Yahalom Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 A gdzie? Link to post Share on other sites
PONS Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Mam wrażenie że to lekko przerobiony MORATEX (kam. dla kierowcy). Naszyte taśmy, boczne rzepy odwrotnie, i regulacja na ramionach. Ale to tylko moje wrażenie. Link to post Share on other sites
kthulhu Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 nie wiem, jakos mi sie nie za bardzo podoba ta kamizelka... ale coz, jak to sie mowi, o gustach sie nie rozmawia Link to post Share on other sites
Wesoły Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Brakuje mi w ten zintegrowanej kami MIWO paru podstawowych rzeczy takich jak np, poduszka strzelecka, uchwyt ratunkowy, system QR. Druga sprawa - po co mi sama szmata (pokrowiec)? Kto podejmie sie zrobienia do niej wkładów balistycznych? IMO MIWO powinno je robić od razu z wkładami. Link to post Share on other sites
leander Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Wesoły, zrobienie wkładów to nie w kij dmuchał. Do tego trzeba mieć odpowiednie laboratoria aby opracować, oraz zaplecze techniczne aby wyprodukować. O ile kojarzę żadna z firm "konfekcyjnych" nie zajmuje się robieniem balistyki, którą to kupuje u firm specjalizujących się w produkcji tychże wkładów. A o ile pamiętam, to Catch pisał coś o wkładach, nie pamiętam dokładnie, ale chyba pasują któreś z dostępnych na rynku (tudzież będą mieli własne spersonalizowane). Catch, jak z tym będzie? (tak z czystej ciekawości, nie żebym potrzebował :)) Link to post Share on other sites
mwist Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 http://www.miwomilitary.pl/ Strona już działa. Link to post Share on other sites
leander Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 To tak na szybko- z czego wynika zróżnicowanie np Mudpila na l1 i l1A? Różnicę widzę tylko w kamuflarzu, czyli co, naciąganie airsofciarzy noszących DPM/CCE na dodatkową kasę? :wink: Podobnie bodajże z dromaderem. Link to post Share on other sites
kthulhu Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 alez skad, w przypadku dromadera jest uchwyt do przenoszenia w wersji A, w wersji zwyklej nie zauwazylem go Link to post Share on other sites
kali Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Może droższy Mudpil jest wykonany z Cordury, a tańszy z kodury? Link to post Share on other sites
trajant Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Spodziewałem sie czegoś nowego w ofercie a jest to samo co w praszce nawet mniej.Jako że są to początki można wybaczyć.Czekam na ofertę mundurów i nowe rzeczy bo jak na razie to są to produkty starego miwo Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Nie narzekajcie, że mało, że nie wszystko... Dajcie Miwo-L uzupełnić braki na stronie, to trochę potrwa... Link to post Share on other sites
mwist Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 No właśnie. Zresztą tam jest napisane: "Witamy w MIWO MILITARY LUBLINIEC. Codziennie będziemy wprowadzać nowe produkty. Link to post Share on other sites
Drong Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 (edited) Ten Comfortpad F-6 to jakaś wersja rozbierana? Zamiast normalnych jego zdjęć wyskakuje obrazek "18+", a pod nim "Treść erotyczna dostępna po zalogowaniu". http://www.miwomilitary.pl/?p=8.96.COMFORDPAD.F-6.# EDIT: Już jak widzę wszystko naprawione. Szkoda, że nie zachowałem tego obrazka dla potomności. Edited July 2, 2007 by Drong Link to post Share on other sites
Szreder Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Czy MIWO zamierza produkować oporządzenie w coyocie brown, bądź też cięmniejszym brązie? Link to post Share on other sites
Loniu Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Dołączam się do pytania kolegi wyżej. I jeszcze coś, na stronce nie wszystkie materiały jakie są wypisane mają w nawiasie obok(Cordura). Materiał oliwkowy nie ma, i pytanie: czy ten oliwkowy materiał to jest jakiś gorszy jakościowo czy to po prostu błąd na stronie? Pozdro... . Link to post Share on other sites
leander Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Uwaga użytkownika- klonowanie każdego produktu 4 razy: -wz93 w standardzie polskim -wz93 w standardzie molle -inne kamuflarze w standardzie molle -inne kamuflarze w standardzie polskim wydaje mi sie lekkim bezsensem... Mowa oczywiście tylko o przedstawianiu w ofercie 4 produktów zamiast jednego, nie o produkowaniu 4 wariantów ;) Przez to niepotrzebnie 'puchnie' lista produktów, utrudniając odnalezienie się. Najlepiej to widać w panelach :wink: Nie lepsze byłoby aby była tylko jedna pozycja, a w środku rozwijalne menu z ewentualnymi dopłatami? Link to post Share on other sites
szamanak Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 a ja mam pytania czy da sie przyczepic kabure mud-pil do pasa taktycznego (pt 2/3/4) jesli tak to jak Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 Chodzi ci o montaż kabury na pasie, czy jako udowej? Bo Mudpil jest w założeniu uniwersalny - i tak, i tak. Jako elementu modułowego go nie zamontujesz. Brak pasków systemowych. Założyć luźno na PT, jak na zwykły pas - pewnie się da, byle na niezbyt szeroki (PT-2 ma szansę przejść, cokolwiek szerszego już raczej nie. Trudno mi powiedzieć na pewno, bo mam Mudpila, a PT nie). Zaczepienie Mudpila w konfiguracji udowej do PT - nie wierzę, żeby się udało. Górny zaczep jest idealnie dopasowany do zwykłego pasa (w moim przypadku - WP), i na coś szerszego trzeba by go przerabiać. BTW, pomysł dla Catch'a22: może warto by rozważyć alternatywny górny zaczep pasa do Mudpil'a, modułowy właśnie? Link to post Share on other sites
Stolar Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 W moim pt3 niektóre przeszycia są co 5 cm a nawet więcej. Więc jeśli montaż kabury nie jest wykonany z taśmy szerszej niż 5 cm oraz ma dość rzepa by „objąć” pas +/-70 mm(2xtaśma + odstęp między nimi) to będzie pasowała w wariancie udowym. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Czolg Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 Kabura nie jest modułowa ? mam kolesia i ma modułową Mudpil :) może jak sie zamawia trzeba powiedzieć ,że ma być modułowa :) Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 Czołgu - modułowy Mudpil? :strach: Toś mi ćwieka zabił, bo mój nijak modułowy nie jest. Co więcej, jak go zamawiałem w Miwo Lubliniec, to mi specjalnie pisali, że Mudpil nie jest modułowy. Mama nadzieję, że na którejś strzelance pokażesz mi tego modułowego Mudpila kolegi - z chęcią zobaczę, jak to wygląda. Link to post Share on other sites
goryl017 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Witam! Mam informacje, że MIWO z Praszki szykuje serie nowości w swojej ofercie. Z tego co wiem pojawi się nowy plecak patrolowy, ładownice itp. Dowiedziałem sie też, że dysponują orginalną cordurą w kolorze oliv i green. Postaram się też przekazać informację na temat pokrowcy, na kamizelki balistyczne. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Hajdi Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Pytanie z serii lekko głupich ;) Czy od kwietnia zmienił się sposób zamawiania towaru w Miwo? W kwietniu wysyłało się zamówienie na maila,i dostawało odpowiedź z wyceną,czasem realizacji itd. A teraz czekam i czekam i nie ma maila zwrotnego. Może już nie da się zamawiać przez maila i zamawiać trzeba bezpośrednio z tej nowej strony? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
SZAMIL Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Witaj Hajdi Jeśli chodzi o MIWO z Praszki to sposób zamawianie pozostał po staremu. Czyli wysyłasz e-maila. Jeśli pisałeś do Praszki to ponów próbę. Powinni odpisać. Pozdrawiam! Ps. W społeczności jest link z ekipą asg z MIWO. Link to post Share on other sites
peter1701 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 (edited) tak zgadza się jesteśmy z MIWO i jesteśmy z Praszki - jakieś pytania ?? Edited July 18, 2007 by peter1701 Link to post Share on other sites
Recommended Posts