Merrowing Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Gattling, dostanie w Polsce nowej, dobrej lufy zewnętrznej 20" graniczy z cudem albo ja nie potrafię szukać. U mnie w Rancherze dziś założyłem używaną od m16 CA - póki co siedzi tak stabilnie jak oryginał, zobaczymy jak będzie po kilku strzelankach. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 (edited) Oglądałem sprawozdanie z iwa z stanowiska EA. Pan prezenter mówił o tym, że powstaje nowa seria ADC i Tangodown które będą składane we Włoszech z włoskich materiałów. Dodatkowo pokazywali też DSR-1 które wyjdzie w wersji sprężynowej, GG i Co2. Jestem ciekaw ich włoskiej jakości. Nowa seria ZM będzie pozbawiona BB i będzie tańsza. Edited March 21, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_254&products_id=3149&name=MadBull_-_Lufa_Zewnetrzna_Daniel_Defense_20%27%27_Gov%27t_Profile_-_M16A2/A4 Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted May 7, 2015 Report Share Posted May 7, 2015 Cześć. Staję właśnie przed wyborem pierwszej Mki (i w sumie repliki w ogóle) - wybór padł na EA. Myślę albo o wersji Lone Star Tactical (np. ta) http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&products_id=2378 Lub z serii Z-M: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&products_id=2407 Za LST, tak przynajmniej myślę, przemawia gearbox KA, natomiast zetka jest tańsza i ma coś opisywane jako system szybkiej wymiany sprężyny. Co myślicie o tych opcjach? Ten system wymiany to tylko bajer w opisie czy rzeczywiście fajna sprawa (szczególnie dla nowicjusza). Generalnie i tak chciałbym podnieść fps-y do 400-410 więc bez wymiany sprężyny i tak się nie obejdzie. Pytanie czy wtedy wymieniać sprężynę czy też dodatkowo inne elementy. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 7, 2015 Report Share Posted May 7, 2015 Gejboks KA to akurat żadne aj waj, żeby ładowali KWA 2GX to bym rozumiał ochy i achy ;). Temat o tuningu http://forum.wmasg.pl/topic/147440-rodzina-m4-ea/ (swoją drogą leniu dawałem tego linka na poprzedniej stronie). Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted May 7, 2015 Report Share Posted May 7, 2015 Wiem, już go wcześniej przeglądałem - chodziło mi bardziej w odniesieniu do tych dwóch konkretnych modeli. Ale dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Temat o LR-300 EA wydzielony tutaj: http://forum.wmasg.pl/topic/155166-lr-300-eaca/ Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 Cześć.Staję właśnie przed wyborem pierwszej Mki (i w sumie repliki w ogóle) - wybór padł na EA. Myślę albo o wersji Lone Star Tactical (np. ta) http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&products_id=2378 Lub z serii Z-M: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&products_id=2407 Za LST, tak przynajmniej myślę, przemawia gearbox KA, natomiast zetka jest tańsza i ma coś opisywane jako system szybkiej wymiany sprężyny. Co myślicie o tych opcjach? Ten system wymiany to tylko bajer w opisie czy rzeczywiście fajna sprawa (szczególnie dla nowicjusza). Generalnie i tak chciałbym podnieść fps-y do 400-410 więc bez wymiany sprężyny i tak się nie obejdzie. Pytanie czy wtedy wymieniać sprężynę czy też dodatkowo inne elementy. Sam wiesz najlepiej jaki masz plan. Piszesz ze chcesz 400 fps wiec nie jestes fanem CQB. Jezeli bedziesz kupowal jakiegos boczniaka to system wymiany sprezyny nie jest zadnym plusem. Jesli pytasz o zdanie ja bym nie wymienial sprezyny co chwila (replika to nie sloik dzemu- nie rozkrecaj jej co tydzień) tylko kupil druga (nawet krotka) bron na potrzeby wtargniecia do budynku. Na pewno będziesz kiedys musiał. Do konkretnego wyboru to sklonilbym sie na EA. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Zwiadowca99 Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 (edited) Witam wszystkich! :icon_biggrin: Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc jak robie coś źle to mi zwróćcie uwage. A przechodząc do rzeczy to zamierzam zakupić replikę eh03ar i mam takie pytanko: Czy ta batka http://zbrojownia.li...roducts_id=2320 wejdzie do kolby sf w ww modelu? Edited June 11, 2015 by Zwiadowca99 Quote Link to post Share on other sites
Koreniusz Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Witam Mam okazje kupić w dobrej cenie eMke EA po lekkim tunningu (~440fps, coś w stylu tuningu zbrojowni). Posiadam już replikę innego producenta w podobnej konfiguracji która zasuwa bezproblemowo na 11,1V. Pytanie brzmi czy mogę identycznego zasilania używać w replice EA? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Witam Mam okazje kupić w dobrej cenie eMke EA po lekkim tunningu (~440fps, coś w stylu tuningu zbrojowni). Posiadam już replikę innego producenta w podobnej konfiguracji która zasuwa bezproblemowo na 11,1V. Pytanie brzmi czy mogę identycznego zasilania używać w replice EA? Mozesz, ale doradzam instalacje mosfetu inaczej wypalisz styki. Kostka stykowa king armsa ma tylko jeden zamiennik (ultimate) i nie jest to tania zabawa. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Koreniusz Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Mozesz, ale doradzam instalacje mosfetu inaczej wypalisz styki. Mosfet jest. Bardziej niż o styki martwię się o szkielet gearboxa.. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Dużo zależy od części oraz szybkostrzelności jaką osiąga Twoja replika. Jeśli masz (na rybkę) płaską aluminiową głowicę tłoka to nawet gearbox CNC klęknie. Możesz rozważyć dołożenie zderzaka na głowicę tłoka albo sorbopadu jeśli się obawiasz o trwałość czoła GB. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Jeśli masz (na rybkę) płaską aluminiową głowicę tłoka to nawet gearbox CNC klęknie. Przypadek z autopsji, czy domysły? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Bolesna autopsja w m249 pj i m4 g&p:( Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 A jakież to szkielety CNC miałeś że poszły w M249 i M4 G&P ? Bo chyba wiciok i ja razem rozumiemy że o takowe szkielety chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 O masz, szkielet cnc shs (ten rozowy) i stock m249. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Akurat szkielet od świni mimo tego, że jest wielkim klockiem ma z przodu całkiem średnią konstrukcję, a o jakości użytego przez A&K znalu nawet nie ma co wspominać... A co do SHSa, to napisz może coś więcej, bo jest jednak zasadnicza różnica czy siedziało tam np. 120, czy 170... I czy jest możliwe, że szkielet miał jakąś wadę fabryczną? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Uklad robiiny na szybkostrzelnosc bardzo wysoka (30+) bez dsg. Dokładnego setupu juz nie podam,bo nie pamiętam. Pęknięcie poszło od góry przy oknie cylindra od czola gb. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Koreniusz Posted July 27, 2015 Report Share Posted July 27, 2015 (edited) Jaki szkielet GB pasuje do emek EA? Chodzi o firmy nie rodzaj ;) Edited July 27, 2015 by Koreniusz Quote Link to post Share on other sites
danio1021 Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 Wie ktoś może czy w stocku replika EH02AR/EH01AR posiada zaczep do pasa jednopunktowego? I swoją drogą jakby ktoś szukał w dobrej cenie krótkiej wersji (EH02AR) to w PL nie idzie znaleźć ale za to tutaj mają: http://www.softairrastelli.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=227&product_id=3826&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=en (zamawiać trzeba jednak przez maila info@softairrastelli.com piszcie tam prostym angielskim, jak trzeba to chętnie pomogę w zamówieniu) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 Płytkę zaczepu montowana zamiast płytki przy prowadnicy kolby nie ma w zestawie, trzeba ją dokupić osobno. Quote Link to post Share on other sites
danio1021 Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 Jesteś może w stanie coś polecić? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 Tanią kopię asapa acm. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Panowie, mam następujący problem. Moje magazynki metalowe BOYI świetnie podawały kulki w emce. Nagle pewnego dnia wszystkie przestały podawać. Okazuje się, że magazynek po włożeniu do komory sam wypada/wypada przy pociągnięciu bez zwalniania blokady. Próbowałem zidentyfikować problem, ale za cholerę nie wiem o co chodzi. Oklejanie izolką też nic nie daje. Plastikowy pmag od beta project i magi aresa podają elegancko i nie wypadają z gniazda. Wie ktoś co może być przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts