durrr Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Siemka chciałbym wymienić chwyt pistoletowy w mojej emce (PJ) na profilowany. Czy do tej emki będą pasowały chwyty z innych firm ?? czy tylko PJ szukać?? Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Wszystkie będą pasowały, jedne mogą bardziej drugie trochę mniej odstawać. Generalnie unikaj chińskich kopii naprawdę są słabo wykończone. Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Byle pasowały na risa. Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Byle pasowały na risa. Czy Ty wiesz człowieku co to jest chwyt pistoletowy?? :sciana: Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Trzmielor - akurat chińskie chwyty z którymi się spotkałem a było ich trochę były super, poza jednym przypadkiem w sr25 a&k ;) Nie spotkałem się z niespasowaniem w tym temacie. Dzięki Ghost10 rozbawiłeś mnie ;) Edited January 30, 2011 by Wojdatuz Link to post Share on other sites
durrr Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 (edited) ok dzięki za odp Edited January 30, 2011 by seba1b Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Dalej nie wiem o co tu chodzi? :bialaflaga: Co on za chwyt chce kupić? Link to post Share on other sites
durrr Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Dalej nie wiem o co tu chodzi? :bialaflaga: Co on za chwyt chce kupić? chwyt pistoletowy ... jak by ci to wyjaśnić http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_raczki_i_chwyty/profilowany_chwyt_pistoletowy_typ_g27_do_serii_m4_m16-black_p_j-967.html dam lepiej link który to obrazuje nie chodzi mi o żadne rączki ris. Tylko o to czy chwyty innych firm będą pasowały do replik PJ ale z postów wyżej wywnioskowałem że tak wiec temat zwyczajnie można zamknąć Edited January 30, 2011 by seba1b Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Chodzi o to, że on chciał chwyt pistoletowy, a ghost mówił o chwycie przednim na risa. EDIT: Bleee, zawsze się spóźniam Edited January 30, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Major faktycznie pomyliłem się, czytałem w pośpiechu, mój błąd, wiem co to jest :D Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Jeżeli jest już o chwytach to porównywał ktoś z was chwyt g27 i MIAD Magpul (mówię oczywiście o chińskich kopiach )? Słyszałem, że g27 jest wygodniejszy. Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Major faktycznie pomyliłem się, czytałem w pośpiechu, mój błąd, wiem co to jest :D Patrz cholera, czemu jakoś się spodziewałem właśnie dokładnie takiej odpowiedzi że "czytałeś na szybko"?? :icon_rolleyes: Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Szbla95 - wszystko jest kwestią preferencji, ja np wole moe od miada (nie potrzebuje modułowego gripa, i nie potrzebuje tego cycka z przodu) a g27 nie znoszę i na dodatek uważam, że jest obleśny. Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) Montowałem ostatnio chińskiego MAID'a w customie budowanym dla klienta, wykonanie - ok, trochę papierem ściernym (600) po ostrych krawędziach i trzyma się całkiem przyjemnie. Do body MUR Voltor (BD) pasuje całkiem, całkiem. Problemem jest badziewnie wykonana plastikowa klapka silnikowa co gorsza żadna inna standardowa tam nie pasuje! Co do g27 również przerabiałem i chyba to najlepiej wykonany chiński chwyt, mimo to uważam że lepiej za 40zł kupić KA (chociaż może już go nie być w takiej cenie) lepsze materiał i przyjemniejsza faktura, detale itp. IMO warto dopłacić 20-30zł do markowego chwytu. P.S Chińskie MAID'y do AEG są jednoczęściowe. Edited January 31, 2011 by Trzmielor Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Dzięki za odpowiedzi. Chwyt g27 od KA znalazłem za 85 zł, no ale jak warto to lepiej dopłacić. Ostatnie pytanie. Czy do g27 stopka pasuje od standardowego chwytu ? Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Trzmielor - nie koniecznie mówiłem o chińczykach, chodziło mi o wygodę modelu poszczególnego. Kształt mają identyczny z oryginałem (albo tak zbliżony, że nie zauważysz różnicy) ;) Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Do G27 pasują standardowe pokrywy silnika. Link to post Share on other sites
Recommended Posts