McKing23 Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 (edited) no nie wiem karabin ma z pół roku tak szybko by się zużyły kable? zobaczę co mi napiszą w specshopie wysłałem im maila. Edited October 24, 2010 by McKing23 Quote Link to post Share on other sites
TheFerryman Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 Styki w G&P potrafią iść w cholerę po miesiącu. Quote Link to post Share on other sites
pietrasss Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Szybkie i proste pytanko dla posiadaczy emek od G&P, czy magi Ca bardzo luźno siedzą w gnieździe ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Nauczcie się w końcu. Czy to siedzi luźno czy nie to żaden minus. W oryginałach telepią się jak złoto w zależności od egzemplarzu AR15 i rodzaju bądź producenta magazynka. Ale nie, CA w G&P nie telepią się mocno. Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Prosty sposób na luźne magazynki to okleić taśmą izolacyjną i będzie dobrze, ja tak używam od 1,5 roku i jest dobrze i pasują mi wszystkie magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Ale wtedy szybka zmiana maga to iluzja.. :dry: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Co do problemów z singlem, ja miałem to samo, ale sprawiłem sobienową baterie ( o takiej samej ilości voltów) i problem zniknął Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Z tą szybką zmianą to akurat Lambert nie zgodzę się. Ja tak mam zrobione aby magazynek nie był luźny a nie ,że nie idzie go wyciągnąć wcale i zmiana magazynków następuje bardzo szybko. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Panowie mam pytanie za 100 punktów GB G&P 7 mm,m130 guardera i tłok jbu (ten z wszystkimi metalowymi zębami) do tego systema 6,04 509 mm i chrono uparcie pokazuje mi 434-436 fps na kulasach 0,25 :/ mam też w domu p90 gfc i przy tych samych kulasach pokazuje 370/376 fps (wg producenta tej repliki ma ona +/- 400 fps,patrzałem na kalkulatory fps i wyniki się pokrywają) Kulasy którymi strzelałem to blastery.W tej chwili nie mam też dostępu do bb 0,2 :/ Ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć z kąd się te "kosmiczne"fps'y wzięły przy takiej sprężynie ? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Masz bardzo dobre wyniki w tym M4, więc czym się martwisz? Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 (edited) Czy mi się wydaje, czy magi BOYI jakoś dziwnie podają jakby kulki leciały o 10 m bliżej niż przy innych porównywałem z MIDami CA i oryginalnym MIDEM od G&P. Moja replika to stockowe M16A3 Colt's Firearms, nie testowałem czy są róznice w fps'ach na chrono jeszcze, ale przy najbliższej okazji to zrobię. EDIT te magi to LOW capy Edited November 11, 2010 by Massimis Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 W jaki sposób magi mogą wpływać na ilość fps? :blink: Quote Link to post Share on other sites
Holgin Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Głupoty gadasz ;) mag nie jest w stanie wpłynąć na fpsy, zresztą sam zamiennie używam tych samów Low-ów boyia z Midem G&P i żadnej różnicy nie ma. Pewnie miałeś inny kulki w tym magazynku (gorsze), które Hop inaczej (gorzej :P ) podkręcał. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 A bzdura Panowie! Oczywiście ekspertów nie brakuję. Magi może nie tyle co mogą wpłynąć na FPS co na w sposób jaki replika podaje kulki. Mam to o czym Kolega pisze. Z magazynków boyi pierwsze kulki wypadaja praktycznie za lufę. Czemu tak się dzieję? Ponieważ sprężyna przy pełnym magazynku jest zbyt napięta i za mocno naciska na komorę za pomocą kulki. W momencie jak dysza wchodzi delikatnie blokuje się na kulce następnej i nie uszczelnia prawidłowo. Dada! Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Z kolei jak mag podaje za słabo to dysza zaciąga kulkę po kołnierzu gumki, ten się podwija i kulki lecą słabo i w dowolnym kierunku. Tadam! Quote Link to post Share on other sites
Holgin Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Cóż, ja tego problemu ze swoimi magami nie mam, wszystko działa perfekt, więc napisałem swoją "teorię" (zresztą miałem taką sytuację z kulkami różnych firm, która pasowała do opisu Massimisa) :) Oczywiście nie neguje przyczyn opisanych przez Panów z Gildii Serwisantów, ale myślę, że jest to rzadkość (?) :) Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 eee, mam 13 magów (CA,GP,Boyi,PJ) i w/w problemów nie zauważyłem. Aczkolwiek Boyi siedzą troche luzniej i trzeba więcej izolki a kulkie lęcą od razu poprawnie. Massimis, a nie miałeś czasem syfu na magazykach? Quote Link to post Share on other sites
perils Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Ale chodzi o to by MAG siedzial bez TELEPAWKI a nie by siedzial tak w srodku ze trzeba pociagnac mocniej by go wyjac.Oklejenie tasma to dobry pomysl;] jak kto woli :) Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Czy ktoś z Was może docinał podajnik kulek w mid-capie G&P? Zauważyłem, że kulki blokują się na zwężeniu w górnej części kanału i gdzieś, kiedyś miałem schemat, który pokazywał, jak dociąć "grzybek", który podaje kulki. U znajomego takie rozwiązanie bardzo pomogło, niestety nie umiem znaleźć na wmasgu tego schematu. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Ucinasz na skos. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Dzięki AnR. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 Przeszukałem forum, ale informacje są sprzeczne, dlatego pytam tutaj. Czy te Pmagi będą pasować podawać poprawnie w emce G&P? Jeśli nie te, to które (pomijając oryginalne magpulowskie, bo to raczej dość oczywiste). Za wszelkie info z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 Krótkie pasują i podają. Długie pewnie też. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Mam do was pytanie, jak dostać się do GB oraz do HopUp'a w replikach G&P??? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 (edited) Wbijasz pin przedni i tylny, zdejmujesz upper receiver, wyciągasz lufę z komorą hu z frontu i masz Irenę Ochucką :) Żeby wyjąć gb musisz dodatkowo wybić mały pin nad spustem, odkręcić spód rączki, odczepić kable i wyjąć silnik, oraz wykręcić śrubę na samym końcu prowadnicy kolby, która jest wkręcona w prowadnicę sprężyny. Edited November 23, 2010 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts