Alexanderexis Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Witam, Ma ktoś jakieś namiary, gdzie dostać G36K aresa? Mam pewien problem. Jest jeszcze g36k UMAREXA http://gunfire.pl/product-pol-1152196305-Replika-karabinka-szturmowego-H-K-G36KV-EBB-BLACK.html Zawsze myślałem, że to jest to samo, co ARES, ale jak się okazuje są to 2 róźne repliki (szczególnie patrząc na gearbox). Rozumiem, że ARESA bardziej się opłaca brać? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 (edited) Może trochę mocno zdemonizowałem swojego Umarexa.Po wymianie tłoka,głowic,i w moim przypadku pechowej zębatki,replika jest całkiem ok.Zresztą z promocją i po sprzedaży kolby,replika wyszła mnie ciut więcej niż JG,więc dla mnie bomba. Na pewno nie jest to to samo co Ares,ale imho i tak warto.Z zewnątrz Piękna,w środku mniej.Ale żadna replika nie jest idealna. Edited January 28, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 A wiesz może jak wypada ta replika w porównaniu z umarexem? Umarex 150zł droższy. Zewnętrznie są na takim samym poziomie? Bo wewnętrznie zdecydowanie słabiej wypada umarex, a to tym bardziej nie zachęca do kupna. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 (edited) W w/w poście pisałem o swoim Umarexie. Z zewnątrz z innego postu http://forum.wmasg.p...s/#entry1776003 Z tym sportslinem to inna zagadka,bo dotyczyło to innej repliki ze stajni s&t komora hopa ta sama co w aresie. Z zewnątrz poza wymienionymi pierdołami identyczne.Ta sama faktura body itd. Szkielet GB,cylinder i pierdoły typu Boltcatch i inne te same.Tylko tłok,głowica tłoka,i zębatki inne. Edited January 28, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Dzięki za informacje. W takim razie jednak poczekam sobie na ARESA. :P Quote Link to post Share on other sites
orcen92 Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) Czy niska szyna górna z celownikiem mechanicznym np. od G36 JG będzie pasować do ARESa? I czy te szyny są kompatybilne pomiędzy wersjami G36, tzn. szyna na G36C pasuje zarówno do G36K, jak i G36 długiej? Chodzi mi o ewentualną zmianę stockowej rączki z kolimatorem i lunetą z długiej giety ARESa na szynę z celownikiem mechanicznym z modelu C i interesuje mnie kompatybilność np. z częściami od JG. Edited February 19, 2013 by orcen92 Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Witam. Mam pytanie do posiadaczy g36 wersji C. Jaki macie tam wmontowany stockowo cylinder? Bo u mnie wydaje mi się ze jest to typ 0 a przy tak krótkiej lufie nie powinien być inny ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Typ 0 jest standardowo w każdej giecie Aresa.Przy tej lufie powinien być typ 2. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 No właśnie zauważyłem. Bo zamontowałem dłuższą lufę bodajże 455mm i od razu tor lotu kulki się poprawił nie patrząc że to precka akurat bo to jakiś tam bubel JBU bodajże. Na stockowej lufie leci też fajnie ale pod koniec kulka właśnie szaleje za bardzo jest to możliwe że przez cylinder ? Bo się zdziwiłem że do tak krótkiej lufy jest 0 cylinder bo nie widziałem właśnie żadnej dziury w cylindrze. Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Mam problem z moim K - otóż nie wypluwa kulek kiedy przy niskich temperaturach. Była już 2 razy na serwisie i nic się nie zmieniło. Gumka silikonowa, tłok uszczelniony, komora hu w porządku. Ktoś miał podobny przypadek lub wie o co chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Zyzyks Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Mam taki pytanie: Czy front z linku poniżej pasuje do giet Ares-a? http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=VFC-RIS-G36K-BK01&search=searchItem&rs=vfc%20g36&catid=&cat= Z tego co kojarzę to gazowy VFC jest węższy niż AEG Aresa, ale może da się to jakoś połączyć. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Czy do aresa pasują zwykłe magi od cymy boyia jg ? Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Pasują, na pewno Cyma i Boyi Quote Link to post Share on other sites
Igorbien Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Pasują również JG Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Ja musiałem zaczepy w bojcach piłować,żeby weszły zarówno do umarexa,jak i aresa. Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 A jak z king armsem podchodzą? Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 U mnie boyi do umarexa v wchodzi idealnie z clickiem... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Na specshop znalazłem właśnie ar-004 za którym się ostatnio rozglądam. Zniechęca mnie do niego jedno - fpsy. Po pierwsze co to za rozrzut 40fps, to jakiś ser szwajcarski czy co :zastanawia: ? Po drugie, jak dla mnie 300 coś fps to mało jak na sprzęcik z lunetą. Czy m120 guardera załatwi sprawę i da mi zadowalające ~420fps? No i czy do sprężyny 120 będzie trza coś jeszcze wymieniać? Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 (edited) Miał ktoś kiedyś problem że jak odłączył blow-back'a (wyciągną z GB płytkę za to zjawisko odpowiedzialną) to replika zaczęła pobierać z magazynka co drugą kulkę albo wcale?? Edited May 10, 2013 by Jade Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Co do magazynków -Boyi nie wszystkie podchodzą, niektóre klikają , niektóre wypadają z gniazda , Aresy -idealnie banglają,SRC -też idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Rosochaty Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 @MrMCET, Nie wiem co to za rozrzut tam mają na specshopie, ja w moim AR-004 (co prawda kupiony w innym sklepie) - full stock - mam stabilne 400fps na 0,25. Btw. coś gdzieś czytałem że AR-004 ma w stoku m120 xD @magazynków (low) Boyi Niby są takie same ale jednak inne xD osobiście mam 2 rodzaje: - takie przez które ładnie widać atrapy naboi - wchodzą bez kliknięcia, niby się trzymają... ale ledwo co - można je z gniazda po prostu wyjąć (blokada ich jakoś nie łapie), no i czasami zdarza się nie podać jakiejś kulki - takie z bardziej jakby zmatowionym plastikiem - atrapy słabo widać :icon_wink: ale ładnie wchodzą z kliknięciem, trzymają się jak powinny i podają bez problemu Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Te jaśniejsze są ogólnie bardziej tandetne, jeśli chodzi o wykonanie. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 A co jeśli chodzi o magi CA z Capri? Próbował ktoś, pasują? Quote Link to post Share on other sites
Igorbien Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 U mnie CA pasowały i podawały idealnie Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Mam CA i Boyi. Oba pasują, na oba nie narzekam, są podobnego wykonania. Używam ich od jesieni. CA mają bardziej zielonkawe atrapy. Boyi wchodzą tradycyjnie bez kliknięcia, ale trzymają się na sztywno co mi się podoba. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts