czaja135 Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 jaka taka recenzja tego karabinu :happy: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Nazwałbym to raczej dłuższym spotem reklamowym, ale skoro ludzie myślą, że to recenzja - chwyt działa. ;) Quote Link to post Share on other sites
toch Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Mam pytani ktoś wie jak z tuningiem w tym swd , czy da się z tego zrobić coś porządnego . Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Gdzieś na forum był opisany tunning cymy. Ale ze względu na zasadę działania zobacz temat o SWD RS. Quote Link to post Share on other sites
toch Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 A co z wytrzymałością czy będę musiał wszystko wymieniać do tuningu 620 fps (tak wiem że to dużo) ? Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Myślę, że nikt Ci na tą chwilę nie odpowie. Sam jednak jestem ciekaw. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Jak Ci zębatki pójdą, to jesteś w dupce. Z tego, co pamiętam - nie ma zamiennych. Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Można zapakować części od SWD RS, tutaj masz listę co pasuje, a w tym sklepie są dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Krakmani powiedzieli, że zębatki muszą być dedykowane (4 sztuki), sprężynę 140 wytrzymuje i mocniejsze też powinien ale to większe ryzyko. Coś czuje że naprawdę wiele trzeba by w niego wydać by bił osiągami stockowego kałacha cymy z dobrą precką. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Na gunfire cena SWD spadła, teraz kosztuje 800zł. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Pisałem do sklepów, Taiwangun powiedział ze sprężynę 140 wytrzyma mocniejszą też powinien wytrzymać. Zbrojownia odradziła tuning ze względu na brak części Gunfire zalecił zadzwonić do nich do serwisu Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Grzebałem w tym gearboxie i musiałem na start wymienić tłok (stockowy poszedł na m130). Wstawiony został oryginalny od RS - jest niestety nieco krótszy ale zębatka łapie tłok (dla spokoju ducha można wstawić dystans pomiędzy gł. tłoka i tłok). Wymieniłem ponadto gł. tłoka na elementa (zostawiłem metalowy klocek wewnątrz tłoka) i wstawiłem sprężynę sp150. Wymieniłem także silnik ale podejrzewam że trochę na wyrost bo stockowy neodymowy powinien dać radę. Dało to wyniki jakieś 520 fps (ale podobno na innym chrono dawało 540fps) na stockowej gumce i lufie. Na razie zestaw chodzi. Mosfet także dało się wcisnąć ale ilość miejsca nie rozpieszcza. Quote Link to post Share on other sites
toch Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Możesz coś więcej powiedzieć kermit jaki dało ci to zasięg ? Quote Link to post Share on other sites
Kolczu Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Czyli tak: Wkładanie samej sprężyny ( załóżmy M150 dla jakotakiej przewagi FPS ) jest bardzo ryzykowne i trzeba przygotować około 500zł budżetu na ew. doróbki ? Chociaż z tym ryzykiem, to pewnie dużą część odgrywa "chińska ruletka".. Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 A w stocku ile to ma zasięgu ? Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 A w stocku ile to ma zasięgu ? Poszukaj zamiast zadawać takie głupie pytania ... Quote Link to post Share on other sites
retaliator Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Kupiony w GF, robiony przez Whiskiego, na M140 Guardera mam stabilne 530 fps Stokowy zasięg to 60m Zasięg po modyfikacjach - 80m Ogólnie plusy: kultura pracy porównywalna z V7 (GB na 4 zębatkach pracuje bardzo kuluralnie, żadnych zgrzytów czy pisków jak w Cymowskich V3) Ogólne minusy: 1. nie pasują magi od A&K, dostępne są tylko magi od Real Sworda, ale nie są tanie (w Polsce ok 130PLN/szt, w HK 30 USD + koszty przesyłki) 2. Jakość drewien jest poniżej krytyki, drewno jest miękkie, na froncie już po wyjęciu z pudła wyszczerbiło się w kilku miejscach od samego macania. Kolba wygląda jakby ją głodny chińczyk obgryzł zębami. 3. Brak tanich części zamiennych Co było robione poza wsadzeniem sprężyny M140 - szczerze nie wiem i nie interesuje mnie to - ma działać bezawaryjnie i Whisky mówi ile to będzie kosztować - kontakt do niego na PW. Pasuje bateria Stick Lipo 11,1V 1600mah ale na nic więcej we froncie mie ma za bardzo wtedy miejsca. Pasuje listkowa bateria lipo 11,1V 1200mah, do tego mieści się mosfet. W porównaniu z M14 TM (560fps na M150) - m14 TM to m14 TM, na M150 jest zasięg 100m, ale wymagało to wpakowania w zestaw promyka ok 1200 zł. W M14 kuleje ergonomia, SWD pod tym wzdględem lepiej się składa do strzału. Zasięg w SWD ma się nijak do zasięgu w M14TM, ale przynajmniej nie będę dziurawił ludziom chińskiego oporządzenia :p Jak macie pytania to pytać tu lub na PW. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 W porównaniu z M14 TM (560fps na M150) - m14 TM to m14 TM, na M150 jest zasięg 100m, ale wymagało to wpakowania w zestaw promyka ok 1200 zł. W M14 kuleje ergonomia, SWD pod tym wzdględem lepiej się składa do strzału. Zasięg w SWD ma się nijak do zasięgu w M14TM, ale przynajmniej nie będę dziurawił ludziom chińskiego oporządzenia :p Jak macie pytania to pytać tu lub na PW. Mówisz o zasięgach maksymalnych? Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Możesz coś więcej powiedzieć kermit jaki dało ci to zasięg ? Przy stockowej lufie i gumce o zasięgu i celności ja bym nie mówił - pewno niezbyt precyzyjnie i daleko strzela. Co do przestrzeliwania to niestety nie miałem okazji tego zrobić ale skoro nie wróciła do mnie replika na poprawki to widać właściciela to satysfakcjonuje. Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Trochę czasu mineło od ostatniego postu. Tuningował może ktoś jeszcze cymke? Planuje do swojej wpakować M160 i myślę jaki tłok wybrać. Oryginał od RS czy np alu do PSG-1 od systemy? Nie wie ktoś czasem czy będzie pasował tam komplet cylindra głowic i dysza od SWD RS? Wg gunfire te części nie sa kompatybilne ale może w przypadku całego zestawu by pasowały? Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Aluminiowy od systemy waży z kilogram... Wzmocniony GB w sr25 pękł mi na m130 po 10ciu strzałach... Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 (edited) To coś pechowa ta Twoja eserka, moja na m150 bangla już z 2 tyś kulek i nic.Szkielet stock. Edited February 9, 2012 by Skejter Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Zawsze można w nim powiercić trochę dziur i go odchudzić. Chyba jednak zdecyduję się na SP150 i tłok RS. W cenie tłoka systemy kupie 4 do RS a z tego co czytałem RS wytrzymuje M160 spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Jedyny nadający sie pod >m160 tłok to ten: http://airsoft.tiger111hk.com/p11083/X-Player-R85-Full-Steel-Ventilation-Piston/product_info.html Jedyne co, to wymaga zwężenia zębów na frezarce. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Czaja - z tym m160 na tłoku RS'a to sugeruję się jeszcze raz zastanowić. Wiem z doświadczenia że tłok ten w pewnych warunkach może nie wytrzymać kilku strzałów na m150. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts