dziadekmarek1 Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 A ja napiszę po raz drugi, że wyznacznikiem oryginalności ładowarki, nie może być kolor drutu nawojowego dławikia czy też kolor obudowy. Co racja to racja.Tylko żółty papierek,kwadratowy hologram i sprawdzenie numerków na skyrc. :icon_idea: Quote Link to post Share on other sites
elo263 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Takie małe pytanko , czy możecie wywnioskować czy ta jest oryginalna ? http://allegro.pl/ladowarka-rc-power-imax-b6-zasilacz-220v-nowa-i2090416175.html Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Są jakieś informacje nt. podrabiania wyższego modelu tych ładowarek, tj. Extreme R605? Zewnętrznie różni się kolorem obudowy (zielony) i ma minimalnie inne parametry. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Dodam od siebie że sklep Capri ASG oferował tą ładowarkę w wersji podróbka - wiem bo kupiłem ją tam. Nie robię żadnej krucjaty, ładowarka od 3 lat działa bezawaryjnie i jestem z niej bardzo zadowolony. Miałbym gdzieś fakt że to podróbka gdyby nie to że zapłaciłem za nią ponad 200 złotych. No ale cóż, nie miałem wiedzy i odwagi wówczas by samemu sprowadzać towar z Chin jak robię to obecnie. Wszystkim "pokrzywdzonym" proponuję popić wodą i zapomnieć o problemie - podróbka działa dobrze. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
sp9wlc Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 a ta oferta? http://allegro.pl/show_item.php?item=2720239221 cena atrakcyjna Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Jeżeli przeczytałeś temat, to wiesz, że oryginalność jest bez znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
ra4grok Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 A ja ostatnio sprawdziłem na gunfire podają ze jest oryginalna i jest pokazane zdjęcie z hologramem Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Skutek posiadania podróbki może być taki, że luty puszczą. U mnie puścił lut na płytce pod wyjściem przewodu napięciowego. Na szczęście po ponownym zlutowaniu ładowarka działa ale niesmak pozostał. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Polecam PHU_Amadex na Allegro, sprzedaje oryginalne wraz z zasilaczem za 160 zł. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Przypomniałem sobie o tym temacie i z ciekawości sprawdziłem swoją ładowarkę, jest zgodna z oryginałem z filmiku w 100%. Mówię, fajnie, sprawdzę sobie na stronie SkyRC. Oczywiście na stronie SkyRC wyskoczyło mi że moich numerów nie ma w bazie a ładowarka jest podróbą. W tym momencie przestałem wierzyć w jakiekolwiek oryginały/podróby/ kolory/hologramy i inne tego typu historie :D Oczywiście ładowarka od października 2011 roku działa często i wzorowo, ładuje głównie LiPO ale i NiCH i NiMH się trafi, wszystkie baterie działają prawidłowo. Wnioski pozostawiam Wam :) Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Sprawdziłem swoją ładowarkę na stronie SkyRC - numer był w bazie. Kupiona na allegro - Amadex. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Amadex jest przedstawicielem SkyRC na Polskę. Quote Link to post Share on other sites
sumik13 Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 (edited) Witam , mam pytanie troszke z innej beczki. Kupiłem niedawno imaxa, niby, bo holo nie ma. ALe nie o to chodzi. W zestawie nie mam kablellków z MINI t -deans a takie mam w mojej M-ce. W Waszych imaxa są takie kable zakończone mini Tconectorami? Czy mnie orżnęli i nie dali pełnego zestawu? PS> są zwykłe duże Tconnectory ale kabli zakończonymi mini Tconn, nie mam Edited February 21, 2014 by sumik13 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 bo nie ma zwykle takich koektorow. dorób przejscioeke albo zmien w replice konektory na zwykle - lepsze rozwiazanie. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Witam moze ktos zalinkowac aukcje na allegro gdzie sprzedawana jest orginalna ladowarka imax b6 Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Polecam PHU_Amadex na Allegro, sprzedaje oryginalne wraz z zasilaczem za 160 zł. Amadex jest przedstawicielem SkyRC na Polskę. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 (edited) @up dzieki Zamowilem wczoraj i dzisiaj rano juz mialem. Orginal + polska instrukcja. A tak z innej, musze dzwonic jak chce zamowic aku i chce zeby zmienil mi odrazu na t-plug czy po prostu napisac mu to w komentarzu. Edited July 8, 2015 by AK-74 Quote Link to post Share on other sites
DoktorBartas_PL Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 Ale dzwonić gdzie? Do jakiego sklepu? Zawsze wyślij zapytanie, czy ci przelutują. Nie każdy sklep to ma w ofercie. Czasami trzeba dokupić końcówki, a sama usługa za darmo, natomiast czasami sobie życzą np. 15zł - decyzja, czy to opłacalne, należy do ciebie. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 (edited) Znalazlem oferte gdzie koles zmienia na t-plug za 1.5zl ma nawet to napisane w ofercie. Napisalem mu to w komentarzu zobaczymy. Co jasna tam gdzie kupowalem aku. Edited July 9, 2015 by AK-74 Quote Link to post Share on other sites
krzyszo Posted August 15, 2017 Report Share Posted August 15, 2017 (edited) Jeżeli przeczytałeś temat, to wiesz, że oryginalność jest bez znaczenia. bzduru bzdury i jeszcze raz bzdury zakupiłem wczoraj, od razu jak zobaczym temat to zwróciłem się z prośbą o cofnięcie zamówienia. Znalazłem o dwie dyszki droższą, ale oryginalną na Banggood Edited August 15, 2017 by krzyszo Quote Link to post Share on other sites
Mosferatu Posted June 19, 2020 Report Share Posted June 19, 2020 W dniu 17.10.2011 o 14:46, Azur napisał: Ponieważ sam się naciąłem - ostrzegam innych użyszkodników. Na allegro oraz na sklepach asgejowych pojawiły się podróbki ładowarek Imax B6, które sprzedawcy bezczelnie sprzedają jako oryginalne, świetne itd. Tymczasem jakość podróbek ,z tego co czytałem na zagranicznych forach, odbiega od jakości oryginału. Znalazłem nawet pewien sklep, który otwarcie pisze, że to podróbka o gorszej jakości niż oryginał. Można? Można. Witamy w Polsce. Te sklepy to Gunfire.pl (a więc i airsoftguns), a także azteko.pl. Do oferty wprowadziła tą ładowarkę również Zbrojownia, ale zdjęcie jej jest o tyle dobre, że nie pozwala na ustalenie, czy to oryginał, czy podróba. Pozostaje wysłać zapytanie do sklepu. Oryginalna IMAX B6 produkcji SkyRC posiada hologram na tylnej części obudowy oraz numer potwierdzający jej autentyczność. Ładowarki różnią się też kolorem - oryginał jest dużo ciemniejszy, podróba jasna, wręcz błękitna. Opakowanie również się różni. To takie podstawowe. Więcej różnic wskaże Wam Anthony ;) http://www.youtube.com/watch?v=kziSFSQvxr4 Oryginalną można kupić np. tu : http://allegro.pl/skyrc-pl-ladowarka-imax-b6-oryginal-instr-pl-fv-gw-i1844662013.html I jak widać, za dużo mniejsze pieniądze... Myślę, że należałoby ten temat przykleić. W końcu nikt nie lubi, gdy wciska mu się podróby. Przypomina się afera z podróbkami części Promyka, sprzedawanymi jako oryginał... No ja niestety jestem ofiarą tej podróbki. Podczas ładowania wybuchła mi bateria i pożar w pokoju. Nie zatrzymała ładowania i zanim się zorientowałem było już za późno. Jednego listka z batki już nie znalazłem. Uważajcie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts