ZENEK_waw Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 (edited) Tej baterii używam od grudnia 2012 i jeszcze nigdy nie zawiodła, więc jestem zadowolony. A na ile starcza ta bateria w giecie? [bback masz odpięty czy działa?] Edited February 24, 2014 by szwagrito Quote Link to post Share on other sites
ANTEK21 Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 (edited) Moja bateria a mam taką: http://gunfire.pl/pr...2-modulowy.html wytrzymuje jakieś 2500 do 3000 strzałów z działajacym bb. Edited February 27, 2014 by ANTEK21 Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Kilka pytań odonośnie Aresa. Jako, że nie ma już ar-004 -> ktoś mi sprzątnął z przed nosa ostatnią, chce kupić ar-006. I tu pytania: Jaki ma cylinder? (Czytając tu, czytałem, ze jedne mają typ. 0 typ.1, jak to z tym jest). Czym się różni GB ar-004 a ar -006? (Podobno właśnie cylindrem). Czy warto kupić aresa, czy może lepiej boyia? (Ostatnio mniej się udzielam/interesuje nowościami także jestem do tyłu z informacjami). Jest ten zwalniacz sprężyny czy nie? I to chyba narazie na tyle. Z góry dziękuje za cenne odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 1.Cylinder- typ 0 2.Prócz cylindrem niczym 3. Warto brać aresa, lub umarexa. 4 Ares nie ma, Umarex ma. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 odpowiedz pierwsza, przeczy drugiej. Piszesz, że ar-006 ma cylinder typ 0, a potem piszesz, że różni się cylindrem od ar-004, czyli "co" mają inne kolory?:P:D Pozdrawiam: zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Zamuliłem. Oczywiście się niczym nie różnią ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 BTW: Zajaszcze: Ty żyjesz :D ? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 A czemu miał bym nie żyć? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Zakupiłem replike ar-006 z myśla przystosowania jej do najdłuższej wersji. Ale ku mojemu zdziwieniu lufa zewnętrzna nie pasuje: mam JG oraz CA (stare), czy ma ktoś może wiedzę na temat lufy zewnętrznej pasującej do gwintu aresa? Wyprzedzając niepotrzebne komentarze, wiem jaki powinien być cylinder. pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 (edited) Do nowych Giet Aresa pasują tylko lufy Aresa. Stare wersje bez blow-back'a miały lufy zewnętrzne jak CA, JG, TM i inne. Te nowe mają duże, ciężkie, mocowane na jednej śrubie. :icon_smile: http://www.aresairsoft.com/outerbarrel.html Produkt OB-G36 Edited March 21, 2014 by Jade Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Wielkie dzięki za odpowiedz. Czyli zostaje z krótką, albo daje lufe do nagwintowania. pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Jeżeli nie przeszkadza Ci z wyglądu krótka imitacja bloku gazowego w AR-006, to jak chcesz mieć dłuższą wersję to wystarczy kupić przelotkę i lufę sobie możesz przedłużyć częściami od JG i CA. Przelotka: https://www.asg.com.pl/Adapter_tlumika_14mm14mm-_Pro_Tech,p,6024.php Quote Link to post Share on other sites
-VIKING- Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 (edited) Zakupiłem G36c Aresa w styczniu. Co tydzien strzelałem. Wywaliłem z 10 000 kulek. Dobrze strzela. Spisuje się świetnie. Ale też ma kilka wad - kiepsko przylutowane przewody - musiałem przelutować. Do tego pękła mi wczoraj sprężynka popychacza dyszy. Edited March 31, 2014 by kilmister Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Jeżeli nie przeszkadza Ci z wyglądu krótka imitacja bloku gazowego w AR-006, to jak chcesz mieć dłuższą wersję to wystarczy kupić przelotkę i lufę sobie możesz przedłużyć częściami od JG i CA. Przelotka: https://www.asg.com....Tech,p,6024.php Dzięki za informacje... Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Witam, wie ktoś z Was gdzie można zakupić szkielet GB ale do G36 w wersji bez BB? 5-letni GB pękł mi i na gwałt potrzebuję nowego ;) Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Ciężka sprawa.... treż mi kiedyś strzelił GB... to skończyło się kupnem nowej wersji :D Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Ja ze swoją nie chce się rozstawać z racji tego, że ma piękne oznaczenia tłoczone (nie tak jak w niektórych wersjach malowane) no i mam do niej sentyment. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Dedykowany szkielet jedynie bezpośrednio od Aresa. Możesz spróbować też u umarex/ s&t, od biedy boyi,lub zwykłą v3 wsadzić. Tracisz wtedy bb, i zrzut napiętej spręźyny. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 No akurat mam tą wersję przed tymi wszystkimi BB i zrzutami. To był chyba jeden z pierwszych rzutów ARESa. Próbował ktoś może hipotetycznie wstawić GB od nowszej wersji do jakiegoś G36 z JG? Quote Link to post Share on other sites
-VIKING- Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Zakupiłem G36c Aresa w styczniu. Co tydzien strzelałem. Wywaliłem z 10 000 kulek. Dobrze strzela. Spisuje się świetnie. Ale też ma kilka wad - kiepsko przylutowane przewody - musiałem przelutować. Do tego pękła mi wczoraj sprężynka popychacza dyszy. Poprawka. Po wystrzeleniu około 10 000 kulek standardowa gumka hop up zaczęła szwankować (czyli do wymiany). Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 www.youtube.com/watch?v=NmukWJt1OrE Z JG do Aresa się da. Na odwrót raczej nie. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Od Aresa nie dostaniesz :P tam też już się pytałem :P Już ich nie robią i nie mają na składzie :P Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Zakończy li produkcję giet, czy coś nowego wymyślili? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Nie produkują już tych starszych co były w standardzie TM z brzydkim blokiem gazowym i bez EBB. Quote Link to post Share on other sites
-VIKING- Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Serwis Specshop udzielił mi informacji, że wszystkie wersje G36 Aresa mają identyczny cylinder - typ 0. Dlatego w g36c można dać lufę o długości nawet 50 cm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts