AeroL Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Produkt Eotech dedykowany do tego celownika, do 'Szweda" jest już inna przystawka. To spokojnie nada się jako namiastka tej przystawki: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_177&products_id=3909&name=MeTac_-_RedDot_3X_Magnifier Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 (edited) Ok dzięki.No i pojawił się problem dziś doszedł Beryl ( od Aresa ,jest karton full wypas,pełen komplet z logiem Fabryki Łucznik) zamontowałem chwyt przedni koszerny wszystko spoko no ale za dobrze szło .... przed chwilą Listonosz przyniósł mi Szynę montuje i okazuje się za krótka problem widać na zdjęciu.Oglądałem szynę przed kupnem porównywałem zdjęcia i wydawała się w 100% koszerna.Co poradzicie? Edited March 29, 2013 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Rozwalasz nity, przesuwasz ten przedni montaż,nitujesz i cieszysz się szyną na swoim berlojsiu. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Rozumiem,to już jest sposób ''Hard'' ,że tak zapytam jest to normalna czynność którą wielu z was już wykonywało montując tą szynę? Mam na myśli osoby które składały Beryla. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 To jest patent, który stosuje się przy Berylu Ares bo jest to samo co ty masz. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Rozumiem dzięki wielkie ,szczerze miałem ''sraczke'' przez chwilę ;-) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 (edited) Luzik, patent jest spoko i nie jest jakiś trudny. Nawet zamiast nitów możesz dać śrubki z nakrętką. Edited March 29, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Nity będą lepiej wyglądały :D oczywiście nie zrywalne tylko można zaklepać jakieś :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Jak to woli :D. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Kup tylko porządne wiertła. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 (edited) Robota wykonana. Wiertarka Makity jest na stanie,porządne wiertła,nity i imadło także poszło gładko.Pierwszy raz nitowałem krótkim nitem by za dużo nie wystawał ale słabo trzymał to go rozwierciłem.Potem dałem długi ale od góry okazało się,że wystający nit od dołu koliduje z pokrywą zamka.... no to jazda rozwiercanie od nowa i tak oto za 3 razem mocując nit tym razem od dołu szyny Misja Zakończyła się sukcesem ;-) i efekt końcowy najbardziej wyczekiwany Jeszcze raz dzięki i Pozdrawiam! Edited March 29, 2013 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Cieszę się, że mogłem pomóc :D. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Dobra robota z szyną :) To zniekształcenie zdjęcia, czy faktycznie kolba leci do góry? Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 (edited) Dobra robota z szyną :icon_smile: To zniekształcenie zdjęcia, czy faktycznie kolba leci do góry? Hmmm zdjęcie jest ok... ale rzeczywiście minimalnie leci pod górę ... z tego co widzę to Pin kolby jest luzny trochę kolba gdy jest złożona strasznie lata,jak coś wypłodze to dam znać ;-) Edited March 29, 2013 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Jeszcze dużo pracy przede mną, ale ja jestem zadowolony :) Zdjęcia trochę przekłamują. Czeka mnie jeszcze malowanie i podstawę szczerbinki pod szpachlować. Zdjęcia w kilku wersjach, luzów brak. Risy boczne są za długie i zrobiłem troche za duże otwory na nakładce. Przy budowie nie wykorzystałem żadnych narzędzi, oprócz: młotka, lutownicy (zwykłej), pilników i brzeszczota i tyle. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Przy budowie nie wykorzystałem żadnych narzędzi, oprócz: młotka, lutownicy (zwykłej), pilników i brzeszczota i tyle. Nigdy tego nie zrozumiem, po co wypisywać jakich kto narzędzi użył. Przecież to oczywiste, że nikt nie robi tych wszystkich rzeczy scyzorykiem. :P Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Nigdy tego nie zrozumiem, po co wypisywać jakich kto narzędzi użył. Przecież to oczywiste, że nikt nie robi tych wszystkich rzeczy scyzorykiem. :icon_razz: Po to, żeby "odmitologizować" customy. W wielu tematach, na różnych forach pojawiają się customowi znawcy, których szczytowym osiągnięciem była wymiana kolby w Emce ze stockowej na SF i dokręcenie Eotecha, którzy uparcie wmawiają, że do zrobienia choćby miniberyla trzeba frezarek CNC. Sam pamiętam wypowiedzi któregoś ze starych wyjadaczy tego forum, że do wykonania MSBSa trzeba wpierw zakupić drukarkę 3D, potem zamówić formy, a na koniec wykonywać wszystko metodą ciśnieniowego wtryskiwania tworzyw sztucznych. Jakim, Berylek zacny, nie podoba mi się tylko za długi RIS na łożu. Będziesz go skracać? :) Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Ja mam pytanie odnośnie kolby berylowskiej : http://gunfire.pl/product-eng-1152200431-Bojowa-kolba-teleskopowa-do-replik-BERYL.html Czy pasuje ona do replik, które w stocku mają składaną kolbę na bok( http://gunfire.pl/product-eng-1152200431-Bojowa-kolba-teleskopowa-do-replik-BERYL.html ), jeżeli nie pasuje to co trzeba zrobić żeby pasowała :teeth:. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 W przypadku replik typu CM040, czy RK-01 rzeba zrobić to samo co w przypadku montażu zwykłej kolby do Beryla - dorwać body pod kolbę stałą, wytrzasnąć ogon kolby, albo czarować domowymi sposobami. W przypadku replik z kolbą stałą w systemie VFC trzeba przerobić sam ogon, a w przypadku Beryla od Aresa trzeba tylko przełożyć kolbę, choć i tak podejrzewam, że przyda się pilniczek. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Jakim, Miniasy też miały risy od długiego beryla więc spoko ;) Ogólnie aligancko-francko. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Uprzejmie prosi się o nierozpowiadanie bredni o uciskanych młodzianach posiadających życiowe marzenie zbudowania sobie repliki, których dzieciństwo zostało brutalnie zniszczone przez bezdusznego Królika i resztę hejterów z wumazgu - skoro prawda jest jednak "trochę" inna. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 http://gunfire.pl/pr...plik-BERYL.html :teeth: O, jeszcze tu: http://strefa51.com.pl/kolba-do-karabinka-beryl_s2,1,2,-1,1223,0,0,0,1 Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Oto wersja fajnalszyn: Farba jest matowa, na zdjeciu widać inaczej (lampa) :) jutro wrzucę lepsze zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 (edited) Mi się bardzo podoba, tylko czy nie wyszła Ci za mała ta półeczka nad chwytem? Ale poza tym, piękny, przyznam się, że zazdroszczę ;) Mini Beryl z berylka aresa... marzenie :3 Mój minias w końcu doczekał się działającego grzechotnika w skorupie od ostrego, kumpel jutro nakręci szyny na chwyt, dotarła latarka dość "koszerna". Teraz czekam tylko na zawiszenie PNB-6, komplet magów od ostrego i na tłumiczek od kolegi wyżej :icon_wink: Edited April 5, 2013 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 Czy mam oczopląs czy i kolba i lufa idzie do góry ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts