czechy42 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 mam pytanie jakie oporządzenie wybrać (jaki kilor lub kamo ) do munduru wz 89 mam kurtę i mocno sprane spodnie mam jeszcze w planie kupić plecak puma i czapke ale np manierki i innego sprzętu już nie dostanę jaki kolor lub kamuflaż wubrać myślałem nad oliv ? mam też dylemat jaki dobrać kolory munduru bo umnie jest wszędzie sucha żółta tawa i młode sosny a jak do lasu(większego niż zagajnik) wejdę to masakra albo mech 20 metrów dalej dęby a dalej stare sosny i żółta trawa jakie kamo wybrać na suchątrawę myślałem o noszeniu beżowej lub khaki koszulki a jak się coś zmieni to założyc kurtkę ?? "Osobiście zdarzyło mi się raz używać mieszanki wz. 89 z wz. 93. (tj. kurtka wz.89, spodnie wz.93) Moim zdaniem nie najgorzej to wyglądało. :icon_smile:" jeżeli dobrze wygląda to git a jak myślisz jak bym dodał do munduru wz 89 oporządzenie oliv to dobrze by wyglądało ?? Quote Link to post Share on other sites
Mati94 Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 No oporządzenie oliv pasuje do większości mundurów, a do wz. 89 to powinno być ok. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 (edited) Tutaj OLIVE będzie pasował, ale z tego co pisałeś to Coyote Brown będzie lepszym wyborem, poza tym pasuje do każdego plamiastego munduru :icon_smile: Edited February 28, 2013 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Mam takie pytanie - jaki kolor oporządzenia komponowałby się idealnie z kamuflażem Pencott Greenzone? Chodzi mi o walory kamuflujące a nie estetyczne. Szperając w google znalazłem dwa ciekawe przykłady: Greenzone + Plecak CB (chyba) Klik Greenzone + kamizelka Ranger Green + Ładownice CB Klik Pierwsze zdjęcie wygląda całkiem OK wg mnie (robione w polskim lesie) Quote Link to post Share on other sites
MłodyAirsoftowiec Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Ma ktoś fotki połączenia spodnie DBDU 6 color bluza BDU woodland? Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Ma ktoś fotki połączenia spodnie DBDU 6 color bluza BDU woodland? Jest gdzieś w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Jest gdzieś w tym temacie. Nie znalazłem. Jest za to na pierwszej stronie połączenie 3colora z woodlandem. Quote Link to post Share on other sites
niewiadomoco Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 (edited) Ahoj, ważne pytanie: czy ktoś miał okazję ocenić (do lasu liściastego/mieszanego jesienią) taką konfigurację: góra dpm, dół fleck. Teoretycznie dpm powinien dobrze zgrać się z liśćmi i gałęziami (uwierzyłem, kiedy na własne oczy nie zobaczyłem znikającego ludzika) a bardziej "ziemisty" i ciemny flek "rozmemłać" na tle ściółki? Edited July 6, 2013 by niewiadomoco Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Będzie dobrze bo t o leśne kamuflaże, ale zwróć uwagę na maskowanie dłoni, twarzy i repliki. Quote Link to post Share on other sites
Dokttor Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 A ma ktoś połączenie wz93 i oporządzenia w coyot brown albo połączenie wz 93 pustynnej z oliv albo RG??? Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 (edited) A ma ktoś połączenie wz93 i oporządzenia w coyot brown albo połączenie wz 93 pustynnej z oliv albo RG??? i Klik, Klik, Klik i Klik. Edited September 12, 2013 by Remington Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Co sądzicie o połączeniu umundurowanie multicam/MTP + oporządzenie zielone/oliwkowe? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 FORMOZA spełniła Twoje życzenie: Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 (edited) O, zadziwiająco dobrze pasuje. Dzięki. Ale to oporządzenie to chyba nie jest zwykła oliwka, tylko Cośtam Green? Ale ok, poguglałem sobie więcej zdjęć Formozy, na innych też łączą MC/CG z zielonym oporządzeniem. O dziwo nawet z camogromem daje radę Edited October 10, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Matuchno, przecież połączenie multicam/mtp z zielenią to żadna nowość. Chyba w temacie Gromu są zdjęcia takiego pomieszania. I suez i multicam i mtp będą się z tym dobrze komponowały. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 Panowie.. chyba działy wam się pomyliły. To nie jest hydepark. Quote Link to post Share on other sites
Kubasan Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Hm, a co myślicie o: spodnie DPM + Combat Shirt Woodland? Ponieważ CS w DPM jest droższy od tego Woodlandowego. W sumie kamuflaże w miarę podobne. Widział ktoś takie połączenie? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Hm, a co myślicie o: spodnie DPM + Combat Shirt Woodland? Ponieważ CS w DPM jest droższy od tego Woodlandowego. W sumie kamuflaże w miarę podobne. Widział ktoś takie połączenie? To UBACS-y czy tam CS-y w leśnym DPM są gdzieś w ogóle dostępne?! Pewnie jakaś chińska/cywilna produkcja. Nie widziałem takiego połączenia, ale mnie się ten pomysł wydaje kiepski. Oba kamuflaże, choć z pozoru podobne, mają różną kolorystyke (ogólnie rzeczy biorąc DPM jest raczej ciemniejszy i bardziej nasycony) Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Jak dla mnie to najlepszym co można zrobić z UBACS'em to wrzucenie go do pralki z barwnikiem :P. Wtedy się ładnie dostosuje do leśnego munduru :D. Quote Link to post Share on other sites
apache12 Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Czy cały mudnur dpm będzie pasował do camelbaka w wodlandzie i oliwkoego chest rig? Quote Link to post Share on other sites
embe Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 jeśli chodzi o kwestie maskowania to na pewno Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Czy cały mudnur dpm będzie pasował do camelbaka w wodlandzie i oliwkoego chest rig? Będzie spoko, nie bądźmy pedantyczni Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Nie, no tak nie można. Jak się pokażesz na ulicy w takim czymś?! Quote Link to post Share on other sites
Kubasan Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 http://www.vest.pl/product-pol-5974-Combat-Shirt-DPM-VIPER.html Wydaje mi się, że chińska. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
apache12 Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 A widział ktoś mundur dpm + kamizelka ddpm? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts