Azur Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Witam Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś miał styczność, bądź używał tych tłoków. Jeśli tak, to z jakimi konfiguracjami. Google ani szukajka nie pokazuje mi żadnych wyników niestety. Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Cóż tłoczek jest łudząco podobny do Azimuth-a i to chyba nawet jest Azimuth tylko w innym opakowaniu. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 22, 2011 Author Report Share Posted February 22, 2011 O kuźwa, kozacki. To jest akurat wersja "lekka", dodatkowo jeden metalowy ząb. Ten film mnie przekonał :D Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 To jest to samo co SHS. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Gumowy ten młotek:P Kup aluminiowy tłok ze stalowymi zębami firmy JBU za 69zł, nie do zajechania. 2ooo kulek zero zużycia, n. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 22, 2011 Author Report Share Posted February 22, 2011 Ale ponoć są problemy przy SP130 i prowadnicy z łożyskowaniem, a tego chcę uniknąć. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Możliwe, bo ja mam zwykłą mosiężną CA bez łożysk. I springa m125 przy hiper mega rofie. U mnie jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 No u mnie JBU padł przy m140 po jakiś 10tyś BB to znaczy sprężyna przetarła dolną część tłoka która bezpośrednio trzymała listwę zębatą.Cóż przy okazji połamało nową głowicę BU guardera i listwą zębatą obie te części miały jakieś 10BB przebiegu. Ale wierzę w firmę JBU i nowy tłok tej firmy już do mnie leci. Co do tłoków X High Tech wydają się całkiem OK zwłaszcza za tą cenę. http://www.crazybee.pl/index.php?products=product&prod_id=581 http://www.crazybee.pl/index.php?products=product&prod_id=678 Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 22, 2011 Author Report Share Posted February 22, 2011 Właśnie o tej ofercie mówię, dlatego pytam. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 (edited) No u mnie JBU padł przy m140 po jakiś 10tyś BB to znaczy sprężyna przetarła dolną część tłoka która bezpośrednio trzymała listwę zębatą.Cóż przy okazji połamało nową głowicę BU guardera i listwą zębatą obie te części miały jakieś 10BB przebiegu. Ale wierzę w firmę JBU i nowy tłok tej firmy już do mnie leci. Co do tłoków X High Tech wydają się całkiem OK zwłaszcza za tą cenę. http://www.crazybee....uct&prod_id=581 http://www.crazybee....uct&prod_id=678 To jestem zaskoczony, tak chwalili ludzie ten tłok a tu proszę. Nawet gdzieś był temat, lub obszerniejszy post na temat tego tłoka. Edited February 22, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 2 tys czy 10 tys kulek to przecie jest nic... Jeszcze nie można po takiej ilości wnioskować na temat jakości tłoka. A aluminium i to chińskie często gęsto okazuje się wielokrotnie mniej wytrzymałe niż dobre tworzywo sztuczne. Jak widać. Ponadto jest ciężki. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 To jest to samo co SHS. Czy aby na pewno ten z pełna metalowa szczeką wytrzyma sp130 i rof 21 rps.Bo muszę coś zakupić pod ta konfigure a SHS-y u krakmanow niedostępne. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 SHS robi dużo tłoków. Ten ma dość słabą opinię, lepiej wg mnie kupić tłok lonexa/ultimatea. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 (edited) Ale ponoć są problemy przy SP130 i prowadnicy z łożyskowaniem, a tego chcę uniknąć. Rozsiewając plotki, stajesz się ich właścicielem. Tłok na filmiku miał zjechane zęby z tego co widzę. Możecie sobie napieprzać młotkiem w "gumowy" tłok, przyjdzie i czas na niego bo tam akurat sprężystość jest psu na budę. 2 tys czy 10 tys kulek to przecie jest nic... Jeszcze nie można po takiej ilości wnioskować na temat jakości tłoka. A aluminium i to chińskie często gęsto okazuje się wielokrotnie mniej wytrzymałe niż dobre tworzywo sztuczne. Jak widać. Ponadto jest ciężki. Dex, JBU jest z chin? Edited February 28, 2011 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 No i stało się na niedzielnej strzelance zawiodła zębata tłokowa która przy okazji rozwaliła tłok JBU (nówka w piętek kurier przyniósł).Powiedziałem sobie że to już koniec przygody z firmą JBU, dwa rozwalone tłoki to już za dużo.Możecie mi polecić jakiś dobry tłok pod m150 na auto (szajs typu DF tystan coś tam i promyk hard coś tam odpadają). Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Możecie mi polecić jakiś dobry tłok pod m150 na auto (szajs typu DF tystan coś tam i promyk hard coś tam odpadają). Kup stokowego chinola - to nie żart. Wytrzymują ponad 18,000 na M150 Guardera (sprawdzone na eMce AGM ponad rok temu w czasie testu 2 dniowego) z aku 12V. Ogólnie pic polega na tym aby dobrze go założyć i sprawdzić kąt natarcia przy zębach koła tłokowego. Inaczej mówiąc: jeśli na kole tłokowym masz lipę to zajedziesz jeszcze nie jeden tłok i to dość szybko. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 (edited) No i stało się na niedzielnej strzelance zawiodła zębata tłokowa która przy okazji rozwaliła tłok JBU (nówka w piętek kurier przyniósł).Powiedziałem sobie że to już koniec przygody z firmą JBU, dwa rozwalone tłoki to już za dużo.Możecie mi polecić jakiś dobry tłok pod m150 na auto (szajs typu DF tystan coś tam i promyk hard coś tam odpadają). Wybacz kolego ale jeśli dla Ciebie Hard Piston Promyka to szajs i zajechałeś 2 tłoki ze stalowymi szczękami (w tym jeden na pierwszej strzelance po założeniu) to zacznij od nauki porządnego składania GB/zmiany serwisanta. Bo wybacz, wypadki się zdarzają, gorsze partie części też, ale to już zakrawa na cuda ... na kiju. Edited February 28, 2011 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 (edited) Cóż tłoczek jest łudząco podobny do Azimuth-a i to chyba nawet jest Azimuth tylko w innym opakowaniu. A czytałeś w ogóle opinie o tych tłokach Azimutha? Bo widzę, że raczej nie. Te tłoki jak i te X High coś tam nie nadają się do poważniejszych mocowych tuningów, dobre będą jak komuś zależy wyłącznie na rofie. Edit: Co do tych tłoków to jednak radziłbym trzymać się tych opinii. Edited February 28, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 A JBU to niby jaka firma? Większość produkuje w Chinach. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 (edited) Wybacz kolego ale jeśli dla Ciebie Hard Piston Promyka to szajs i zajechałeś 2 tłoki ze stalowymi szczękami (w tym jeden na pierwszej strzelance po założeniu) to zacznij od nauki porządnego składania GB/zmiany serwisanta. Bo wybacz, wypadki się zdarzają, gorsze partie części też, ale to już zakrawa na cuda ... na kiju. Za pierwszym razem sprężyna przetarła od wewnątrz tłok za drugim zaś pieprznęła zębatka tłokowa która uszkodziła tłok więc to nie wina tłoka ale jakoś już nie chcę kupować trzeciego tłoka JBU.Po za tym tłoki JBU strasznie niszczą głowice tłoków pod wpływem uderzeń listwa zębata wbija się w głowicę (przyklejanie nic nie daje nawet dobrymi klejami do silników). Co do Hard Pistona owszem to dobry tłok ale na m130 jeśli chcemy strzelać na auto. Edited February 28, 2011 by Ryba1993 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Nie miałem lepszego tłoka od HP Promyka. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 Rozsiewając plotki, stajesz się ich właścicielem. Z tym, że to nie jest plotka, a fakt. :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 (edited) Z tym, że to nie jest plotka, a fakt. :bialaflaga: Bo jak imbecyl jakiś umie obsługiwać śrubokręt co daje mu wielkie predyspozycje do grzebania w replice, wymieni sobie tłok na jaki kolwiek, zrobi to źle a potem ma pretensje do całego świata. BTW. byłem w crazybee i postanowiłem kupić tłok z tematu. Zamontuje jutro, zobaczymy jak to śmiga. Edited March 9, 2011 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Bo jak imbecyl jakiś umie obsługiwać śrubokręt co daje mu wielkie predyspozycje do grzebania w replice, wymieni sobie tłok na jaki kolwiek, zrobi to źle a potem ma pretensje do całego świata. Przepraszam za OT Marcinek - Twój zapał w jechaniu po wszystkich i negowaniu wszystkiego cop zrobią inni i jednoczesne budowanie swojego ego jako jedynego nieomylnego jest ..... BEZCENNE - tu, i na każdym innym forum Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 (edited) Padaka - Waląc truizmy masz w nadziei że potkniesz się o coś wielkiego i znajdziesz w tym grubszy sens? Leję... powtarzam LEJĘ na Twoje osobiste wycieczki. Tłok XHT zamontowany, śmiga aż miło na M130. Wystrzeliłem około 500 kulek, nawet ryski nie ma. Jak za tą kasę to jest rewelacja. Edited March 12, 2011 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts