warfighter Posted January 14, 2017 Report Share Posted January 14, 2017 Vfc ma znacznie lepszy korpus niz g&p, potem king ar i jego oemy (ea na ten przyklad). Kwa jest brzydsze, ale w srodku znacznie lepsze. Ok. Wcześniej wspominałeś o replice Knightsa - rozumiem więc, że poleciłbyś poniższe? Co ze środka należałoby wymienić zaraz po zakupie i jak ogólnie z potencjałem tuningowym emek od VFC? Czy wewnętrznie repliki od VFC są faktycznie słabo wykonane czy to już raczej nieaktualne i brać smiało? http://gunfire.pl/product-pol-1152211834-Replika-karabinka-Knights-Armament-SR16-CQB-Czarny.html Quote Link to post Share on other sites
Dudi28 Posted January 14, 2017 Report Share Posted January 14, 2017 Zaraz po zakupie idź postrzelaj. Później zepsuj i dopiero wymieniaj. Zepsucie nowej VFC wcale nie jest takie łatwe. Quote Link to post Share on other sites
warfighter Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 Cenowo skłaniam się jednak chyba ku G&P w promocyji z linka i w związku z tym ostatnie, mam nadzieję, pytanie. Z tego co się orientuję, zarówno ta, jak i wiele innych replik ze stajni nie posiada bolt catcha - czy to jest waszym zdaniem duży minus ryjący psychę i godzący w ego uświadomionego pasjonata militariów? :D Pytam poważnie bo zależy mi na tych, jakby nie było, namiastkach z real steel ale jak widać nie można mieć wszystkiego. I czy chcąc zamontować tegoż w G&P musiałbym wymienić cały GB, tak? http://www.asgshop.pl/produkt.php?cat=78&mid=166&n=48&sr=pd&id=5449 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 Oznaczenia to syf z malarią. Brak funkcjonującego bc to żaden problem-i tak przecież nie działa, zamek nie zostaje w tylnym położeniu po ostatniej kulce. AEG jest dość przeciętną namiastką real steel-głównie waga, wymiary i manipulacja jest odwzorowana tak 6/9. Z tego co wiem nie da się w g&p łatwo zrobić działającego bc, wymagałoby to dość dużej ingerencji w korpus repliki. Zwyczajnie nie warto-lepiej kupić King Armsa i tuningować. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Imho bc to bajer cieszący na początku, potem do niczego nie służy. Jak chcesz namiastkę realizmu, to gbb. Quote Link to post Share on other sites
warfighter Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 (edited) Hehe...nie no ok, pełna zgoda :) - też mi nie podchodzą. Ale sam replika wydaje się być bardzo solidnie wykonana, najwyżej pomaluję. A co Nath sądzisz o tym VFC na licencji Knight's Armament bo pytałem wyżej ale chyba Ci umknęło? Edited January 18, 2017 by warfighter Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Na telefonie odczytałem, ale nie miałem jak odpowiedzieć. VFC z oznaczeniami KAC jest sztos. Jak każde elektryczne VFC. 400FPS na stocku jest OK dla mnie, jak komuś mało to sobie gb cnc wrzuci i nafaszeruje flakami jakimi tam chce żeby mieć zaplanowane fpsy. Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Czy warto zainteresować się replika klasycznego M4A1 od G&P? http://www.asgshop.p...6&sr=pa&id=3546 Nie mam w planach niewiadomo jakiego tuningu mocowego, będę chciał tylko wymienić te części, które będą największą bolączką repliki oraz komorę, gumę i lufę. PS: Z góry przepraszam za taki sam post w dwóch tematach. Za późno zauważyłem, że tutaj toczy się główna dyskusja. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Ale po co wymieniac lufe gune i komore skoro one sa OK? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 (edited) Taki nawyk, że w nowej replice od razu wymieniam te dwie rzeczy w pierwszej kolejności, ale skoro mówisz, że są ok to nie będę ich na razie ruszał. Pisząc poprzedniego posta miałem na myśli jakość korpusu i ewentualnie wytrzymałość szkieletu gearboxa. Edited January 19, 2017 by Alien3294 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Postrzelaj na stocku, na moje oko to guma i komora sa ok, lufa-promyk to nie jest, ale na pewno bije na glowe tanie castorurki typu jbu. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Jakie kable i wtyki są w stocku? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Jeśli to w miarę aktualny model, to miedziane w silikonowej izolacji z wtykiem mini-deans. Wtyk do zmiany, reszta może zostać Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 Ja bym do G&P nie dawał lufy poniżej promyka, bo nie odczujesz różnicy. Stockowa lufa jest bardzo dobrej jakości i bije na głowę tanie pseudoprecki. Quote Link to post Share on other sites
Overek97 Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Witam panowie mam emke z szynami Ras TMR, jakie szyny ris kupic na to aby wszystko pieknie pasowalo? Jesli mozna prosilbym o link. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 Witam, czy ktoś wie czy przedni chwyt keymod z aliexpres będzie pasować do nowszego G&P 68C ? https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1uMHtNFXXXXbVXFXXq6xXFXXXH/Ohhunt-Slim-Style-7-9-10-12-13-5-15-AR15-Free-Float-Keymod-Picatinny-Jelca.jpg_640x640.jpg Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Gwint na korpusie G&P ma inny skok. Musiałbyś albo dorabiać nakrętkę albo przerabiać korpus. Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 (edited) Keymod GP jest nakładany na specjalny pierścień( tuleję), który jest częścią lufy zewnętrznej i w nim są otwory z gwintami pod keymoda. Więc keymod nie ma żadnych gwintów prócz otworów, jest nakładany a następnie przykręcany po bokach po dwie śruby. Pierścień (tuleja) na który jest nakładany keymod ma wiele otworów z gwintami o rożnym rozstawie, do różnych rozstawów. Edited February 12, 2017 by ceus1974 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Nie. Keymody G&P serii MOTS maja nakrętkę lufy w której są otwory ustalające/montażowe frontu keymod. Nakrętka czy tam tuleja nie jest integralną częścią lufy zewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 (edited) jest z nią skręcona czy jakoś tak, ale że w sensie nie na stałe, natomiast po skręceniu tworzą jeden zwarty element. Edited February 12, 2017 by ceus1974 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Nie jest skręcona z lufa. Pleciesz głupoty. Nakrętka lufy jest nakładana przez lufe zewnętrzną i nakręca skę na gwint na górnym korpusie. Dokręcając usztywniamy lufe zewnętrzna. Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Możliwe, że się źle wyraziłem, osadzona , przykręcona do korpusu a dodatkowo są dwie małe śruby imbus, które chyba usztywniają jak dobrze pamiętam z lufą..zresztą zmotywowałeś mnie, za moment to rozbiorę i sam zobaczę. Nie zmienia to faktu, że powinno dać się zainstalować inną szynę keymod. No chyba, że się mylę? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Nie da się. Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Czyli do G&P 68c pasuje tylko GP? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Tak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts