Sixzeroeight Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 ktoś wie kiedy wyjdzie kontynuacja książki? tzn Metro 2034 Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Bardzo fajna gra. U mnie nie było żadnych błędów, grało się bardzo przyjemnie. Silnik jest w porządku, tylko twórcy uznali, że skoro nie musi generować dużych przestrzeni to można użyć absurdalnie dużych rozdzielczości tekstur. Gra nie była za trudna, wręcz uważam, że więcej gier powinno mieć taki poziom trudności, bo większą satysfakcję daje ukończenie gry. I nie jest to podróbka STALKERA, no chyba, że książka jest podróbką "Pikniku na skraju drogi". Quote Link to post Share on other sites
APOSTEL Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 No bo jak jest jakiś atomowy holocaust w Rosji to zaraz wszyscy maja jedno skojarzenie :D Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 (edited) Chciałbym tylko zaznaczyć, ze po jakimś tam patchu pojawiły się dwa nowe, BARDZO trudne poziomy trudności i bodaj dwa nowe rodzaje broni. Volt-driver czyli to z czego strzela Młynarz, oraz automatyczna strzelba ładowana taśmowo. Dobra rzecz na bibliotekarzy. A i wymagania trochę chyba spadły bo zapierdziela mi w full HD a kiedyś miało niewielkie opory. Edited December 28, 2010 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 A to nie miało być przypadkiem w płatnym DLC? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Zamiast gry zdecydowanie wolałbym film :) Jak gra odwzorowuje fabułę książki? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Najpierw czytasz książkę. Potem grasz. Jakoś tam odwzorowuje. Nie do końca dokładnie ale za dokładnie by najpierw grać. No i jak każda gra/film wzgledem książki, narzuca własną wizję bohaterów/bestii, która dość nijak ma sie do tego co sobie wyobrażałem czytajac książkę. Quote Link to post Share on other sites
Usama Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Zauważyłem, że większość osób, które grały w grę, skarżą się na słabe dialogi. Proponuję zagrać z rosyjskim dźwiękiem i polskimi napisami. Quote Link to post Share on other sites
Werem Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Gra jest słaba i tyle. Klimat posiada ale reszta rzeczy po prostu jest słaba. Strzelać do kolesia z AK 4 razy w banie? Toż to porażka. Za dużo strzelania, liniowa, ogólnie nie udana gra. To prawda że grafika powala na kolana. Cienie, pyły to wszytko buduje klimat. Tylko szkoda że zabrakło go jak w stalkerze. Od siebie polecę książkę - Metro 2033, Metro 2034. Pokazuje ciemną stronę człowieka. Nigdy nie miałem tak że po książce leżałem i zastanawiałem się przez dobrą godzinę. Jeżeli jesteś fanem książki, gry, bądź świata metro 2033 wejdz na www.metro2033.pl Nie robię tu reklamy ale polecam jeżeli chodzi o samo uniwersum. Quote Link to post Share on other sites
Usama Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Bardzo chciałbym zagrać w RPG a'la stalker osadzone w uniwersum metra. Wyobraźcie to sobie tylko! Mnóstwo zadań i frakcji! Klimatyczne, ogromne lokacje! Pełno postaci! Na takie coś wydałbym i 300zł. Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Bardzo chciałbym zagrać w RPG a'la stalker osadzone w uniwersum metra. Wyobraźcie to sobie tylko! Mnóstwo zadań i frakcji! Klimatyczne, ogromne lokacje! Pełno postaci! Na takie coś wydałbym i 300zł. Pierwszy fallout? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 A ukończył ktoś tą grę z "dobrym" zakończeniem ?? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Oczywiście. Wystarczy po drodze ludziom pomagać, zwiedzać wszystkie możliwe miejscówki itp. No i przede wszystkim nie zabić nikogo na moście gdzie komuchy z naziolami walczą. Dostaje się wielkiego bonusa, który znacznie ułatwia osiagnięcie dobrego zakończenia. A nawet jak sie je osiągnie to reload ostatniego czekpointa i spokojnie robimy to mniej miłe zakończenie. A co do kilku kulek na bańkę... Większość przeciwników nosi hełmy/metalowe maski/inne okrywacze ryjów. Ci bez takiego szpeju padają po jednej kulce. Poza tym prawdziwy koks i tak przechodzi grę nożem do rzucania. Przez całą grę zabiłem może ze 20 osób. Nie liczę poziomu na wagoniku bojowym bo tam po prostu trzeba rzezać do wszystkiego co sie rusza... Quote Link to post Share on other sites
Canthir Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Pełny tekst książki Metro 2033 można legalnie pobrać ze strony wydawnictwa tutaj: [klik] Z cyklu książek poza Metrem 2034 tego samego autora w Polsce ukazały się dwa tytuły innych autorów, których akcja dzieje się w petersburskim metrze, są to 'Piter' i 'Do Światła'. Quote Link to post Share on other sites
matthi18 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Mnie osobiście ta gra bardzo rozczarowała.... Grę kupiłem jakieś 2 miesiące temu, ale zanim zacząłem grać to przeczytałem Obie książki (2033, 2034) Świat który sobie wyobrażałem będąc pochłonięty lekturą był czymś co mógłbym porównać do połączenia Stalkera z Fallout 3 + Fallout New Vegas, ale niestety gra okazała się być bardziej liniowym FPS. Graficznie może i ładnie ale fabularnie strasznie okrojone i zbyt liniowe. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Na twarzoksiążce (tfu!) THQ rozdaje za darmo klucze Steamowe do Metra. Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 To może zarzucę linkiem: https://www.facebook.com/THQDemos?sk=app_395840630491782 Polubić trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Mam okazję teraz grać w Metro i bardzo mi się podoba, gra ma fajny klimat. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Linka nie wrzucałem, bo wszystkie, które znalazłem nie działały i musiałem sam szukać odpowiedniej strony. Gra, ze względu na klimat zdecydowanie warta uwagi IMHO. Oczywiście gram z głosami po rosyjsku. Jeśli ktoś by miał problemy w walce z powodu zbyt małego pola widzenia, to polecam zwiększyć z configach FOV z domyślnych 45 do 47-50 (więcej nie ma sensu). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Po mojemu cienka gra (nota bene ksiązka też nie zwaliła z nóg). Aż mi Maksa Pejna przypominała chwilami- idziesz i nawalasz. Tyla. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 A po mojemu ma fajne klimatyczne jak cholera momenty, i potrafi czasem przestraszyć :P Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Gra kijowa, książki zajebiste. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Gra w sam raz aby przejść raz, ot taki kol of diuti w klimatach post apo. Nie dorasta do pięt serii stalker. Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Gra w sam raz aby przejść raz, ot taki kol of diuti w klimatach post apo. Nie dorasta do pięt serii stalker. +1 Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 Jednak klimaty STALKERA lepsze :) Ale gra nawet w deche :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts