nfbt Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 (edited) Jestem zainteresowany, w jaki sposób zmieniacie/customujecie swoje repliki? Wiadomo, że każdy (albo niekoniecznie) lubi się wyróżniac, ale czasami samo dodanie lunety/celownika laserowego, czy super taktycznej latarki nie wystarcza. Niekiedy chce się ingerowac bardziej w swoje "narzędzie pracy" nie tylko podczas tuningu wewnętrznego, ale i z zewnątrz. Wrzucajcie fotki gotowych projektów, lub tych jeszcze na papierze i opisujcie, oceniajcie, dyskutujcie, krytykujcie. Niech będą inspiracją dla innych do kombinowania z naszymi replikami. :) Tutaj fotka mojej lekko zmienionej Tanaki M700 A.I.C.S. : Zmiana obejmowała malowanie, spiłowanie korpusu, oklejenie antypoślizgowym materiałem chwytu pistoletowego, dorobienie tłumika, i tubusa z kocim okiem na lunetę. Pozdrawiam, Krzak Edited May 1, 2011 by nfbt Link to post Share on other sites
parkie Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Nie obawiasz się złamania łoża (kolby) przy starciu np. z ziemią ? Teraz, to ona jest jeszcze słabsza na tym łączeniu... Link to post Share on other sites
nfbt Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 Nie. Akurat w Tanace jest o tyle dobrze, że przez całą długośc łoża biegnie gruba, metalowa konstrukcja. Wszystko dalej jest tak samo stabilne i spasowane jak było. Tyle, że teraz (jak dla mnie) wygodniej się trzyma i operuje repliką. Pozdrawiam, Krzak Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Krzaku, ja Cię lubię jak wiesz ale szczerze... po prostu upierniczyłeś kawałek kolby brzeszczotem. To troszku mało, żeby uznać to za custom. Link to post Share on other sites
nfbt Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 (edited) Dexiu.... Ja Ciebie również! :) Ale czy ja gdziekolwiek powiedziałem, że to custom? Chodzi o ogólne zmienianie replik. Z wyglądu. Nie tylko dodanie lasera, czy czegokolwiek innego, ale jakiejś tam ingerencji i inwencji własnej. Nie uważam mojej tanaki za custom, ale pracuję nad tym. :) Edited May 1, 2011 by nfbt Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 (edited) Taki mini Tac-50, jest to custom na pewno wewnętrznie, zewnętrznie też, kolba zmodyfikowana, lufa też. Krzak chyba gdzieś pisał, że została skrócona i tłumnik zrobiony z lufy chińskiej VSR, NO I MALOWANIE BARDZO SŁIT :3. Edited May 1, 2011 by Maza94 Link to post Share on other sites
nfbt Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 Taki mini Tac-50, jest to custom na pewno wewnętrznie, zewnętrznie też, kolba zmodyfikowana, lufa też. Krzak chyba gdzieś pisał, że została skrócona i tłumnik zrobiony z lufy chińskiej VSR, NO I MALOWANIE BARDZO SŁIT :3. W zamiarze miało byc coś podobnego do McMillan Tac-50. Teraz kombinuję, żeby jakieś ładne łoże do tego wystrugać, albo przerobić jeszcze bardziej to, "o-risować" itp.. No i inny tłumik, żeby wyglądał bardziej jak tłumik a nie jak przedłużenie lufy. Właśnie skończyłem kolejny etap customowania swojej Tanaki, to postanowiłem się pochwalic. Dalsze prace będą dokumentowane. Zachęcam do kombinowania ze swoimi replikami. Jestem bardzo ciekawy. (zabrzmiało jak polecenie nauczyciela, albo jakaś reklama. Tak mi się skojarzyło. :icon_biggrin: ) Pozdrawiam, Krzak Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 (edited) a co zostało zmienione? Na pierwszy rzut oka... Rozłożyłeś nóżki dwójnogu? :D edit: widzę. niestety,, o tej godzinie już ciężko u mnie ze spostrzegawczością. ;p Edited May 1, 2011 by Lesio Link to post Share on other sites
Baker2222 Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Noo, jeszcze jakiś konkretny hamulec wylotowy i będzie miód :) Jako taki zarys Tac-50 jest :D Link to post Share on other sites
Xyanek Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 (edited) Tak sobie patrze i patrze na ta repliczke- i wydaje mi się że jak masz zdolności, dostęp do maszyn i chęci to dałbyś radę zrobić z tego cheytaca m200. Roboty jest sporo- ale przynajmniej ja bym się uparł i takie coś przerobił. I chyba byś był pierwszym chetac'owcem w Polsce :happy: To są tylko moje przypuszczenia i sugestie, nie wiem jak jest z wnętrzem tejże repliki. Z resztą sam porównaj- przerobic front- dużo roboty. Upitolić kolbę i ładnie zrobić nową. Edited May 2, 2011 by Xyanek Link to post Share on other sites
Yautja Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Zrobić coś podobnego, "na kształt" cheytaca to może i dałoby rade, ale odwzorować dokładnie raczej ciężko :) Link to post Share on other sites
parkie Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 "szajteka" przymierzałem w specu i to się tylko na półkę nadaję :icon_biggrin: Za ciężkie, zbyt długie, oraz nieporęćzne i za dużo waży żeby biegać z tym w airsofcie. Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Bo ja wiem? I po co biegać..? Różnica gabarytów między CheyTaciem a Tanaką jest mniejsza niż pomiędzy HK416 a P90 a można z niego wyciągnąć sporo na CO2 ( gdy będą.. ). Pozdrawiam, Lambert Link to post Share on other sites
Xyanek Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Eee tam- jak ktoś chce to wszystko zrobi :wink: Dużo roboty, ale ja bym się za takie coś zabrał, zwłaszcza że jestem zakochany w cheytacu po uszy i chyba nigdy mi to nie przejdzie :wink: W czasie pobytu w szwecji miałem mnóstwo czasu na kombinowanie i rysowanie- plany cheytaca już dawno leżą na półce- tylko kasy brak :dry: Link to post Share on other sites
badger Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Kasy brak to zawsze problem w takich projektach, zamiennie z brakiem czasu :wink: To: http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=85cd554c3681ba40a24fe41bd648bb1b widział? Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Panowie temat tyczy się tego co kto już ma, co z tym zrobił i wymiany poglądów na jego fotki. Nie tyczy się fantazjowania! Postarajcie się trzymać tematu i jego założeń, wolne dywagacje do Hyde Parku. Viper Link to post Share on other sites
sebciu Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 McMillan A4 w trakcie tworzenia: Baza-łoże od VSR. Obecnie brak czasu na dokończenie. :/ Wciąż niezalaminowane, a co za tym idzie wykończenie tymczasowe. Link to post Share on other sites
Chochoł Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 Dobra robota ! :) Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 @sebciu, wrzuć aktualne zdjęcie! Link to post Share on other sites
LiuKas Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 SR-25 stylizowana na karabin gaussa pod larp stalker- zona sęki 2 Konwersja nie przeżyła zlotu, za słaba konstrukcja, ale na nysę robię już nową- lepszą ; ) te kabelki to linijka świetlna z diod SMD Link to post Share on other sites
TechmaN Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Wrzucę moje "coś"... chyba pod custom podchodzi z lekka: Zrobione na bazie KJW/Tanaki Dodane/dorobione prze mnie : -Rączka z montażem QD RIS -Osłona spustu na rączce -Szyna RIS od spodu do montażu w/w -Przednia szyna RIS -Z przodu (nie wiem jak to nazwać xD ) stabilizacja lufy z gwintem na tłumik -Tłumik z ośmioma komorami -Poziomica na montażu lunety Hmm... to chyba wszystko :) Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Łała łiła ! Ten GaussGun urywa mordę :D ! TechmaN, szczyt ergonomii :) Ile to waży i jak z mocą ? Link to post Share on other sites
Westie Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Brzydki Patyk, czyli KJ Ruger 10/22 w obudowie Muzzelite. Jestem średnio zadowolony i wymieniłbym Muzzelite'a na coś bardziej klasycznego (jakiś Hogue OM albo nawet drewienka) albo kolbę od MB05 (której nigdzie nie idzie dostać, bo ludzie jak chcą się pozbyć MB05, to raczej dlatego, że snajperować nie umią, albo im się snajperowanie znudziło, albo z taką kolbą to do reko nie biorą). Link to post Share on other sites
TechmaN Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Waga ze wszystkim w okolicach 5.8 kg FPS w okolicach 670 natomiast na daną chwilę staram się zejść do 600 aby mieścić się w ograniczeniach jakie stawiają organizatorzy strzelanek. Łała łiła ! Ten GaussGun urywa mordę :icon_biggrin: ! TechmaN, szczyt ergonomii :icon_smile: Ile to waży i jak z mocą ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts