drozdek96 Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Witam Ostatnio przeglądałem ofert obozów letnich na wakacje i znalazłem coś bardzo ciekawego - Obozy ASG. http://almatur.pl/borne-sulinowo-nie-tylko-dla-orlow-oboz-militarny-asg-12-18-lat__%A3POB~ANI_ASG__lato.html - Obóz w Bornym Sulinowie http://almatur.pl/dziwnowek-morska-przygoda-oboz-asg-braterstwo-broni-10-14-i-14-18-lat__%A3PMD~MAR_ASG__lato.html - Obóz w Dziwnówku http://almatur.pl/mrzezyno-wybrzeze-baltyku-asg__KPOM~FAMASTAASG__lato.html - Obóz w Mrzeżynie Program wydaje się być bardzo fajny dla początkujących, nauka, podstawy, zapoznanie się z prawem, na koniec duży MILSIM. Jedyną zaporą może być cena - 1600/1700zł to już replika G&G, albo nawet ARESa? Czekam na Wasze opinie i sugestie, co o nich sądzicie. Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 (edited) Byłem w Bornym i gorąco polecam, kadra jest troche ostra ale za to bardzo profesjonalnie podchodzi do ćwiczeń i reszty zająć, a zakwaterowanie jest prawie luksusowe. I jeszcze jedno, w Bornym pod koniec nie ma MILSIMu tylko LARP ale i tak jest genialnie. Poza tym w całym Bornym panuje taka nietypowa "militarna" atmosfera. Gorąco polecam!! PS. w tym roku tez tam jade, na 2 turnus ;) Edited April 3, 2011 by janek122 Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Kadra uprawia zamordyzm, bo jej się nie chce narażać tyłków za psie pieniądze (praca 24h/dobę), a przy pomocy zamordyzmu łatwiej utrzymać kontrolę nad grupą. Miałem kadrować w zeszłym roku, ale nastąpiły jakieś dziwne roszady w firmie która to organizowała, i nie wyszło. W tym roku do mnie pisali czy nie chcę jechać- "noł łej", zwłaszcza że ostatnio miałem trochę styczności z kwasami, jakie czekają opiekunów na takich obozach. Quote Link to post Share on other sites
Sting Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 (edited) Chcesz naprawdę zaj.sty obóz militarno/airsoftowy? Tylko KOMPAS: Obóz Militarny KOMPAS Jest drogo, bo 2 tysie, ale naprawdę warto pojechać Edited April 3, 2011 by Sting Quote Link to post Share on other sites
Bednorz Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Witam! Byłem w Mrzeżynie,pewne jest że nie można się tam nudzić,jest naprawdę dużo czasu zajętego przez różnego typu zajęcia,tylko że to jest amatorskie.Przyjeżdzają tam ludzie którzy nigdy nie mieli styczności z airsoftem,przez co poziom rozgrywek jest bardzo niski.:) ogólnie fajna zabawa Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 (edited) Na jednym z tych obozów jest pewien seriwsant, który mylił KA z Boyi :D nie będę wskazywał palcem... Wiem, ze prawdopodobnie na wszystkich są dość duże limity, nie pamietam dokładnie, ale coś koło 370 FPS Edited April 3, 2011 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Kano Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 sam jadę do bornego ;] dlatego planuję zakup repli. Quote Link to post Share on other sites
Elefant Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 http://asgtube.pl/film.php?nr=173 słyszałem od chłopaków z Lublina ze udział kosztował 450 zyli Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 To jest mega. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 wsźystkie kursy do lat 18... a dla kogoś starsźego to nie ma? :D Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted April 4, 2011 Author Report Share Posted April 4, 2011 starsi po 18stce mogą już jeździć na zloty - takie większe obozy ;D Quote Link to post Share on other sites
DudusRGW Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 (edited) a są jakieś obozy dla osób powyzej 18 lat ? oprócz zlotow oczywiście chodzi mi o takie dłuższe obozy Edited April 4, 2011 by DudusRGW Quote Link to post Share on other sites
recon01 Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Cześć. Jestem w trakcie przygotowywania pewnego projektu o dosyć szerokim spektrum militarnym. W tym roku zaczynamy budowę bazy szkoleniowej oraz opracowywanie zakresu tematycznego i planu finansowego. Jeżeli wszystko przebiegnie zgodnie z planem to faktem staną się obozy (krótsze i dłuższe) na Ziemi Lubuskiej prowadzone przez fachowych instruktorów. Quote Link to post Share on other sites
Kano Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 (edited) jeśli mógł by ktoś doświadczony w zakresie obozów z almaturu się wypowiedzieć nt. : - czy jest tam że tak powiem 2dniowa wyprawa pod koniec obozu (na 3 na ktorych juz bylem to byla, tylko ze tamte to byly obozy survivalowe albo paintballowe)? - czy oprócz szkolen z czarnej, zielonej taktyki, survivalu, orientu itp to jest tam jakieś szersze strzelanie? (w sensie większe bitki, takie jak na obozach paintballowych) - czy na takim obozie jest jakiś w miarę doświadczony serwisant gdyby coś się repliczce stało? - w jakim stanie i jakie są te "repliki do wypozyczenia". (pytam z ciekawości) - czy po tych "szkoleniach" wyniosę stamtąd jakąś wiedzę? :P chodzi mi o borne sulinowo obóz ASG w tym roku. Edited April 7, 2011 by Kano Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted April 8, 2011 Author Report Share Posted April 8, 2011 Co prawda nie byłem na obozie ASG, tylko na survivalu, ale na część pytań potrafię odpowiedzieć: - na koniec obozu była tzw. dobówka, czyli marsz bardzo długi + nocowanie w górach, powrót do ośrodka prosto na dyskotekę zakończeniową na drugi dzień - co do strzelania to mieliśmy bitkę paintballową 10 vs 10, bardzo fajny teren był i się świetnie strzelało a oprócz tego strzelanie tarczowe z pneumatyków - co do wiedzy wyniosłem sporo, np. że racja żywnościowa polska jest lepsza od amerykańskiej, bo ma kwawłek srajtaśmy :P (3cm x 3cm, ale zawsze) i inne przydatne rzeczy Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 że racja żywnościowa polska jest lepsza od amerykańskiej, bo ma kwawłek srajtaśmy :P (3cm x 3cm, ale zawsze) i inne przydatne rzeczyROTFL, jeśli tego tam uczą to współczuję takiej wiedzy. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 I jeszcze jaki karabin pasuje do danego munduru :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 http://www.voguetravel.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=355&Itemid=10 a był ktoś na tym opłaca się czy nie? chcemy tam w 5'tke pojechać ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 ZAJĘCIA PROWADZĄ CZŁONKOWIE GRUPY AIR SOFTOWEJ US ARMY KORPUSU MARINES widać, że znają się na rzeczy. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Dodatkowo w programie:• szalone dyskoteki tematyczne m.in. wiejskie disco disco, impreza ufo, lans & bans To mnie przekonało :D Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Główny powód dla którego chcę tam jechać :D Quote Link to post Share on other sites
luis Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Ale jak nie będzie imprez Bunga, Bunga, to odpadam :biggrin: A tak na serio, hmm wysłałbym dzieciaka, lepiej jak będzie pod okiem, a nie sam po podwórku latał i do kotów z repliki grzał :wink: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Luis wszystko zależy od tego kto jest instruktorem. Są takie kolonie/obozy na których instruktorami byli (i pewnie będą) m.in. Foka, GOR, Kosiara ;) Quote Link to post Share on other sites
luis Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 (edited) Kosiara ;) No cóż, ubolewam, że jestem bezdzietny, bo dostały by szkołę życia :icon_biggrin:, oczywiście miałem na myśli hipotetycznego potomka mojego. Sorki za OT. Moim zdaniem taka forma rekreacji jest dobra, młodsi mogą nieco się pobawić, a przy okazji czegoś nauczyć, aby na starcie w wieku +18 lat, nie być totalnym żółtodziobem i nie wyskakiwać jak Filip z konopi, jeśli zdecydują na hobby AS. Edited April 8, 2011 by luis Quote Link to post Share on other sites
pawliq13 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 (edited) A czy ktoś się orientuje ile (w tym roku, jeśli w latach poprzednich było inaczej) na obozie Almatur w Bornym Sulinowie (Link do obozu) wynosi limit FPSów? Nie bardzo chce mi się robić downgrade, szczególnie że mam stock jak na razie. Edited April 8, 2011 by pawliq13 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts