Yahalom Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Gekony do kupienia na między innymi na sprzetmilitarny i oczywiście u producenta. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Takie coś mi się pojawiło w domu. Nerka pod specyficzne zamówienie. link do galerii popełnionej przez znajomego. Solidne, lekkie. https://www.facebook...28476274&type=1 Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Polecam jescze produkty Pawelca. Choć on już chyba nie szyje, to warto popolować na jego sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Fajna prezentacja filmowa Gekona. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Szukam taktycznej nerki do noszenia po cywilu. Te zaprezentowane wyżej są strasznie wielkie. Na necie są też Mini EDC od Baribala. Ktoś użytkuje? Po zdjęciach wygląda ok, ale ten pasek do noszenia jakiś dziwny. Wygodne toto, ktoś używał? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Moje dzisiejsze odkrycie: http://miltur.pl/25-saszetki-nerki Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Wyglądają w miarę ok. Zamówiłem od Baribala, tzn kończę zamawiać, bo robić będą customa dla mnie - trochę rzeczy wyleci z niej, będzie ciut wyższa i inny pas biodrowy. Wrzucę foty, jak dojdzie. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Wrzuć fotki jak dojdzie, chętnie zobaczę jak sobie radzi Baribal z customami. Jaki czas oczekiwania, 2 tygodnie czy jakoś szybciej się uwiną? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Jakby ktoś się jeszcze zastanawiał którą nerke wybrać: http://gearinferno.e...ek-taktycznych/ A tutaj moje konfiguracje taktycznego kołczana prawilności od Wisportu, znanego jako Gekon: Opcja 1 Opcja 2 Opcja pierwsza pod eMke noszona z przodu, opcja druga pod M249, noszona jako nadupnik. I tak wyglądał cały mój szpej na dwój ostatnich strzelanko-jebankach i jestem z nereczki bardzo zadowolony. Lekko, praktycznie, taktycznie i naturalnie bardzo prawilnie :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Wrzuć fotki jak dojdzie, chętnie zobaczę jak sobie radzi Baribal z customami. Jaki czas oczekiwania, 2 tygodnie czy jakoś szybciej się uwiną? Fotki dorzucę jutro, pojutrze. Generalnie powiem tak - dupy nie urywa, loda nie robi. To takie cargo z dwoma paskami tak naprawdę. Nie mogę narzekać na jakość, bo tutaj - jest bardzo dobrze, materiały OK, szycie OK, ogólna jakość jak dla mnie na mocne 4+ a nawet 5. Ale sam projekt "tego potworka" zostawia jak dla mnie dużo do życzenia. - organizer za bardzo rozbudowany, przede wszystkim za dużo gumowych taśm w środku. - nerka jest "za wąska", jak się zapakuje do pełna mogła by być ciut głębsza/szersza, nie wiem jak to określić. - pas nośny powinien być wszywany w takim układzie niżej, bo nerka wisi i strasznie ściąga ją w dół. - plastiki jak dla mnie ujowe, do wymianki. - z przodu, część z rzepa mogła by mieć 3 części przelotowe, a teraz środkowy pasek jest przyszyty na stałe ma całej długości. Co do customowego szycia - nie oceniam, bo być może ja jestem po prostu pedantem i idealistą, ale można by zapytać najpierw a później szyć. Czasami wystarczy dać kawałek materiału więcej. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Survivaltech pokazali ostatnio na Facebooku swój nowy projekt: https://www.facebook...90639561&type=1 Quote Link to post Share on other sites
super Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 taaak..to ma być mniejsza, lżejsza wersja...no i sztya w kamuflażach ;-) no i też tańsza Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Kolejne strzały, tym razem od Stronghold Group: Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Ma ktoś porównanie Wisporta Gekon do nerki Baribala? Nerka Baribala jest dość duża, a potrzebuję czegoś mniejszego. Najlepsze będą fotki porównujące wielkość. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 http://gearinferno.eu/pl/waistpacks-nerki/ może to w czymś pomoże :) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Właśnie to znalazłem i skończyłem czytać. Wychodzi na to, że chciałem się przesiąść z dużej nerki na jeszcze większą... :D No nic, trzeba szukać w cywilu. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 A ta nerka produkcji E-Szpej.pl? :icon_biggrin: Chyba jest trochę mniejsza. Quote Link to post Share on other sites
Yarpen Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 Co prawda kupiłem w celach "cywilnych" (rower, wędrówka), ale myślę że można śmiało polecić. Dobry stosunek cena-jakość. Bidon trochę biedny, ale za te pieniądze... http://allegro.pl/saszetka-nerka-z-pasem-biodrowym-bidon-mil-tec-i4993431302.html Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Ktoś użytkował nerkę/saszetkę od Miltura? Używał bym jej w sumie wszędzie. Jest mi odpowiednia wielkością. Polecacie, czy raczej celować w Baribala albo Wisporta? Quote Link to post Share on other sites
Mickie_Black Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Używam Wisporta od kilku miesięcy, do lasu, do czarnej, po cywilu. Złego słowa nie powiem. Radzę jedynie zacisnąć sznurki przy zamkach, bo zgubiłem kilka w pierwszym tygodniu użytkowania. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 28, 2016 Report Share Posted June 28, 2016 Widział ktoś może Bandicoot'y w Camogromie? Albo chociaż w kujocie... Generalnie je chyba wymiotło ze sklepów :/ Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 Tu masz w multiciapie Myślę, że się z nimi dogadasz co do ceny ;-) Lub ewentualnie coś pod siebie w Coyocie Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Kupiłem sobie drugiego Possuma jako nerko-apteczkę :teeth: Pierwszy służy do wyjazdowego EDC :) Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Szukam jakiejś fajnej nerki do 200 złotych. Koniecznie oliwka, koniecznie większa, raczej niż mniejsza, fajnie jakby miała albo własny pasek, albo była odpinana. Zastosowanie - luźniejsze strzelanki zamiast pasoszelek, EDC i takie tam. Rzepy z przodu, czemu nie, ale nie są niezbędne. Wpadły mi w oko: Janysport oraz MIWOwska Jedynka, ale nie śledzę tematu, więc wybrałem pierwsze lepsze :D Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Popatrz na neraski Husara. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts