KorczO Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Ja ze swej strony przy takiej mocy poleciłbym 0.36. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 raczej czterdziestki. Przynajmniej je widać w locie więc skuteczność będzie lepsza :D Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 (edited) Dexiu, doszła dzisiaj VSR od Ciebie. Cud, miód, malina :D Jutro ją biorę w pole. Edited March 18, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Ja najlepsze skupienie mam na 0,30 Marushina lub Maruzena - nie pamiętam.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 MAruzen robi chyba 0,29 a nie 0,3... Ale może 0,3 też więc nie dam głowy. Bawiłem się grand masterami i to jak one latają to poezja jest. Tylko że do 550fps maks, potem o wiele za lekkie. Parkie, napisz jak wrażenia :D Quote Link to post Share on other sites
Redrad Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 MAruzen robi chyba 0,29 a nie 0,3... Ale może 0,3 też więc nie dam głowy. Bawiłem się grand masterami i to jak one latają to poezja jest. Tylko że do 550fps maks, potem o wiele za lekkie. Parkie, napisz jak wrażenia :D Maruzen robi 0,29 na 100% Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Tzn wiem, że robi 0,29 ale może 0,3 robi TEŻ? :D Ja strzelałem z 0,29 (grand mastery), cudeńko. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 (edited) Wrażenia... Mam pewien problem, będąc dzisiaj na strzelance zauważyłem, że kulki po 55-65 metrach odbijają łukiem w prawo. Testowałem Guardery 0,40 i Devile 0,40, na obydwóch ten sam efekt :< (testowałem na 2 długich odcinkach, a wiatru specjalnie silnego nie było, :zastanawia: ) @edit Zauważyłem, że gumka z jednej strony jest bardziej dociskana niż z drugiej, stąd ten problem. Dex, jakaś rada ? Edited March 19, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Jak u mnie tak się działo to zazwyczaj było to związanie z nieodpowiednim położeniem lufy w komorze, ale mogę się mylić bo to różnie bywa... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Przekręć lufę minimalnie w odpowiednią stronę. Mogło się coś poprzestawiać choć latało mi prosto. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Parkie, napisz jak wrażenia :D "Szybko (tutaj akurat trochę to trwało, ale z mojej głupoty ), solidnie (potwierdzam !) i drogo (zdania mogą być podzielone :D ). Ogółem rewelacja. Btw. Problem rozwiązałem. 1 ramie dystanserowe było ciut grubsze od drugiego, leciutko potraktowałem je pilniczkiem i gumka jest dociskana teraz odpowiednio ;) Kulki lecą daleko i prosto :D Ale się cieszę ! :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Noo może i było, na dystansie na którym sprawdzałem jak lata nie było tego jeszcze widać. A, jak się dźwięk podoba? :D Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Miałeś mi coś podkleić na tłoku... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Stwierdziłem że nie podkleję bo jest superancko cichy. Zepsuł bym prawdopodobnie efekt. Byłem zdziwiony jakim cudem jest tak cicha bez hamulca na tłoku ;] Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Cuda się zdarzają :D Btw. odradzam kulki guardera 0,40, a polecam devile ;) Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Tak z ciekawości,jaki Masz zasięg skuteczny obecnie i na jakich kulkach, domyślam się że na devilach 0.40? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Przy okazji napisz z jaką lufą i gumką. A czy ktoś z Was miał do czynienia z tym pięknym APSem2 ?: http://shop.ehobbyasia.com/sniper-rifles/maruzen/maruzen-aps2-lrv-with-bipod-long-range-version.html Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Zasięgu nie mierzyłem dokładnie, a miara na oko to żadna miara. Gumka KM 55 (Lambert uratował mi życie :D ), wraz z lufą LayLax 430mm daje zadziwiająco dobre skupienie. Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted March 21, 2011 Author Report Share Posted March 21, 2011 Ja miałem APS2 od Maruzena z podobną komorą i upem 300% a co byś chciał wiedzieć? Ale to było dawno temu i była to starsza wersja tylko z wymienioną komorą HU ( na tą regulowaną ) Bardzo ładnie to strzelało, byłem mega zadowolony dopóki nie zaczęły się problemy związane z mocną sprężyną i długim użytkowaniem... Dlatego teraz mam M700 Tanaki, ale to wiesz. :wink: Jak masz jakieś szczegółowe pytania to jak przyjadę z Barrettem to możemy pogadać! Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 No widzisz, a teraz dawaj foty tego KLOCA! :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Nie gadaj Viper, że jesteś w posiadaniu Baretta (Snow Wolf ?) :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted March 21, 2011 Author Report Share Posted March 21, 2011 Ano jestem :biggrin: i aż mnie duma mało nie rozpierdzieliła na drobne jak dziś odebrałem tego "Śnieżnego Wilczka"! :laugh: Foty nie wiem czy będą bo nie mam gdzie host-ować, zresztą jak wygląda na zdjęciach to wszyscy wiedzą, ale może faktycznie coś pstryknę i jakoś wstawię dla frajdy. Parkie, Lobo Wy to akurat macie strasznie daleko do mnie jak by który chciał pomacać! :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Dzięki, jednak wolę dziewczynki. :dry: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 (edited) Barrett to jest jeden wielki "ajzol" :biggrin: Też bym chciał mieć kloca na szafie :happy: A jak wygląda wykonanie zewnętrzne ? Szkoda tylko, że siedzi tam zwykły V2 :/ Lecz gdzieś czytałem, że można z niego uzyskać wyniki porównywalne z dobrze zrobionym V2 LONG, lecz nie wiem na jaki okres czasu (wytrzymałość) :zastanawia: @literówka Edited March 21, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Można więcej, dużo więcej - ale ja nic o tym nie wiem.. :wink: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts