Mixon Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Też chciałem się zatrzymać na samym pasie PT-2, ale średnio mi się podobało ciągłe podnoszenie go. Jeśli nie planujesz napakować za dużo tych magazynków i innego ciężkiego materiału, powinien dać radę, jeśli chcesz zagospodarować każdego PALSa, lepiej wziąć szelki. A co do jakości, to cóóóżżż: nie mam specjalnie porównania, nie licząc chińskich ładownic i jakichś mniejszych firm w stylu TMC/MFH, ale jak dla mnie paso-szelki są bardzo wygodnie, nie mają żadnych wystających nitek, nigdzie się, póki co, nie porwały ani nie poprzerywały - jedynie brakuje mi jakichś gumek lub czegokolwiek do spięcia dyndających pasków, których są metry. Edited July 17, 2013 by Mixon Link to post Share on other sites
Ace Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Na PSTG przejechałem się i to bardzo ostro (nie mam na myśli jakości), ale może spróbuje jeszcze raz lecz nigdzie nie mogę znaleźć tego pasa THOR 2, możesz coś podrzucić? miałem na myśli THOR 1, nie ta cyferka :icon_wink: mam sam pas, bez szelek, o taki o http://pstacticalgea...lki-thor-i.html kupiłem w komisie więc nie czekałem 100 lat na paczke. sam pas jest super, z dobrze dobranym obwodem nie spadywuje mimo obciążęnia, a nosze na nim 4 magi do HK, serpe z 1911 + 2 magi do niego, apteczke, zrzut i granat dymny. dobrze układa sie, nie trzeba specjalnie ściskać i mimo braku szelek nie majta sie. szczerze polecam, jeżeli chodzi o kolor to RG jest bardzo podobny do RG Flyyea jako uzupełnienie chesta albo małego PC idelany, nosze w zestawie z MBSSem i mam wszsytko co potrzebuje :) Edited July 17, 2013 by Ace Link to post Share on other sites
rat_med Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Ja muszę z szelkami, same magi to ok 8kg, a do tego manierka, apteczka, 2 granaty, butpack pewnie jeszcze saperka i jakieś pierdoły. Link to post Share on other sites
Ace Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 jest i wersja z szelkami, na stronie :) tylko zaczepy przy pasie są na taśme 40mm, więc standardowe od miwo czy aries outdoor nie podejdą, przynajmniej nie bez przeróbek albo kombinowania Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Jakich przeróbek, wystarczy sznurek lub paracord najprostsze podłączenie szelek do pasa. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Jutro zostanie otworzona trzecia część tematu, proszę o cierpliwość :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts