat EXPS od tomka, wczoraj go zamówiłem i te pozytywne opinie tylko sprawiają że nie mogę się doczekać aż przyjdzie :D. Zamówiłem też przezroczystą osłonke na szkiełko, bo szkoda stracić te 250zł przez głupią kulke. Może mi ktoś powiedzieć czy zniekształcenie obrazu jest na prawdę nieznośne przy celowaniu obuocznie ? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Tragedii nie ma, da się go normalnie dalej używać ;). Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 (edited) Ta, ostatnio gość schował się za takimi wielkimi, przemysłowymi worami na piach. Wystawał mu tylko czubek hełmu. Przez koli z osłonką kompletnie nie mogłem go odnaleźć, więc skończyło się serią na oko. Fart że miałem lipola 11V, to kilka kulek go zahaczyło. Nie polecam tego wynalazku, może mało szpeci koli, no prawie w cale, do tego zapewnia dobrą ochronę, ale mocno zniekształca obraz. Mając wystającą zza winkla czyjąś głowę czy rękę na ponad 30m nie da się tego odnaleźć w wizjerze z tą osłonką. Sam zastanawiam się nad stalową siatką. Edited June 30, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 A jaką masz dokładnie osłonę? Ja swojego 552 nie używam i mam inne koli, ale swego czasu kupowałem gogle bhp, z takiego gumowego plastiku żeby dało się ciąć i ciachałem. Widac w sumie tylko patrząc prosto na koli, to jest po prostu mały kawałek szybki w kształcie kwadratu zaokraglonego po bokach, mając dostęp do sprzętu można wyciachać idealnie. Nie zniekształca, wytrzymała Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 (edited) Mam tą kupną, plastikową osłonkę z tajwanguna, sam nie robiłem, ale chyba się za to wezmę. Edited July 1, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 czy zniekształcenie obrazu jest na prawdę nieznośne przy celowaniu obuocznie? Nie, powiedziałbym, że nawet jej nie zauważam. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 MrMCET - kiedyś, bodajże w temacie jakimś o aimpoincie widziałem, że ktoś dorabiał ochronę soczewek z kilkumilimetrowego szkła. Dawało radę, a obraz był dalej przejrzysty. Może do eota też dało by radę coś takiego wyciąć? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 (edited) Myślę, że da się to zrobić bez problemu, eotech ma wystarczająco dużo miejsca i łatwy do wycięcia kształt soczewki, żeby zrobić taką osłonkę Edited July 1, 2014 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Te szybki, jak wsztstko co chińskie, mają różną jakość. Jutro pójdę do budowlańca nabyć trochę materiału na samoróbę. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 To daj znać co wykombinujesz, może pójdę w Twoje ślady :). Btw. popełniłem krótką recenzję eotecha od Tomkapl - klik! Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 O! Wiem co by było fajne. Podeślijmy foty tego jak prezentuje się obraz przez wizjer z i bez osłonki, na zgaszonym eotechu. Ja mam gorszą, Wy mówicie że macie całkiem ok egzemplarze. Innym się pewnie kiedyś taka wizualizacja przyda. Ja swoje zdjęcia wstawię jutro, bo dzisiaj się już światło skiepściło na zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts