LameBoy Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 no to pisze ze za 300? czyli ze nie wiem czy dobrze pamietam ;) no co do bata to faktycznie może być problem ;) może jakiś "special forces" buttstock do SAW'a? ;) Quote Link to post Share on other sites
Seba Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Co do baterii to nie ma wielkiego problemu. Ja wykorzystałem rozwiązanie z minimi firmy star. Baterie mam w boxie. Jest tam tyle miejsca, że ja włożyłem baterie 9,6 3000 mAh i jeszcze jest dużo luzu. A kolba od para powinna być w piątek. :D Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 dundee, cały czas móimy o CA:)) mi sie para w chuj kurwa podoba, no ale jesli ma byc to tylko do klimatu to wole tylko większą wersje;) no zeby były tylko szyny picantinny :) Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Ja tam bym chcial przylukac wersje Para z ta co mam. Jak z wygoda, klimatem itp. Ale jakos wizualnie mi nie podchodzi zbytnio... kwestia gustu. Quote Link to post Share on other sites
T.J. Posted November 6, 2005 Report Share Posted November 6, 2005 mi sie para w :: przyrodzenie :: :: niech to pani lekkich obyczajów :: podoba, no ale jesli ma byc to tylko do klimatu to wole tylko większą wersje;)no zeby były tylko szyny picantinny :) A taki sprzęcik jak ten pan poniżej posiada Ci się nie podoba? Bo mi jak cholera (o klimacie nie wspominając:D), tylko czy gdzieś można dostać ten montaż do minimca wraz z celownikiem (bo to właśnie na tym dzieki niemu mi sie to para podoba)... W tej cenie co w linku Traela wezmę ją pod uwagę przy zmianie sprzętu w przyszłym roku :roll: ... jeśli w Polsce będzie ok. maja-czerwca poniżej lub w okolicach 1600 zeta to jest już moja :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 28, 2005 Report Share Posted November 28, 2005 Hmmm... czyja to giwerka? http://www.gromady.krakow.pl/asg/galeria/0...ternik_131105_2 Mam pytanie - w jaki sposób jest mocowana ta makieta taśmy amunicyjnej? Moge prosić o dokładniejsze fotki? :) Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted November 28, 2005 Report Share Posted November 28, 2005 Ja mam tak samo zamontowane, tyle że narazie to wisi bo nie mam boxa :). Po otwarciu "klapy" wkladasz taśme i zamykasz klape :). Nie wiem jak to inaczej nazwac, ale normalnie tak jakos tam sie to montuje hehe. [ Dodano: Poniedziałek 28 Listopad 2005 19:52 ] BTW: Na fotce jest m249 top'a. Ale podejrzewam ze mocowanie tego tak samo sie odbywa jak w CA. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 28, 2005 Report Share Posted November 28, 2005 A taki sprzęcik jak ten pan poniżej posiada Ci się nie podoba? Bo mi jak cholera (o klimacie nie wspominając:D), tylko czy gdzieś można dostać ten montaż do minimca wraz z celownikiem (bo to właśnie na tym dzieki niemu mi sie to para podoba)...http://img201.imageshack.us/img201/6038/451427614qz.jpg Ten celownik to wygląda jak okular NV zamontowany na gunie. Quote Link to post Share on other sites
Crazy Ivan Posted November 29, 2005 Report Share Posted November 29, 2005 a co powiecie o wersjii ze skladana "kolba" drutowa :?: http://www.classicarmy.com/search.jsp?topi...249&pg=3&rpp=10 mamy lufe dlugosci jak w zwyklej wersjii a kolbe mozna zlozyc i mamy bron dlugosci pary,prawie :idea: Quote Link to post Share on other sites
Trael Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 O ile się nie mylę jest to replika wcześniejszej wersji M249 (Tzn. wcześniejszej niż MKII ;) ). Kolba w tym modelu nie jest składana. Lepiej jest raczej dokupić, jeśli oczywiście ktoś potrzebuje, kolbę od wersji "Para" i nie ma problemu. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 Na MG mozna kupic sama kolbe skladana... chyba ok 500zl Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 Foka! Na zdjęciu jest "nasz" Piotrek (Kruk). Taśma jest po prostu wkładana pod i zatrzaskiwana deklem - trzyma się na metalowych zaczepach - nie wypadnie. Minimi na zdjęciu to ciekawy egzemplarz. Zbudowany na bazie TOP-a ma wymieniony cały środek (pomysł Piotra). To jakby hybryda rozwiązania zastosowanego później w CA (standardowe części wewnętrzne z g/b wer. 2 - M16/M4) z kitem Guardera i g/b do minimi prod. PGC (jest chyba na wgc). Efekt jest taki, że to-to ma niezniszczalny gear box na łożyskach 8mm, standardowe zębatki i cylinder/tłok średnicy pewnie z 5cm. Poza "kapitałochłonnością" jest porównywalne do CA249 MkII, które "robiłem" dla Krakmanów. Ściskam, Czoper Quote Link to post Share on other sites
Toxic Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Wiecie co Chcę mieć M249 MK II i mam pytanie. Gdzie można go kupić najtaniej w jakim sklepie?? ( Pytam sie bo zbytnio sie na tym nie znam ) Quote Link to post Share on other sites
gordy Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Najtaniej to sprowadzić. A u nas to w www.asgshop.pl lub www.machinegun.pl(osobiscie nie polecam). Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Odświeżę trochę temat M249. Jak to w końcu jest z wytrzymałością? W zbrojowni napisane jest, że bebechy są na tyle mocne, że bez żadnych przeróbek można włożyć sprężynę M120. Tutaj piszecie, że tłok jest słaby. Gdzie indziej czytałem, że bebechy ogólnie są nie za mocne. Jak to jest w rzeczywistości? Co rzeba wymienić, żeby wstawić sprężynę M130 Guarder? I jeszcze jedno - czy wersja MK I ma te same bebechy co MK II? pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
the punisher Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 Bebechy to stock CA.Tlok moze sie wlanac po jednej strzelance przy tym zuzyciu kulek i tej szybkostrzelnosci :-P wiec odrazu przy kupie trzeba wliczyc np. hard piston'a prometheusa ktory jest nie do zdarcia. Jak wyzej napisalem to stock jedyne co go wyroznia to gearbox przypominajacy cegle :lol: i lozyska 8mm.Do m130 ja bym proponowal wymiane zebatek i tloka. A najlepiej wszystkiego oprocz anti reversala i lozysk :-F i oczywiscie jakas pojemna bateria 10,8 badz 12. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 No ta szybkostrzelność i niezłe ilości kulek które lecą podczas akcji pewnie zabiją kazdy zwykły tłoczek :) Kumplowi do głupiego tuningu na 380fps AsgShop wstawił tłok Deep Fire ze wszystkimi zebami stalowymi powleczonymi tytanem - to o czymś świadczy :) Quote Link to post Share on other sites
che Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Pilne. Mogłby ktoś wstawić zdjęcie jak wygląda M249 MKI ze zdjętą przednią okładziną? I czy da się odkręcić kolbę? (mowa o MKI) (fotka z odkręconą kolba bardzo mile widziana) Czy istnieje możliwość zdjęcia muszki oraz tłumika płomienia? no albo chociaż powiedzieć :) Quote Link to post Share on other sites
che Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 No panowie bez jaj, gdzie się o coś nie spytam to nie ma odpowiedzi. Niech ktoś chociaż odpowie na moje pytania. Co znajduje się pod okładziną i czy da się odkręcić kolbę. :( Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 Da się odkręcić kolbę. A może ktoś chce kupic m249 z ca :) ? Quote Link to post Share on other sites
PPone Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 sorki ze odgrzewam starego kotleta ale czy ktos ma takiego maga do m249 CA i moze opisac jego dzialanie (podatnosc na zacinki, fotki jakies z reala itp)? http://asgshop.pl/produkt.php?id=763 Quote Link to post Share on other sites
the punisher Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 osobiscie go nie mam, ale wiem,ze przy duzej szybkostrzelnosci co np.10 kulka jest pusta poniewaz hi cap w nim jest polozony poziomo i zwyczajnie nie nadaza z podawaniem. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Jaki jest silnik w Minimi? Długi czy krótki? Quote Link to post Share on other sites
the punisher Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 długi Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Krótki i siedzi w gearboxie. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts