CerberBP Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Przeglądając ostatnimi czasy strony czeskich sklepów natknąłem się na coś co już kiedyś widziałem jednak dopiero teraz bardziej przykuło moją uwagę. Czesi nazwali to MBlock. Podobno jak prezentuje filmik ma to pomóc szkieletowi w pękaniu czy zaprzestaniu skutków już drobnych pęknięć. Wszystko ładnie fajnie i może nawet działa tylko czy spotkał się ktoś z takim ustrojstwem gdzieś u nas w kraju. Czy ma to taką samą nazwę i idzie to kupić z mniej popularnego źródła? Zainteresowanych odsyłam pod adres: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=1580 Quote Link to post Share on other sites
przemek_kk Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 http://azteko.pl/ Oni to testują jak na razie Jeśli ktoś posiada FB to są i zdjęcia tego ustrojstwa ;] oby działało Pozdrawiam P. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted May 12, 2011 Author Report Share Posted May 12, 2011 (edited) Faktycznie coś jest: http://www.facebook.com/pages/AztekoPL/119690461426554 EDIT: W sumie ciekawa sprawa jeśli będzie kosztowało w granicach tych 111zł po przeliczeniu z koron na aktualny kurs z dzisiaj to warto się zastanowić nad zabezpieczeniem mocniej napakowanych GB...oczywiście tylko niech to poprą testy :) Edited May 12, 2011 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 Poszukaj na forum pod zapytaniem V2 Fix, bo to dokładnie to samo :) Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 Poczytajcie komentarze na fb w azteko, tam jest więcej ciekawych spostrzeżeń właściciela. Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 nie łatwiej uciąc kawalek gumy? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 Kawałek gumy co najwyżej pozwoli szkieletowi nie pękać. Mbloki, V2fixy i inne takie pozwalają nadal korzystać z pękniętego szkieletu, taka różnica. Quote Link to post Share on other sites
Marines22 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 gdzie to kupić u nas?? Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Podobno ma się pojawić na azteko.pl pod koniec maja/początek czerwca. Quote Link to post Share on other sites
levis Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 jak zapytałem o cenę to odpowiedzieli: "cena w granicach markowego gearboxa". Czyli cena na pewno nie będzie zadowalająca. Lepiej będzie to sobie samemu wypiłować z kawałka aluminium, nawiercić 2 otwory, włożyć sprężynki i takie 2 bolce. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 (edited) Producent sprzedaje toto w Czechach za 42,2$ więc u nas taniej na pewno nie będzie. Ogólnie urządzonko jest fajne, a te stalowe bolce rozpierane są przez śruby, dzięki czemu całość zapiera się silnie pomiędzy body a gearboxem co sprawia że właściwe v2 przestają pękać (mogą natomiast pękać body, szczególnie chińskie). Edited May 21, 2011 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 To ja już wole patent z przykręcanymi stalowymi płytkami do GB, taniej i chyba nawet lepiej, Amen :) Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Mam pytanie, a nie chcę zakładać nowego tematu: Czy ktoś może podzielić się doświadczeniami z używaniem Mblocka oraz posiadaniem atrapy zamka? Konkretnie w body G&P Czy Mblock uniemożliwia korzystanie z atrapy i lepiej od razu przesiąść się na stale zamkniętą klapkę? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Atrapa zamka będzie działać, mblock nie pasuje do body z boltcatchem KA, do body boyi dało się go upchać jeszcze (hk416). Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Mblock pasuje do: - G&P - King Arms, bolt catch w niczym nie przeszkadza - G&G ( lekkie szlifowanie w niektórych upperach) - Pj - boyi Wyszło sporo kopii tego patentu także może być to wina innego wykonania, ale akurat w G&P jest najwięcej miejsca na ten gadżet. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Czy Mblock w emce G&P sprawia, że zatrzask słabiej łapie magi ? U mnie tak jest i nie wiem, czy taka specyfika, czy zły montaż. Quote Link to post Share on other sites
zdrowy_zab Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Odświeżę temat. Czy pękające uszy body dotyczą również replik z aluminium (P&J) :icon_smile: ? Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 P&J jest ze znalu ;) Quote Link to post Share on other sites
zdrowy_zab Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Może być i znal :D (chociaż na stronie krakmanów było chyba aluminium napisane) Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Ja Ci powiem, że używam tego patentu w dwóch replikach (własnie P&J oraz A&K) i nie zauważyłem żadnego rodzaju śladów, które by wskazywały na tworzące się pęknięcia ani na gearboxie ani tym bardziej na dolnym czy górnym korpusie. Mblock nie wpływa w żadnym stopniu na podawanie kulek czy też możliwość blokady magazynka w gnieździe. Oprócz konieczności podłożenia pod niego sztywnej podkładki nic więcej robić nie musiałem i teraz pięknie utrzymuje w całości chiński szkielet przy M140 (chociaż wiem, że to nie jest jeszcze szczególnie duże obciążenie). Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Może być i znal :icon_biggrin: (chociaż na stronie krakmanów było chyba aluminium napisane) Bo to taki skrót myślowy - ZnAl to związek cynku (Zn) i aluminium (czyli w pewnym uproszczeniu glinu - Al) więc replika jest aluminiowa (bo ZnAl zawiera aluminium). Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 (edited) Mblock nie wpływa w żadnym stopniu na podawanie kulek czy też możliwość blokady magazynka w gnieździe. W moim przypadku poprawił podawanie kulek - magazynki (w większości Low-Cap BOYI, reszta to jakaś loteria, ale także low) podają do ostatniej, a bez mblocka niespecjalnie chciało łapać niektóre. #edit. Możliwe też, że to kwestia poskładania lub tak mi się wydaje. Dodatkowo stwierdzam, że mblock mi pomógł na wypadający przedni pin. Replika: M16A4 G&P. Edited December 27, 2014 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
Hamster Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 A ja mam troszkę inne pytanie... zauważyłem, iż po instalacji lufy dytac komora hop-up ma luzy i ruszą się na boki.... Co prada jeszcze nie testowałem repiki ale boje się, iż będzie to miało wpływ na tor lotu i podawanie... Sądzicie, że e-block usztywni układ ?? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Wsadź po prostu lepszą sprężynę dociskającą komorę. Quote Link to post Share on other sites
Mikrus9000 Posted May 15, 2017 Report Share Posted May 15, 2017 Witam Do mojej emki od Force Cora (FC-120) planuje wsadzić sprężynę m130. Boje się o pęknięcie mojego GB. Czy MBlock rozwiąże ten problem? Body zrobione jest ze ZnAlu czy może pęknąć przez niego? A może lepiej dozbierać do wzmocnionego szkieletu 2GX od KWA? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts