Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Odświeżam temat i ponawiam pytanie: Namierzył ktoś magi na co2 do AW 338, niby na stronie Aresa są, a w sprzedaży nigdzie nie ma....?

Edited by Redrad
Posted

i dostaniesz odpowiedź : soon...

czyli taka jaką ja dostawałem kilka razy ...

i nic się nie zmieni w tym temacie - bo z tego co gdzieś wyczytałem na jakimś forum magi na co2 dla ares'a robił podwykonawca ( do AW, DSR, M200 itd) z którym coś jakoś poszło nie tak i dla tego magów nie ma na rynku. są jedynie ciągłe zapowiedzi.

Dokładnie nie znam sytuacji - temat porzuciłem gdy sprzedałem swoje aw. Nie ukrywam jednak że wrócił bym do AW/DSR gdyby te magio wróciły na rynek :)

Posted

ARES to ma ogólnie w dupie klientów, przekonałem się o tym jak chciałem kupić od nich rączkę przeładowania do AW338, po parunastu majlach dostali niezbyt miłą odpowiedź ode mnie i nawet podziękowali :biggrin:

Nawet oficjalni dystrybutorzy nie mogli dla mnie ściągnąć z ARESa tej rączki.

Szkoda że taki system gazowy jest marnowany przez małych żółtych jełopów.

• 2 months later...
Posted

Odkopię troszkę temat ale chce się pochwalić że właśnie nabywam magazynek Co2 do Aw338 cena z transportem, to pewnie około400-450 złotych.

Skąd, podaj źródło.

• 2 weeks later...
Posted

Ja swój też dostanę właśnie w tym czasie co Redrad, bo to to samo zamówienie pewnie ; 0, zobaczymy jakie da to osiągi w połączeniu z lufa Promyka i szamaństwem dextera... Oczywiście wszelakie testy odległość/prędkość/skupienie/zajefajność wrzucę tutaj ;)

Posted

Ja swój też dostanę właśnie w tym czasie co Redrad, bo to to samo zamówienie pewnie ; 0, zobaczymy jakie da to osiągi w połączeniu z lufa Promyka i szamaństwem dextera... Oczywiście wszelakie testy odległość/prędkość/skupienie/zajefajność wrzucę tutaj ;)

No cóż, zamówienie zrobiłem po twojej informacji i w oparciu o nią, więc na 100% jest to samo zamówienie, dzięki za pomoc w zamówieniu tego maga

• 4 weeks later...
Posted

No cóż, zamówienie zrobiłem po twojej informacji i w oparciu o nią, więc na 100% jest to samo zamówienie, dzięki za pomoc w zamówieniu tego maga

Właśnie dotarł do mnie magazynek na co2 do mojego AW 338, wraz z nim otrzymałem komplet tajemniczych uszczelek z jeszcze bardziej tajemniczą sprężynką, ponieważ moje doświadczenie z gaziakmi jest bardzo mikre, mam pytanie do osób które miały styczność z tymi magami ( lub posiadają wiedzę w temacie): przesłane uszczelki będę musiał zamontować w replice ( czy to może zapasowe uszczelki do magazynka)? No i na co jest ta sprężynka? No i rodzi się trzecie pytanie: po ewentualnej zmianie uszczelek w replice spokojnie będzie można używać maga na gg?

P.S. Dla krzykaczy: lepiej 5 razy głupio zapytać niż raz głupio zrobić.

Posted

sprężynka - do zbijaka zaworu - CO2 stawia większy opór - więc musisz ja wymienić.

Uszczelki - to wzmocnione uszczelki - CO2 większa siła - szybciej zrywa uszczelki... Więc trzeba je wymienić na wzmocnione - jeśli takich nie masz już zamontowanych.

Zdaj relację jak się sprawuje mag - ile strzałów bez spadku fps, jak z powtarzalnością itd.

Posted

sprężynka - do zbijaka zaworu - CO2 stawia większy opór - więc musisz ja wymienić.

Uszczelki - to wzmocnione uszczelki - CO2 większa siła - szybciej zrywa uszczelki... Więc trzeba je wymienić na wzmocnione - jeśli takich nie masz już zamontowanych.

Zdaj relację jak się sprawuje mag - ile strzałów bez spadku fps, jak z powtarzalnością itd.

No to dzisiaj gonię po zamienny zestaw uszczelek ( w jakimś hydraulicznym sklepie) i popołudniu siadam do repliki, testy wkrótce :-)