shooter_1000 Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Zdecydowanie Thor - stabilne, wygodne, dobra regulacja! Polecam! Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 (edited) Dlatego należy dobierać rozmiar odpowiedni dla swoich gabarytów/ciąć taśmy gdy przeszkadzają. Mam metr 75, nie dojadam po nocach i prawda jest taka, że pasoszelki miwo można ciasno założyć dopiero na jakimś grubym swetrze w zimę, albo kamizelce z płytami. Tak jak zazwyczaj się ubieram (bawełniana koszula i wsio), to pasy trzymają dobrze, ale w czasie biegu zdecydowanie za dużo latają. Miwo dobrze szyje, ale zdecydowanie w złą stronę poszli z proporcjami ściągaczy. Ale może taki jest ogólny zamysł, chińskie kamizelki są nawet luźniejsze, a wiadomo jaką oni tam mają rozmiarówkę. Edit: Łe, nie jestem w stanie znaleźć rozmiaru, ale pewnie S'ka. Edited January 4, 2014 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Woron Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Pasy serii PT należą do jednych z najbardziej przestarzałych na rynku. Są za szerokie wobec liczby Palsów, a taśmy do klamry zawsze swobodnie dyndają. Więc jeśli PT jest przestarzały to co jest nowoczesne. Na razie skłaniam się do PT Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Więc jeśli PT jest przestarzały to co jest nowoczesne. Na razie skłaniam się do PT http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,784/Podk-ad-TCP Nie trzeba daleko szukać, nowsze projekty są na tej samej stronie miwo. Do środka jakiś prosty pas od Bagneta... Kurde szkoda że mam już zapas beltkitów. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Albo od Red River: Quote Link to post Share on other sites
Kinito Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Witam koledzy, przepraszam że odświeżam temat. Ale od 2 tygodni stoję przed dużym dylematem... i nie daje rady sam wybrać, dlatego zwracam się z problemem do was. Co kupić? http://pstacticalgear.istore.pl/pl/pasoszelki-thor-i.html czy sprzęt z Miwo pas PT-3 i szelki ST-2 ? Dodam, że uwielbiam działać w terenie zalesionym, przeprowadzać patrole i takie tam. Wcześniej miałem kamizelkę, taniego PC lecz udało mi się go sprzedać. Dodam jeszcze tylko że najchętniej wzorowałbym się na panach z JWK: http://qmphotostudio.com/galeria/wojska-specjalne/jwk-lubliniec/ Pozdrawiam, Kinito. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Spójrz na nowe produkty Praszki. O wiele większa wygoda niż PT 3. Quote Link to post Share on other sites
Kinito Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 A dokładniej co masz na myśli? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 http://miwo-military.net/-produkty/pid,783/Szelki-Taktyczne-ST-3 http://miwo-military.net/-produkty/pid,784/Podk-ad-TCP Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 bierz THORa Quote Link to post Share on other sites
Kinito Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 A czy miałby ktoś do zaprezentowania zdjęcie, jak wyglada THOR na airsoftowcu :) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 http://airsoftphotos.net/album/reportage/496692 Quote Link to post Share on other sites
Jerryb Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Odkopię. Czy jest szansa gdziekolwiek jeszcze dostać te pasoszelki THOR? szukam na googlu ale jakieś dziwne rzeczy mi wyskakują:) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Pewnie najlepiej pisać do PSTG. Quote Link to post Share on other sites
SwiezyStejk Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Witam kolegów. Zaczynam przygodę z ASG i myślę od dłuższego czasu o czymś co pozwoli mi jakoś zmieścić magazynki od m4 i inne tego typu sprzęty - wybór padł na pasoszelki. Po tym co przeczytałem polecacie pasoszelki Thor, jak i połączenie szelek i najnowszego pasu - podkladu od MIWO. Problemem w obu przypadkach są kolejno ograniczona dostępność i brak rozmiaru S w MIWO. Tutaj zwracam się o pomoc do was - złożyli byście, bądź polecili jakiś dobry jakościowo i służący przez dłuższy czas zestaw w okolicach 200-250 zł? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 A pytałeś bezpośrednio w MIWO czy Ci nie uszyją krótszego pasa? Quote Link to post Share on other sites
SwiezyStejk Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Mam to w planie, ale najpierw wolałbym być pewien na co dokładnie się zdecydować. Quote Link to post Share on other sites
buli313 Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Witam W ASG bawię się już od jakiegoś roku. Do tej pory biegałem w kamizelce typu ciras chciałbym soś lżejszego i bardziej przewiewnego a że mam trochę brzucha (ok. 110 w pasie) zdecydowałem się na pas i szelki od Miwo Military, całośc ma służyć raczej do biegania po lesie ewentualnie teren mieszany, ładownice do m4 i camelbag na plecy wszystko w multikamie (mundur mam w camogromie). Pytanie do was Panowie który pas i szelki wybrać? Zastanawiam się nad pt-2 lub pt-3 szelki st-3 lub st-3, wstępnie byłbym za pt-3 i st-3 ewentualnie chętnie wysłucham waszych propozycji. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 PT-2 sobie odpuść, bo to taki pas, że ni to przypiął, ni przyłatał... PT-3 to trochę stara konstrukcja, rozejrzyj się za czymś nowszym, czyli rękawami molle: http://miwo-military.net/-produkty/pid,784/Podk-ad-TCP http://miwomilitary.pl/?p=8.1177.PT-%27RATS%27.F-13.MIWO-MILITARY Quote Link to post Share on other sites
buli313 Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Który z tych dwóch Yahalom bardziej polecasz? Czy podczas powiedzmy kucania siadania pas nie będzie podchodził do góry? Które szelki do tego? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 TCP jakoś tak do mnie bardziej przemawia, ale to kwestia pomysłu na rozłożenie kieszeni na pasie. Patrz pod tym kątem - co, gdzie masz zamiar umieścić :) Szelki, szelki... Jaco Plus? Ruchy pasa zależą od... obciążenia i doregulowania do ciała :) Quote Link to post Share on other sites
buli313 Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 TCP nawet mi pasuje natomiast w szelkach Jaco Plus nie ma taśm w multicamie więc wolałbym któreś z Miwo Military no chyba że będą gorsze. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Jak poprosisz to Ci pewnie za dopłatą zrobią ;) ST z Praszki jakoś tak do mnie nie przemawiają... nie wiem, poczekaj na opinię innych :) Quote Link to post Share on other sites
lech Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 PT-3 + ST-2 w moim przypadku sprawdzają się perfekcyjnie. Wszystko zależy od tego jak kto lubi nosić szpej. Jedni lubią mieć pas na brzuchu, drudzy na biodrach. Dobrze jest się popytać ludzi w okolicy i po przymierzać. Ja miałem w teamie możliwość przetestowania całego asortymentu pasów (oprócz pt-4, jest komicznie wysoki :P)/szelek miwo co pozwoliło mi wybrać to w czym jest mi najwygodniej (PT-2 jest faktycznie strasznie chudy). Quote Link to post Share on other sites
buli313 Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Dzięki Yahalom poczytałem o TCP z tego co piszą jest dedykowany do przenoszenia wiekszego ciężaru ale i tak mi się podoba zobaczę co napiszą inni użytkownicy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts