Rogaś Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Podejdzie. Quote Link to post Share on other sites
lska123 Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 1.Czy ta replika jest warta swej ceny? 2.Czy dobra jest celonść i zasięg na częściach po wyjęciu z pudełka? 3.Czy jest niezawodna i długo podziała? 4.Na ile wystarcza bateria z zestawu? Pozdraiwam Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 1. Tak 2. Tak 3. Tak, w stocku podziała bardzo długo, ale po jakimś czasie wymień baterię na LiPo i gumkę HU 4. Jeśli chodzi Ci o całkowitą żywotność to mi posłużyła okrągły rok, ale przy BARDZO dobrym traktowaniu. Jeśli chodzi na ile starcza jedno naładowanie, to jest to zależne od temperatury, ale nie licząc zimy to na dwie-trzy strzelanki spokojnie starczy ;) Quote Link to post Share on other sites
lska123 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Dzięki, po jakiś czasie zmienie baterię i gumkę, trafię w sylwetke człowieka z 60m? Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 (edited) Jakoś na pewno, lobem czy z wiatrem :D Jeśli będzie ciągle stał i stał, to się wstrzelisz ;) Ale generalnie zasięg skuteczny 60m to tuningowane czy markowe repliki. W stockowym RK-02 możesz liczyć na 50m. Edited April 3, 2014 by Foley11 Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 (edited) Dzięki, po jakiś czasie zmienie baterię i gumkę, trafię w sylwetke człowieka z 60m? Skuteczny zasięg <50 m. Edited April 3, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
lska123 Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Już mam tą replike i jest super, masywna i dobre wykonanie , narazie nic nie zmienam bo strzela dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Miuek Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 (edited) Witam Panowie, szukałem odpowiedzi na moje pytanie w całym internecie, ale nie znalazłem zadowalającego wyjaśnienia moich wątpliwości. Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy RK-01 i RK-02. Obie repliki stoją na podobnym poziomie, jeśli chodzi o wykonanie, różnica w cenie również jest znikoma (ekonomicznie wygrywa 01, o te śmieszne 50 złociszy). Pojawia się jednak pytanie - czy różnice między nimi, jeśli chodzi o zasięg, celność, ogólną przydatność "bojową" są na tyle duże, żeby zrezygnować z plusów 01, jakimi są niewątpliwie mniejsze rozmiary, czyli większa poręczność i wybrać 02? Z góry dzięki za odpowiedź :icon_smile: Edit: Mam jeszcze do wyboru CM031, ale ta replika nie ma się chyba co równać z wymienionymi powyżej, prawda? Pozdrawiam. Edited April 6, 2014 by Miuek Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Witam Panowie, szukałem odpowiedzi na moje pytanie w całym internecie, ale nie znalazłem zadowalającego wyjaśnienia moich wątpliwości. Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy RK-01 i RK-02. Obie repliki stoją na podobnym poziomie, jeśli chodzi o wykonanie, różnica w cenie również jest znikoma (ekonomicznie wygrywa 01, o te śmieszne 50 złociszy). Pojawia się jednak pytanie - czy różnice między nimi, jeśli chodzi o zasięg, celność, ogólną przydatność "bojową" są na tyle duże, żeby zrezygnować z plusów 01, jakimi są niewątpliwie mniejsze rozmiary, czyli większa poręczność i wybrać 02? Z góry dzięki za odpowiedź :icon_smile: Edit: Mam jeszcze do wyboru CM031, ale ta replika nie ma się chyba co równać z wymienionymi powyżej, prawda? Pozdrawiam. Obie repliki strzelają i zachowują się tak samo. CM031 nawet nie bierz pod uwagę, jeżeli stoisz przed wyborem między RK01, a RK02. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Jedyne różnice jakie mogą być to losowość w wykonaniu chińskich replik ;) Weź tą, która bardziej Ci się podoba. PS: I powtórzę jeszcze przedmówcę(żebyś miał pewność), CM031 nawet nie bierz pod uwagę. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 "Co do body, to jeśli nie będziesz dobijał kolbą i nie będziesz używał repliki jako brakującego szczebla w drabinie, to gwarantuję, że wytrzyma przeróżne ekscesy. " Dokładnie. Też mam tą replike , już ok 2 miesiące. Narazie same plusy. Zerwał mi sie tylko gwint na lufie ale to z mojej winy zbyt mocnego dokręcenia ale to nic :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Jedyne różnice jakie mogą być to losowość w wykonaniu chińskich replik :icon_wink: Weź tą, która bardziej Ci się podoba. PS: I powtórzę jeszcze przedmówcę(żebyś miał pewność), CM031 nawet nie bierz pod uwagę. Popieram :icon_exclaim: Quote Link to post Share on other sites
lska123 Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 produkuje ktoś do tej repliki realcapy? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 Serio tak ciężko wpisać to w google ?? Quote Link to post Share on other sites
lska123 Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 szukałem już znalazłem tylko lowy Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 No i chwatit, nie pchaj się w Real-capy, szybko Ci się znudzą. Replika ASG to nie broń ostra, strzelanie pojedynczą kulką jest troszkę masochistyczne, wystarczy że na drodze kulki pojawi się cienka gałązka, duży liść a już trajektoria zmienia się diametralnie. Najsensowniejsze strzelanie ASG to krótkie serie 2-4 kulek, a zatem magazynek powinien mieścić 2-4 razy kulek więcej niż oryginał ostry. Długi czas używałem Low-capów, teraz "przesiadłem" się na Midy. Ładuję je do ok. 3/4 pojemności co daje mi pojemność niemal 3-krotną w stosunku do ostrej wersji (magazynek ostry MP5 - max 30 naboi, do Mida ładuję 80 kulek). Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 szukałem już znalazłem tylko lowy No to załaduj do lowa tyle kulek, ile wchodzi do reala :icon_wink: Replika ASG to nie broń ostra, strzelanie pojedynczą kulką jest troszkę masochistyczne, wystarczy że na drodze kulki pojawi się cienka gałązka, duży liść a już trajektoria zmienia się diametralnie. Racja. Za to w CQB już się można w lowy bawić, tam za wiele rzeczy kulce nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
lska123 Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Ja cenie sobie realizm, w AGM 003 nie daje do maga więcej niż 8 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Ja cenie sobie realizm AGM 003 To się na wzajem wyklucza ;) Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 No i chwatit, nie pchaj się w Real-capy, szybko Ci się znudzą. No bez przesady, niech każdy bawi się jak chce. Ja np. nienawidzę hi-capów ale nie odradzam ich wszystkiemu co się rusza, bo tak lubię :F. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 (edited) (...) Ja np. nienawidzę hi-capów (...) Ja też... :icon_wink: Co jednak ma zrobić nienawidzący Hi-capów posiadacz STG44 :icon_question: Edited April 21, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Dobra, dość przemyśleń na temat magazynków, wracamy do tematu ;) Quote Link to post Share on other sites
lska123 Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Ja tę RK sprzedałem z 3lowami, od początku kupienia ta replika wylądowała 3 razy w serwisie i nadal są problemy. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Widać gorszy egzemplarz. W mojej pierwszy poszedł tłok (skutki strzelania przy -20, sprawdzałem czy lipol zadziała), później głowica tłoka (niebeska) Quote Link to post Share on other sites
qbin Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 (edited) A moja trzyma się już półtora roku, przestrzelone spokojnie z 15k kulasów i nigdy nie miałem z nią problemów, mimo strzelania na mrozach -15. Także wszystko zależy od tego, jak małe żółte rączki wszystko poskładały. Warto jeszcze wspomnieć, że wymieniłem w nim kable i springa na troszkę słabszego, bo m120 no i siedzi mosfet, co ratuje styki :icon_smile: Edited April 28, 2014 by qbin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts