Mixon Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 (edited) Cześć, trochę się podepnę do tematu. Nie otrzymałem odpowiedzi w dziale "szybkie pytanie", więc przeniosę je tutaj. Ktoś ma jakieś doświadczenie z dużym, gabarytowo, pistoletem z podwieszanym laserem i kaburą (na taśmy) do której pasuje? Edited November 6, 2012 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Na moje oko - będzie jeździć :/ Jak Ci bardzo zależy na takiej konfiguracji klamki, to polecam kupić sobie kydex/znaleźć kogoś kto go obrabia i zlecić zrobienie customowej kabury z plastiku ;) Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 (edited) Brzmi groźnie, ale dzięki za poradę. Jak ktoś miał jakieś doświadczenia z wymienioną w linku kaburą, chętnie wysłucham. 42 zł fortuną nie jest, ale jeśli nijak nie pasuje, to szkoda próbować. Edited November 6, 2012 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Kilka filmików w temacie: http://www.ehow.com/video_2359797_draw-gun.html Poza tym uważam, że kaburę każdy nosi taką, jak mu wygodnie i tam, gdzie mu wygodnie. Nie ma siły, żeby ktoś zmusił mnie do noszenia kabury w miejscu mi nieodpowiadającym czy też typu, którego nie lubię. Moim zdaniem masz tylko częściowo rację. W ten sposób może myśleć ktoś doświadczony, kto różne sposoby przetrenował. Osoba początkująca musi się czasem "dogiąć" do czegoś, co z czasem i treningiem okaże się najbardziej optymalne. Quote Link to post Share on other sites
krecik1221 Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 (edited) Witam panowie pomóżcie mi w wyborze kabury bo nie mam pojęcia która będzie lepsza bardzo podoba mi się taka : 1. http://www.taiwangun...live-a-c-m.html Ale ona ma tylko jedno zapięcie i nie wiem czy nie będzie mi za bardzo latać Mam jeszcze dylemat między takimi 2. http://www.taiwangun...live-a-c-m.html 3. http://www.taiwangun...live-a-c-m.html Którą możecie mi polecić mi najbardziej podoba się 1 co o niej sądzicie i co możecie powiedzieć na temat 2/3 ? Z góry dzięki. Edited December 27, 2012 by krecik1221 Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Patrz cytowana post wyżej uwaga Królika. Ja osobiście jestem zwolennikiem kabury noszonej nisko na pasie, choć pewnie biodrowa byłe by jeszcze fajniejsza. Ale dostrzegam zalety udówki - w typowej "czarnej taktyce", bo w zielonej już nie. No i sztywna (plastikowa) kabura zazwyczaj będzie wygodniejsza i szybsza, niż "szmacianka". Do jakiej repliki szukasz kabury? I czy jest jakiś powód, żebyś nie kupił sobie chińskiego klona Serpy (bo rozumiem, że na oryginalną Serpę może być zwyczajnie szkoda pieniędzy)? Quote Link to post Share on other sites
krecik1221 Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Np. Na Hi-Capa 5.1 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Mam tę trzecią. Na udzie strasznie lata, ale można zamontować ją na biodrze, co znacznie owe "latanie" zmniejsza. W środku jest usztywniona dosyć grubą "wkładką" z tworzywa, więc "szmacianka" to to nie jest. Do ładownicy na magazynek nie mieści się ani dwurzędowy 9mm od repliki klocka, ani jednorzędowy .45 od 1911. Na klocka jest trochę za duża, na 1911 w sam raz. Jakość typowo chińska. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Też mam. Potwierdzam wszystko co napisał Wiciok. Dodam od siebie - ma jedną zaletę, jest tania... :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Qrczak Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 To ja również się podepnę z szybkim pytaniem. Mianowicie... http://www.guarder.com.pl/product-pol-7987-Wzmacniana-kabura-udowa-prawostronna-Assault-Holster-DPM.html Czy warto kupować coś takiego na moją berette? Czy to da radę czy lepiej sobie odpuścić z miejsca? Szukam czegoś na udo i najlepiej w dpm'ie, i póki co ten web-tex wydawał się najsensowniejszy. Warto się w to pchać czy to samo będę miał za 50 zł? Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Cóż, Web-tex nie ma renomy. W DPMie nie ma dobrych kabur. Na prawdę lepiej kupić chiński plastik (ja bym szukał Safarilanda) niż nawet kontraktową szmatę. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 A potem przejechać sprayem na jakiś kolor, który nie będzie bił po oczach :) Quote Link to post Share on other sites
A7 x Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 (edited) Panowie poszukuję kabury udowej do KJW Hi-Capa KP-05 Nie za bardzo odpowiadają mi te z tworzywa, wolałbym zwykłą "szmaciankę" z nylonu, lub cordury. Niestety fundusz mocno ograniczony, najlepiej do 80 zł- jest coś interesującego w tej cenie ? Jeżeli nie ma niczego w miarę dobrego, jestem w stanie rozważyć "plastik", ale to ostateczność. Edited February 3, 2013 by A7 x Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 W takim wypadku napisz do MIWO. Dostosują Ci Gadżeta albo inną kaburę. :) Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 (edited) W temacie udo czy pas zapytam o biodro. Czy ktoś biegał z tą kaburą: http://www.miwo-mili...etu-GLOCK-17-19 Chodzi mi o działania stricte leśne. Dużo czołgania, tarzania, biegania i padania. Obecnie noszę klocka na pasie biodrowym ARIES i ogólnie jestem zadowolony choć czasami pistolet wydaje się leżeć za wysoko, coby wygodnie poń sięgnąć.. Z drugiej strony, to "bojowo" za często klamki nie używam. Więc priorytetem jest komfort noszenia. Aronoł, Edited July 31, 2013 by Ijet Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Ja mam podobną (dużo starszą wersję) i nosze ją na pasie wewnętrznym ARIES na podobnej wysokości jak na zdjęciach z MIWO. Czyli jako biodrówkę. Nie mam porównania z noszeniem na pasie, bo nigdy tak nie nosiłem (no poza normalnym noszeniem na pasku z płetwą ale to się nie liczy). Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Najchętniej sam bym przetestował, ale u nas same kydexowe płetwy, albo szmaciane udówki (bleee). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Na oko (i moje doświadczenia z kilkoma Securitylandami) to powinieneś być zadowolony ;) Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 (edited) Jeśli chodzi o samą kaburę, to Iwo Hesta z płetwą posiadałem i było ok. Ale zmienił się pas i kabura przestała być zdatna. Mi chodzi bardziej o kwestię "mid-ride a las". A ze Iwo-Hest to chyba najrozsądniejszy cenowo wybór (chińskiej serpy przerabiać mnie się nie kce), to się o niego pytam. Edited July 31, 2013 by Ijet Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Mid-ride w mojej opinii jest najbardziej uniwersalnym rozwiązaniem jeśli chodzi o las/CQB - lepiej się już nie da :P Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 (edited) Czy uniwersalne nie znaczy kompromisowe? :wink: Heh, no cóż nie pozostaje nic innego, jak dokonać zakupu kontrolowanego... Edited July 31, 2013 by Ijet Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Powiedzmy, że najbardziej optymalne ;) Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 (edited) No dobra, kolejna fanaberia. Ktoś korzystał z tego wynalazku: http://jarmix-milita...iodrowy-zielony Kiedyś biegałem z kaburą ROTO IMI Defence (jeszcze wtedy FAB) i bardzo ją lubiłem (tak wiem, przycisk- bleeee), ale czegoś takiego jeszcze nie mieli. Jątrzę, bo do mnie te paski przez udzicho nie przemawiają, nawet jak jest jeden. Edited August 12, 2013 by Ijet Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Korzystał i nadal korzysta - myśle o zmianie na Securitylanda właśnie dzięki temu paskowi na udzie ;) Nawet chyba gdzieś mi się przewinęła IMI na tej płetwie na zdjęciach JWK z Litwy - zołnierz miał dosztukowany pasek na udo. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Znaczy majta się? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts