cNR Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 zamek zacina się w połowie drogi Prawdę mówiąc mi w identycznym problemie pomogło gruntowne czyszczenie repliki + bardzo delikatne smarowanie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Ok, olejek silikonowy jest w drodze i zobaczymy czy to pomoże :) Na razie wolałbym uniknąć szlifowania i wymieniania połowy części :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Olejek silikonowy do smarowania pistoletu to słaby pomysł. Gęsty smar (molibdeniak na ten przykład) jest znacznie lepszy. Silikonówka to do oringów i uszczelek. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 To? http://allegro.pl/smar-z-dwusiarczkiem-molibdenu-100ml-spray-ag-i4896836255.html Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 (edited) Polecam gęsty smar silikonowo-teflonowy TF. Do dostania w każdym sklepie elektronicznym. Osobiście używam go do wszystkich moich gaziaków i nie miałem z nimi nigdy żadnych problemów. Edited August 16, 2015 by slawek96 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Może być to Yahalom, ważne żeby był gęsty, nie spływał i się nie strząsał z części. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Dobra, zamawiam taki smar i zobaczymy co z tego będzie ^^ Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
alanos1998 Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Witam, chcę kupić tę replikę na Taiwangun'ie, i tutaj się rodzi moje pytanie. Na wszystkich zdjęciach w internecie jest ten Glock z oznaczeniami, jednak na TW ich nie ma, czy po prostu "zamalowują" je na zdjęciach, a replika przyjdzie z oznaczeniami? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Użytkownik MarekMac dnia 22 sierpień 2015 - 13:42 napisał Telefon weźmie i zadzwoni to się dowie o co chodzi. Quote Link to post Share on other sites
alanos1998 Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Dzisiaj niedziela, więc nieczynne, a już dzisiaj chciałem zamawiać :/ Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 I tak najwcześniej dostaniesz go we wtorek, czy to zamówisz dziś czy jutro. Zadzwoń zaraz z rana, spytaj i poproś aby spakowali i wysłali tego samego dnia, to we wtorek będzie u Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
alanos1998 Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Glock przyszedł, kupiłem go w promocji u KRAKMAN'ów, w promocji za 387 zł. Jakby ktoś chciał kupić, to nadal są w promocji, w moim przekonaniu teraz w okazyjnej cenie, zmierzając do sedna, myślałem, że stąd taka przecena, bo nie ma oznaczeń, bo na zdjęciach ich nie uraczymy. Tak więc Glock przyszedł do mnie z oznaczeniami :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Glock przyszedł, kupiłem go w promocji u KRAKMAN'ów, w promocji za 387 zł. Jakby ktoś chciał kupić, to nadal są w promocji, w moim przekonaniu teraz w okazyjnej cenie, zmierzając do sedna, myślałem, że stąd taka przecena, bo nie ma oznaczeń, bo na zdjęciach ich nie uraczymy. Tak więc Glock przyszedł do mnie z oznaczeniami :icon_smile: Oryginalnymi, czy wymyślonymi w stylu WEI TECH 6mm, WE Works itp? Daj fotkę. Quote Link to post Share on other sites
alanos1998 Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 (edited) Oczywiście nie oryginalnymi, po prostu takimi jakie w standardzie mają Glocki od WE, jednak moim zdaniem lepsze to, niż zamek kompletnie pozbawiony czegokolwiek. Na lewej stronie zamka jest sama litera G, bez dokończenia "LOCK" dalej 17, Tactical no i 9x19, jednak obawiałem się zupełnie "gołego" zamka, tak jak miało to miejsce na zdjęciach :icon_smile: Edited September 30, 2015 by alanos1998 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Oczywiście nie oryginalnymi, po prostu takimi jakie w standardzie mają Glocki od WE, jednak moim zdaniem lepsze to, niż zamek kompletnie pozbawiony czegokolwiek. Na lewej stronie zamka jest sama litera G, bez dokończenia "LOCK" dalej 17, Tactical no i 9x19, jednak obawiałem się zupełnie "gołego" zamka, tak jak miało to miejsce na zdjęciach :icon_smile: No właśnie gołe zamki to wybawienie, zamiast biedaoznaczeń, które każdy wysmieje, masz puste miejsce, dajesz go grawera i za kilka dyszek masz takie, jak powinny być :) Quote Link to post Share on other sites
alanos1998 Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Ehh, no niby racja, jednak w tej promocji wolałem kupić Tajwanćzyka za 380 zł, niż kupić Army za 300 zł..:D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Co jakiś czas zamek zacina się w połowie drogi powrotnej do pozycji wyjściowej - dotyczy to głównie przeładowywania na sucho. Co może być przyczyną? Nadal dupa... Przesmarowałem i nic ;( Podczas strzelania z gazem, zamek nie pozostaje w tylnej pozycji po wystrzeleniu ostatniej kulki. Przy próbie zwolnienia zamka z tylnej pozycji (po manualnym odciągnięciu) zamek zacina się w połowie. W czym problem? Co zrobić? Jak żyć?! :D tak się zacina... tak wygląda wnętrze... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Może sprężyna powrotna jest ubita? Albo klama brudna? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Czyszczenie przede wszystkim :P Potem ewentualnie spolerowanie garba napinającego kurek, ale to baaardzo ostrożnie, bo będziesz miał niekontrolowane full auto :P Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Czyściłem i nic. Smarowałem i nic. W którym miejscu jest ten garb? Wolałbym uniknąć sytuacji gdy podetnę nie to co trzeba :teeth: Sprężyna jest w miarę świeża, wydaje mi się, że to nie to :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Koło cylinderka, tam zbyt wielu garbów nie ma :P Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Czyściłem i nic. Smarowałem i nic. W którym miejscu jest ten garb? Wolałbym uniknąć sytuacji gdy podetnę nie to co trzeba :teeth: Sprężyna jest w miarę świeża, wydaje mi się, że to nie to :icon_smile: Patrząc na zdjęcia Twojej klamki, to widzę, że niedokładnie wyczyściłeś. Widać jakieś syfy, brudny smar. Rozbierz jeszcze raz, wyczyść porządnie i przesmaruj jeszcze raz. Dla lepszej pracy zamka możesz zainwestować jeszcze w taką część http://www.shootercbgear.com/product_info.php?products_id=4002 . Poprawi ona płyność pracy zamka i zminimalizuje ryzyko jego blokady w nieporządanym położeniu. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Bo to stan PO NASMAROWANIU. I nie jest to brudny smar, a po prostu smar :P Teraz, dla pewności raz jeszcze wyczyściłem ją do zera i problem jak był, tak nadal jest :-/ Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Wyczyść eko - wysusz z eko - daj delikatnie balistol Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Może za dużo smarujesz? Spróbuj suchą klamką Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts