Johnnybravo Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 Jarmix kiedy będzie mieli dostępne lufy promyka? Dzisiaj złożyłem u was zamówienie, ale niestety bez lufy.. kieruję się więc po nią do innego sklepu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 (edited) Czyli na dzień dzisiejszy gdzie w Polsce można kupić oryginalnego promatheusa? W normalnej cenie bo jak widzę rozpiętość jest dość spora. Z rsov.com nie wiem czy jest sens ściągać jak kosztuje 70 dolarów + przesyłka to wyjdzie 250 zł. Na jar-mix za 275 zł (363 mm) ale niestety brak na razie. Edited December 13, 2014 by LeszekPL Quote Link to post Share on other sites
JAR-MIX Militaria Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 (edited) Robimy co możemy, aby dostawa była u nas jak najprędzej. Towar bierzemy bezpośrednio od producenta, stąd dłuższy czas oczekiwania(nie trzymają stanów magazynowych).Zamówienie na dostawę złożyliśmy już w Październiku i czekamy na produkcję. Obiecano nam choć częściowe skompletowanie zamówienia w styczniu/lutym. Planowaliśmy jeszcze w tym roku znacząco zwiększyć ofertę od LayLax, jednak już wiemy że to się nie uda. Kolejne zamówienia, starać będziemy się składać ze znacznym wyprzedzeniem, aby oferta LayLax była w dużym stopniu dostępna. Edited December 15, 2014 by JAR-MIX Militaria Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Na rsovie przesyłka jest darmowa do 0.2 kg:) Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Chyba zdecyduje się kupić 455 mm i przykryję tłumikiem, bo taki rozmiar jest dostępny chyba, że ktoś ma na sprzedaż używaną to chętnie odkupię. Quote Link to post Share on other sites
Johnnybravo Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Ja zdecydowałem się właśnie jak kolega wyżej mówi z rsov.com 66 dolców (~230zł) i precka niedługo zagości w moim karabinie. Zamówiłem 19 grudnia, 23 wysłali, więc pewnie dopiero dostane po nowym roku. Parę ludzi już zapewniło mi, że nie jest to podróba, dlatego nie mam powodu do paniki ^^. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Witam. Powiedzcie mi proszę, kupował ktoś (w ostatnim czasie) lufy prometheusa w Delta shopie? Jak jest z ich "oryginalnością"? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Przed chwilą odebraliśmy paczkę z lufą dla kolegi, zamówiona w Delta shopie. Narazie tylko obejżałem z braku czasu. Martwi mnie słabe wykonanie okna gumki hu. Ktoś w tym temacie już o tym wspomniał. Więcej informacji wkrótce. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Daj jakieś zdjęcie tego okna. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 (edited) Nie ma co srać ogniem, delta shop sprzedaje oryginały. Co do okna. Niestety w promykach są średnio wykonane i mogą mieć ostre kanty. Tu jeszcze fotki jednego z moich promyków do porównania. Rsov: https://www.dropbox.com/sc/v5fw3nfvt34oehf/AAAYj7PybMeOrE6v6Qffy3cDa Edited April 17, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Lufę już zamontowałem wczoraj i po wstępnym przestrzeleniu w terenie mogę stwierdzić, że jest to oryginał. Podrobiona lufa nie dałaby takich osiągów. Mam porównanie z innym promykiem i lufą km-head. Jak się uda to zrobię fotkę tego okna. W sprawie całego zamieszania odnośnie tych luf, porównywania pudełek, sprawdzania magnesem mogę tylko powiedzieć, że najsłuszniejszym testem jest sprawdzenie celności na takiej lufie;) Mam promyka z wgc, kupiony dwa lata temu. Pudełko w którym go dostałem wykazywało cechy podróbki, lufa magnes przyciąga mocniej niż ta, która doszła wczoraj (tu magnes ledwo ją łapie). Natomiast okno w starym promyku mam extra wykonane;) Quote Link to post Share on other sites
Krzysztof124 Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 Witam, planuje zakup używanego promyka 590mm i chciałbym się dowiedzieć na podstawie dostarczonych mi zdjęć czy ma jakie kolwiek znamiona podróbki (ew. uszkodzenia gdyby ktoś wychwycił lub niestandardowe mocowania etc.). zdjęcia są pod linkiem - http://chomikuj.pl/krzysztof2821427/prometheus Zdjęcia są w folderze prometheus, hasło to : lufa pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 Strasznie dupne te zdjęcia. Zrób w świetle dziennym czymś lepszym niż kalkulatorem. Na pierwszy rzut oka wydaje się to być promyk, ale może to też być df, czy jakiś inny szajs. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Hej, właśnie kupiłem promyka i się zastanawiam czy orginalny... Może ktoś pomóc?https://goo.gl/photos/PocCHdwuxTqpo2nv7 Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 (edited) Może wielkim specjalistą nie jestem, ale kilka promyków w rękach miałem - mi wygląda na oryginał. Wszystkie krawędzie ładnie wykończone, brak zadziorów, nierówności, polerka raczej też się zgadza, chociaż to czasem ciężko na zdjęciu stwierdzić. Może jakaś historia tej lufy? Kupiłeś w sklepie czy z drugiej ręki? Jeśli używana to sprzedający dołączył jakiś dowód zakupu? Edited January 26, 2016 by MiKorn Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Kupiłem nową na allegro http://allegro.pl/laylax-prometheus-lufa-precyzyjna-6-03-509mm-i5762545575.html Sprzedający to sklep cytadela asg Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 No to oryginał. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Zapytaj sklep skąd ściągają. Firma sprawdzona, więc raczej celowo kupy nie sprzedaje, ale w razie czego zawsze można zwrócić towar, jeśli źródło budzi wątpliwości. Ja Promyki kupuję w JarMix, to oficjalny, licencjonowany dystrybutor LayLax, więc 100% pewniak. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Sam dość dawno kupiłem swojego promyka w Cytadeli. Po sprawdzeniu wszystkiego co było pisane wcześniej w tym temacie, stwierdzam, że mam oryginał. Więc jest spora szansa, że tak samo jest z twoją precurką ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Instalowałem parę luf LL/P kupionych w Cytce i wsio oryginalne. Quote Link to post Share on other sites
JAR-MIX Militaria Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Temat nieoryginalnych luf firmy Prometheus powraca jak bumerang. Ostatnio na nasz serwis trafiła replika, w której klient miał problemy z rozrzutem, pomimo własnoręcznego montażu lufy Prometheus. Początkowo klient przekonany był, iż wina wynika z niewłaściwego montażu lufy. Zakupiona została w jednym z Polskich sklepów w atrakcyjnej cenie. Śmiemy twierdzić iż lufa ta jest nieoryginalna, gdyż po sprawdzeniu i poprawieniu szczelności całości układu pneumatycznego, osiągi nie poprawiły się. Celność repliki była gorsza niż przy lufie stockowej. Po wymianie lufy na oryginalną, z naszej dystrybucji, problem zniknął. Z zewnątrz podrobiona lufa wykonana jest niemal identycznie jak oryginał. Posiada ładnie obrobione okno komory hop-up, a w środku widoczne jest piękna lustrzana powierzchnia. Niestety klient nie posiada już pudełka, aby wychwycić różnice pomiędzy oryginałem a kopią. Jedyna zauważalna różnica jest przy koronie lufy. Kopia posiada płytkie sfazowanie. Poniżej prezentujemy zdjęcie: Zdjęcie w większej rozdzielczości do pobrania tutaj: Oryginalne lufy Prometheus Postem tym nie chcemy rzucić negatywnego światła na inne Polskie sklepy, które mają w ofercie lufy Prometheus’a. Wiele z nich korzysta z naszej dystrybucji i są to 100% oryginały – pochodzą bezpośrednio z magazynu producenta w Japonii. Chcemy tu zaznaczyć, iż aktualnie kopie luf Prometheus bardzo ciężko odróżnić od oryginału oraz to, iż na Polski rynek trafiła partia, która nie ma nic wspólnego z celnością oryginalnych luf. Wyfrezowania, średnice zewnętrzne oraz wygląd materiału z którego są wykonane wizualnie nie odbiegają od oryginałów. Sprawę tą zgłosiliśmy już do LayLax, aby podjęli odpowiednie działania w tej kwestii. Przypominamy również, że metody rozpoznawania kopii na podstawie opakowania, opisane na zagranicznych forach nie sprawdzają się. Oryginały niekiedy posiadają oznaczenia długości w formie naklejki. Spełniają również inne kryteria, aby zakwalifikować oryginalną lufę jako kopię. Aktualnie najlepszym sposobem na stwierdzenie czy lufa jest oryginalna jest zakup z zaufanego źródła, bądź też przestrzelanie repliki z zamontowaną lufą. Wszystkich, którzy mają wątpliwości odnośnie oryginalności swojej lufy firmy Prometheus zapraszamy do kontaktu. Postaramy się pomóc w stwierdzeniu ich oryginalności. Quote Link to post Share on other sites
Jarmoluh Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Ja z chęcią dowiedziałbym się jakie sklepy biorą lufy od Jarmixa - czyli pewnego źródła. Domyślam się, że nie dostanę odpowiedzi, bo nie chcecie robić sobie konkurencji. Z resztą pewnie nie tylko ja jestem ciekaw. Quote Link to post Share on other sites
JAR-MIX Militaria Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Niebawem ruszy strona, na której widoczni będą wszyscy dystrybutorzy z Polski. Proszę o chwilę cierpliwości :) Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 (edited) Jak sądzicie: oryginał, czy kopia? W M14 daje naprawdę dobre skupienie i zdaniem poprzedniego właściciela to oryginał, ale jakoś porównując końcówkę lufy ze zdjęciami w sieci nie jestem przekonany. Edited March 8, 2016 by Czajson(wiking126p) Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Moim zdaniem podróbka. Korona powinna być głębsza taka jak trzy posty wyżej pokazał Jar-Mix. Wszystkie oryginalne które ja widziałem na oczy miały właśnie taką głęboką koronę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts