Gogin Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 W piątek jak doszedł tłumicz po odpakowaniu warstw folii, przymocowałem dziada do świniaka :-P . Efekt ze sprężyną w smarze grafitowym to cos niesamowitego 8-) . Gorąco polecam jeśli komuś nie przeszkadza dziwny wygląd. PS. mi się podoba :-P PZDR Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Natrafiłem na taki magazynek w Taiwangun. LINK Wygląda na typ maruzen'owski, ale czy ktoś wie czy podpasuje? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Nie jestem pewny, te od shotów DE nie podchodzą, ale ten na 40 bb's kosztuje 3 dychy ? Ty tak z ciekawości czy co ? Jak o magach mowa, jakiś czas temu natrafiłem na takie "cuś" http://www.militaria.pl/crosman/strzelba_a...495.xml?cat=837 ciekawe czy podszedłby do ca870 ? ;-) PZDR Quote Link to post Share on other sites
obrzyn Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 (edited) Witajcie, nie wiem czy można gdzieś zakupić jescze wersję cqb, bo sawed off średnio mi się podoba... Pozdrawiam ps.czy w wersji sawed off jest szyna? Edited November 18, 2007 by obrzyn Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Natrafiłem na taki magazynek w Taiwangun. LINK Wygląda na typ maruzen'owski, ale czy ktoś wie czy podpasuje? Tak, z ciekawości. Gdyby już nie sprzedawali "normalnych" na 40. A co do tego wielkiego maga. Bardzo praktyczne, bardzo nieporęczne, bardzo brzydkie. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Ja bym tam kupił gdyby pasował do ca870, co do wyższego posta to myślę że jest dosyć poręczny, praktyczny, ale brzydki to coś może w tym jest, ale dla chcącego.. Co do długich magów to tu takowe masz: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1627 Jak i również krótkie: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2529 Może przydać się dla potomnych :lol: PZDR Quote Link to post Share on other sites
obrzyn Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Nie wiem czemu nie mogę zedytować, :???: moje ostatnie pytania: Jeżeli kupie w specshopie i zechcę od razu podłożyc papierek pod sprężynke HU to gwarancja odejdzie w niepamięć? I czy obrzynek nadaje się do lasu, jak jest z celowaniem, jak się go rozbiera. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Maximus1944pl Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Tak jak napisałeś SpecShop powinien "ściągnąć" Ci shota bez problemu ze swoich własnych źródeł - czas realizacji 30 dni i chyba przedpłata 30% wartości zamówienia. Wesja CQB, jak i wersja FOLD (o te dwie wersje pytałem kilka miesięcy temu) sklep może sprowadzić w cenie koło 600 zł. A co do tego papierka, to nie wydaje mi się, abyś stracił gwarancje - ew najpierw wypadałoby spytać sklep czy gdy replika jest jeszcze na gwarancji to możemy ją rozłożyć. Pozdrawiam, Maximus1944pl Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Hmm wolałbym już dołożyć te 200 zł i mieć wersję cqb, ale obrzyn dobrym jest, skutecznie używałem go przez 3 miesiące w lesie, z celowaniem nie ma żadnych problemów. Jeśli już, spytaj się czy mogą ci sciągnąć "ca870 charger", powinien być tańszy od wersji cqb, a i lepszy jest wg. mnie (stock wersja chargera rzecz jasna). Quote Link to post Share on other sites
Maximus1944pl Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Dajemy 2 stówki więcej i mamy "identycznego" shota z kolimatorkiem za około 150 zł i z szyną montażową, za którą w machingunie trzeba byłoby chyba wybulić koło 200 - 300 zł (Na WGC 50 dolców). A jak ktoś nie chce długiej kolby to trzeba szukać kogoś, kto może opchnie "świnkowaty" uchwyt, pozbywając się kolby, kolimatorka i szyny ris powinno się nam udac zebrać fundusze na metal body (no ale trzeba będzie się troche w to wszystko pobawić :twisted: ). Ja sam zastanawiam się nad wersją FOLD, cholernie mi się podoba ta składana stalowa kolba, jednak zastanawiam się czy byłoby możliwe zainstalowanie jakiejkolwiek optyki w tym modelu (aby nie wykluczyć opcji składania kolby), ew "wyposażenie" shota w zwykłe przyrządy (muszka & szczerbinka). Ma ktoś jakies pomysły ?? Quote Link to post Share on other sites
obrzyn Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Może to nie to samo :lol: ale czytałem o malowaniu linii wzdłuż lufy. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Nie wiem czemu tak ci zależy na tych muszkach szczerbinkach i kolimatorach :-F A tak serio to ca870 na body ma takie wgłębienie podłużne i bardzo łatwo sie celuje, naprawdę. Stała kolba ? na Asg shopie masz za 2 stówki do prosiaka dedykowana :) no i te od szotów de pasują( ja mam przykładowo przy swoim łooo taką :) od tego szota: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=208 Za metalowa musiałbyś dać ponad 20 x tyle(kupując samą kolbę) :) Warto... przy cqb nie masz wzmacnianego podajnika kulek jak już zapewne wiesz a przy zwykłych ca870 i chargera - a i owszem. Spytaj się za ile ci chargera sprowadzą bo naprawdę lepiej wziąść go aniżeli cqb, chyba że tak ci zależy na tych obskurnych szynach i kolimatorze :wink: A jeśli funduszy brak to zwykły ca870 jest niezły. Wszystkie one mają ogromne możliwości upgrade'u więc decyzja pozostawiam w twojej kwestii. Quote Link to post Share on other sites
obrzyn Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Eh, sory za offtop ale zwykły czyli obrzyn? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Tia zwykła świnia, Ca870. Sorki za OT :-P PZDR Quote Link to post Share on other sites
Maximus1944pl Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Już nie musimy czekać 30 dni na sprowadzenie FOLD'a. Teraz dostępny "od ręki" w SpecShopie !! Maruzen - CA 870 Folding Stock Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 (edited) Witam Właśnie wczoraj widziałem, ale dopłacanie 200 zł za ową kolbę inna rączkę ? :wink: W ogóle te "Polskie" ceny są do... no cóż :wink: . Zakupiłem chłodnicę od takiego shota Jest całkiem całkiem... :), owa chłodnica zakrywa część tłumika przez co już z kilku metrów go nie widać, poza tym mi się podoba. PZDR ;-) Kilka zdjęć (niestety kiepskiej jakości :wink: ): Edited November 27, 2007 by gogin1 Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 (edited) Specshop zrobił niezłą obniżkę na obrzyna. LINK Jak pomyślę, że jak ja swojego kupowałem to kosztował 530... :cry: Ale teraz jest wyczesany i jego wartość wzrosła kilkakrotnie. 8) Edited December 6, 2007 by Mamut Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Dolar leci w dół, kupców pewnie znowu tak dużo nie ma to obniżyli cenę. pewnei zalew tanich aegów tez zrobił swoje :). Małe uzupełnienie odnośnie przrabiania ca870 na lufę od aega: Jedna zła wiadomość. TRZEBA odciąć tą stożkowatą częśc gumki HU aegowskiej ( musi wyglądać tak, jak ta czarna gumka HU na zdjęciu gdzieś w tym topiku). Złożyć się da i bez odciniania ale tyle energii pójdzie na przeciśnięcie kulki przez to ciasne gardło, że siła strzału będzie niska albo żadna. Szkoda... :( Małe usprawnienie, bez sensu jest wg. moich teoretytcznych rpzemyśleń jest, zakładać koszulkę termokurczliwą o długości tylko centymetra, tak jak jest na zdjęciach. O wiele lepszym rozwiązaniem będzie zakrycie koszulką gumki HU na całej jej dłg. a nawet ciut poza nią. Uszczelni to maksymalnie układ. A potem ostrożnie wyciąć w niej otworek w miejscu, gdzie dystanser dociska hopsiup. Jak w końcu kupię nową lufę to przetestuję w/w rozwiązanie. Stara się "wygła" :). Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Dzięki za radę Piok. Sam nad tym myślałem, bo normalnie to kulka jest "dociskana" na gumkę i się trzyma, a tak to sobie tam "lata" po przeróbce na lufę od AEG'a, jak mniemam :) Zrobię wg. tego co napisałeś, też postaram się podzielić doświadczeniami. Szkoda ze trzeba tą poduszkę przycinać :( lepiej by podkręcało, ale dobre i to. EH. PZDR :-P Dolar leci w dół, kupców pewnie znowu tak dużo nie ma to obniżyli cenę. pewnei zalew tanich aegów tez zrobił swoje :). Małe uzupełnienie odnośnie przrabiania ca870 na lufę od aega: Jedna zła wiadomość. TRZEBA odciąć tą stożkowatą częśc gumki HU aegowskiej ( musi wyglądać tak, jak ta czarna gumka HU na zdjęciu gdzieś w tym topiku). Złożyć się da i bez odciniania ale tyle energii pójdzie na przeciśnięcie kulki przez to ciasne gardło, że siła strzału będzie niska albo żadna. Szkoda... :( Małe usprawnienie, bez sensu jest wg. moich teoretytcznych rpzemyśleń jest, zakładać koszulkę termokurczliwą o długości tylko centymetra, tak jak jest na zdjęciach. O wiele lepszym rozwiązaniem będzie zakrycie koszulką gumki HU na całej jej dłg. a nawet ciut poza nią. Uszczelni to maksymalnie układ. A potem ostrożnie wyciąć w niej otworek w miejscu, gdzie dystanser dociska hopsiup. Jak w końcu kupię nową lufę to przetestuję w/w rozwiązanie. Stara się "wygła" :). Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Dzięki za radę Piok. Sam nad tym myślałem, bo normalnie to kulka jest "dociskana" na gumkę i się trzyma, a tak to sobie tam "lata" po przeróbce na lufę od AEG'a, jak mniemam :) Zrobię wg. tego co napisałeś, też postaram się podzielić doświadczeniami. Szkoda ze trzeba tą poduszkę przycinać :( lepiej by podkręcało, ale dobre i to. EH. PZDR :-P to trza odciąć: A nie jakąś poduszkę o_o. po przeróbce kulkę będzie trzymać nie ten cycek tylko ryginalna gumka od ca870. Quote Link to post Share on other sites
Siup Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Kurdę. Obrzyn + kolba + lufa i mamy Remingtona 870 za 800zł. Jeszcze tylko mocniejsza sprężyna, zmienić body (pomalować?) i jest M870 G&P - w sklepie strzelba 1160zł. Dobrze że kupiłem używaną :-P. Może M870 też poleci w dół. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 (edited) Lepiej kupić od razu G&P :-P, a nie bawić sie w kupowanie i dokładnie (wyjdzie o wiele drożej) . Zresztą tak jak i jest w tych g&p, zostawiać lufę 6,08 to lekka porażka... Sorki Piok, nie jestem zbyt kumaty :-F . Jeśli tak to spoko 8-) Edited December 6, 2007 by gogin1 Quote Link to post Share on other sites
obrzyn Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 I jeszcze jedno pytanko: Czy bez większych kombinacji można jakoś wmątować rączke z kolbą od shotów z taiwana? Przywyczaiłem się do kolby i cięzko będzie mi bez niej. Quote Link to post Share on other sites
Maximus1944pl Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Dwa tematy niżej (czy trzy), na tej samej stronie. Topic 'CA870' - piąta strona tematu. Wystarczy troche poszukać ;-) Pozdro, Hunter Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 Nowy shotgun na specu, "SWAT Version", ciekawe ciekawe :-P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts