x54 Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 (edited) Może sobie lecieć i brakować tego i owego bo jest w trakcie skladania. Gorzej jak "leci" i widać nierówności szpachli czy wycieki super glue w finalnej wersji. Edited December 22, 2014 by x54 Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 Rozumisz nie to te 160h..... Fence vel Sylwester Matuszka hehehehe Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 Nie wszczynajcie znowu shitstormu. Fence pokaż jak to złożysz do kupy beryla i będzie działać ;) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 Ej no jak to jest ja nie mogę powiedzieć ze coś jest nie tak a szanownemu fencowi już wolno ? Jak to działa równi i równiejsi? Czy znowu niezidentyfikowany moderator będzie uciszał? Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 Będziesz dopasowywać tą szynę do "asg"? I jak, bo tutaj nie pa opcji przesunięcia nitów. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 ja z dawna swoja berylową szyne dopasowałem do asg i nie przesuwałem nitów. Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 No tak ale w tym przypadku trzeba by było przerabiać jeszcze ostrą obsadę kolby :icon_razz: Dobra nie było pytania, sam sobie odpowiedziałem... W szynie tego typu można dać jakiś dystans między zatrzask a samą szynę (są ze sobą skręcane) i zyskać te 3-4mm. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 No tak ale w tym przypadku trzeba by było przerabiać jeszcze ostrą obsadę kolby :icon_razz: Racja :D Matoł ze mnie :D Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 Jeżeli dobrze widzę ( na obsadzie lufy jest rocznik 199x)? to chyba ktoś zapomniał o 11-stce w owalu. Quote Link to post Share on other sites
m4000 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 A ja się pochwalę efektem moich ostatnich prac nad berylkiem commando. Wzorowałem się tym, co zaobserwowałem tu: http://www.ar15.com/archive/topic.html?b=4&f=64&t=133730 Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Ej no jak to jest ja nie mogę powiedzieć ze coś jest nie tak (...) Ale twierdzisz, że krytykować może tylko ten coś już coś takiego zrobił praktycznie. Zatem nie waż się krytykować, bo to replika stalowa a nie z poxyliny. Poza tym nie krytykuj przedszkolaka, że nie ma matury bo to jeszcze nie ten czas. Ty nawet krytykować nie umiesz.... Fakt, zaspawali mi 11 a była oryginalna i miała zostać. Oryginalna podstawa muszki się załatwia a szyna będzie miała z przodu przedłużki dorobione. To tak w ramach jubileuszu 250 godzin na warsztacie. Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Wydaje mi się też że trochę się pospieszyłeś z tym logiem na komorze, jak na 9x rok. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Mam nietypowe pytanie: czy byłby ktoś w stanie zmierzyć wymiary kołków mocujących elementy zawiasu kolby? Pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Możesz konkretnie powiedzieć, o które elementy Ci chodzi? Wkręt kolby, oś kolby. nit obsady kolby czy może coś innego? Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Po kolei :icon_mrgreen:: * kołek przycisku zwalniającego * kołek sprężyny blokującej * kołek zawiasu Pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Pozostałych raczej nie mam chociaż nie jestem pewien czy poprawnie nazywasz części lub chodzi nam o to samo. Quote Link to post Share on other sites
korwin Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Czy posiada ktoś rysunek tlumika do mini lub posiada kopie na sprzedajke ? Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Pozostałych raczej nie mam chociaż nie jestem pewien czy poprawnie nazywasz części lub chodzi nam o to samo. Dzięki za rysunek, w przypadku reszty chodzi mi o ten 2 mm trzpień, który trzyma przycisk zwalniający wewnątrz obsady rurek, zwężający się ku dołowi, oraz oś na której umocowana jest sprzężyna blokująca kolbę w pozycji złożonej. Obie wymienione zwężają się w dolnej części. Za rysunek jeszcze raz dziękuję :). Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 (edited) Nie wszystko mam i tej części, o której mówisz najprawdopodobniej wymiarów nie posiadam, ale powiedz mi, o którą masz na myśli (czy jest to 331-02-30?): EDYTA: mam bodajże wymiar sprężyny, o której mówisz. Jej podana jej średnica (chyba wewnętrzna i zewnętrzna) więc średnicę trzpienia/osi będziesz miał, a długość dobierzesz metodą prób i błędów lub pomiarów. Edited January 5, 2015 by wojtekk8 Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (zy jest to 331-02-30?: Tak :) EDYTA: mam bodajże wymiar sprężyny, o której mówisz. Jej podana jej średnica (chyba wewnętrzna i zewnętrzna) więc średnicę trzpienia/osi będziesz miał, a długość dobierzesz metodą prób i błędów lub pomiarów. Będę rzeźbił, dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 (edited) Ale twierdzisz, że krytykować może tylko ten coś już coś takiego zrobił praktycznie. Zatem nie waż się krytykować, bo to replika stalowa a nie z poxyliny. Poza tym nie krytykuj przedszkolaka, że nie ma matury bo to jeszcze nie ten czas. Ty nawet krytykować nie umiesz.... Nic takiego nie twierdziłem fence a kazać cokolwiek to możesz innym np tym którym płacisz za robienie replik które podpisujesz jako swoje. :icon_smile: Wojtek masz dostęp do części do beryla w jakiś rozsądnych cenach, coś chyba czas zrobić wz 2009 ;) Edited January 7, 2015 by mg schutze Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 (edited) Nie, nie ma dostępu do żadnych części i handlem tego typu rzeczami się nie zajmuję. EDYTA: warto pytać o takie rzeczy na forach strzeleckich. Edited January 7, 2015 by wojtekk8 Quote Link to post Share on other sites
legox007 Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Mógłby ktoś zamieścić schemat z wymiarami przedłużenia lufy do beryla? (http://goo.gl/JsyPWK) Z góry przepraszam, jeśli już się to pojawiło, mogłem przeoczyć. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Nic takiego nie twierdziłem Czyli nie rozumiesz co piszesz,albo masz słabą pamięć. fence a kazać cokolwiek to możesz innym np tym którym płacisz za robienie replik które podpisujesz jako swoje. :icon_smile: Ja Ci nic nie nakazuję, to zwrot retoryczny. Tak powinieneś się zachować gdybyś postępował wg własnych zasad które głosisz. No tak ale ty wymagasz od innych, nie od siebie - zapomniałem. Repliki są moje tak samo jak obraz jest autorstwa Rubensa a nie producenta farb i płótna. Wg ciebie autorem IPhona to nie Jobs jest tylko jacyś Chińczycy w fabryce? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Fence nie rozkręcaj się, bo znów będziesz musiał się "obrazić" na WMASG twierdząc, że to syf i że twoja noga nigdy więcej tu nie postanie ;-) Abstrahując od zaczepek. Zastanawia mnie jak aktualnie kształtują się ceny "zestawu podstawowego" do przeróbki jakiegoś tam AK na Beryla. Nadal jest to opłacalne ? Czy może jednak Ares jest lepszym rozwiązaniem ? Ja osobiście skłaniam się ku temu 2giemu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts