Guest (ID:6452) Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 raczej knights, stała z regulowaną stopką. Ale to już gusta i guściki :D Właśnie to jest ciekawe, że prowadnic jest cała Nie prowadnica tylko element który trzyma ją w miejscu, podpiera od tyłu. O to chodzi :D Quote Link to post Share on other sites
Piotrek94 Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 (edited) Nie prowadnica tylko element który trzyma ją w miejscu, podpiera od tyłu. O to chodzi Sorki pomyliłem się :) . Ciekawy jestem ile tuning tego dziadostwa będzie kosztował? Edited February 4, 2010 by Piotrek94 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 (edited) Komora- koło 300zł. Lufa- koło 300zł. Cylinder bodaj 400zł, tłok 160, prowadnica chyba koło 100, gł cylindra pewine ze 100, gł tłoka 55, gumka HU koło 30zł, spust pewnie z 700zł. Razem daje nam to kwotę normalną dla tunningu karabinu na snajperkę. Przy założeniu że części są kompatybilne z oryginałem. EDYTA: Patrzcie co znalazłem: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...catid=&cat= sugeruje to że chwyty nie są w standardzie AEG. Edited February 4, 2010 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Piotrek94 Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 (edited) Patrzcie co znalazłem: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...catid=&cat= sugeruje to że chwyty nie są w standardzie AEG. Allows use of AEG M4/M16. Chyba będą pasować. Ale wydaje mi że ten otwór będzie niekompatybilny z Wellem. Trzeba było by porównać... @EDYTA: kwotę normalną dla tunningu karabinu na snajperkę. Czyli dziesięciokrotną wartość samej repliki... :) Dexter, w stocku jaki ona może mieć zasięg? Edited February 4, 2010 by Piotrek94 Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Czyli tak jak mówiłem, chwyt jest węższy, tak jak w ostrych emkach. Ale myślę, że i bez tego adaptera dało by radę założyć AEGowy chwyt. Widać że stockowy mocowany jest na jedną śrubkę, można taką wkręcić w miejsce, gdzie normalnie w chwycie aegowym idzie zębatka silnika. A tuning da Ci pewnie około 75-80 m maksymalnego, o więcej nie słyszałem. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek94 Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 A tuning da Ci pewnie około 75-80 m maksymalnego, o więcej nie słyszałem. A stock? bez tego adaptera dało by radę założyć AEGowy chwyt Ale to więcej roboty. Choć wydawanie tych 41$ się nie opłaca. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 Chodziło mi o tą kolbę: http://sekcja-8.pl/sklep/product.php?id_product=30 Osiągi w stocku pewnie coś koło 45 m, ale to żadne dane empiryczne. Tyle mają stockowe snajperki. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek94 Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 Chodziło mi o tą kolbę:http://sekcja-8.pl/sklep/product.php?id_product=30 Tak! Idealna! Dzięki, też takiej szukam :) Ona będzie pasować do G3 JG? koło 45 m, To fakt, nie dużo. To mniej niż poczciwy aeg. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 5, 2010 Author Report Share Posted February 5, 2010 Tak! Idealna! Dzięki, też takiej szukam :) Ona będzie pasować do G3 JG? :lol: A kolego Złoty pomyliłeś okienka. Czy to temat o G3? Ciągnąc, potrzebowałbyś adapter. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek94 Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 A kolego Złoty pomyliłeś okienka. Czy to temat o G3? No, faktycznie zmieniłem temat. Sorki :) Tak się zastanawiam... Ten chinol kosztuje 200 zł. Potem przyjdzie tuning (około 2000zł). Tylko nie wiadomo za bardzo jakie części są z nim kompatybilne. To już jest problem. Z jakiego powodu sprzedają je z ,,flakami" które i tak pójdą do kosza? Ciekawe czy te części będą pasować: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5393 Jak nie, to mamy problem :) Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 tigger g&h do warriora bedzie do tego pasował?On jest dedykowany do ekstremalnych tuningów i nie kosztuje 700 tylko 300 no i nie jest chiński. Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Koledzy... To jest tylko trochę droższa pompka... Widziałem to, strzelałem z tego... Bez gruntownego tuningu nie ma co nawet na to patrzeć... Plastik jest jak w każdej pompce z krakmanów. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek94 Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 (edited) Bez gruntownego tuningu nie ma co nawet na to patrzeć Na żadną chińską replikę snajperki nie da się patrzeć bez wymiany flaków. No wyjątkiem jest SVD Edited February 13, 2010 by Piotrek94 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 No wyjątkiem jest SVD Tak?? A co to jest SVD?? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Piotrek94 Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Tak?? A co to jest SVD?? icon_rolleyes.gif Sory, mój błąd w terminologii. Chodziło mi o SWD (Snajperskaja Wintowka Dragunowa). Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 W to MB-06 wpasowuje się zestaw krakmanowski: Zestaw czyli za 300 zł ma się ~~500 fps. Zaraz ktoś wymyśli uber tulejkę i preclufę się wsadzi. 500zł i będzie można sobie "snajperkę" złożyć. Z (chyba) przyzwoitym zasięgiem. Pozdrowienia dla Foki :-F Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 (edited) No tak, snajperka jak marzenie, tu jakaś tulejka do lufy tam za 70zł zestaw tuningowy na 500FPS, jakoś złożyć i snajperka jak się patrzy. Do tego jeszcze luneta 4x20 Tesco i zamiata snajpera OMFGH D3LT4!!11 Dżajzaz :wink: Edited February 19, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Czy prowadnica kolby jest z plastyku??? Da się to wymienić? Quote Link to post Share on other sites
solemburn Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Powiem tak, Jestem szczęśliwym posiadaczem tej repliki wyplułem z niej całą paczke 0.30 blasterów 1000szt i okolo 600sz jakiś PJ 0.25 jako początkujący "snajper"(o ile można to tak nazwać) można się pouczyć na tej taniej replice mój egzemplaż jest bardzo celny, potrafie strzelić wrogowi w tyłek, noge bądź czoło(nie lubie gdy ludzie wychylają się tylko częścią twarzy, bo nie lubie strzeelać w tważ, bo wiem jak to boli)z odległości 30-40m, mój najdłuższy "hit" był z odległości około 65m (ale wtedy już bałem dużą poprawke w lunecie (celowałem z 2m nad leżącym celem) tory kulek są bardzo powtarzalne (co prawda co jakaś 5-6 kulka skręca w bok) waży naprawde mało, można utrzymać replikę w jednej ręce(ale nie można wtedy celnie strzelać ;]) bez żadnych przyżadów celowniczych trafiam bez problemu w tarcze 30x30cm z 25m nic nie zmieniałem w niej, czysty stock Plusy +duża celność i powtarzalność toru lotu bb +bardzo mała waga +czterotakt yummy ;} +mimo kolby od m4, nie "drga" lub "trzeęsie" się przy celowaniu +wmiare dobra wytrzymałość, jak narazie (czołgałem się z tom repliką w błocie, przesypał mi się piasek przez lufe narazie to tyle plusów Minusy -mała waga (niektórym to przeszkadza) -wygląd (wygląda jak zabawka, a nie replika) -zbyt szybkie wkładanie magazynka powoduje jego zaklinowanie się, lub zbyt mocne powoduje odkrztałcenia -otwory na zaczepy od magazynków nie wytrzymują silnej ręki i ukruszają sie (u mnie narazie 1 z 4) - lufa wew lekko drga w lufie zew, ale wystarczy wyciąć z pianki lub styropianu lub bóg wie czego wypełnienie(takie jak http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_303&products_id=3274 ) -regulacja hop-up'u za pomocą impusika (trzeba go głęęęęboko wtyknąć) -lekko się luzuje rączka od zamka (ale wytarczy mocniej dokręcić i spokoj na dłuższy czas) -lufa zew lekko sie obraca (o jakies 2mm, ale zawsze) PS wypowiadam się o moim egzemplażu, o który nie dbałem w szczególności (rzucany często wyciągany z okopów za lufe itp) narazie żyje, napisze więcej kiedy zakupie do niego lunete ;p(wczesiej okazjonalnie pożyczałem od innych, ale naprawde bardzo żadko) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Szczerze, urzekło mnie to. Quote Link to post Share on other sites
solemburn Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 *UPDATE* lufa jest spowrotem nieruchoma, wystarczyło dokręcić obejme wewnątrz repliki Quote Link to post Share on other sites
akaro2 Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Może do sie nada do tuningu http://allegro.pl/zestaw-do-tuningu-warrior-mb01-mb05-mb06-530fps-i1578726593.html zamówie i napisze czy sie sprawdza Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Nada się, ale to jest niestandardowe chińskie badziewie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 nie zamierzam mieć tego potworka, ale zainteresowała mnie jedna sprawa - czy można do niego zamontować kolbę stałą z m16? :D Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Upgrade i tuning -> "Tanie repliki"" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Sprężynowe -> Opisy i informacje". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts