Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam , jesteśmy młodą druzyną w przedziale wiekowym 14-17 lat.Nasza drużyna liczy około 16 osób. Czy mogli byście nam poradzić co byśmy mogli robić na treningach ? Jesteśmy w tym jeszcze zieloni . Jeśli byście byli tak mili po proszę o jakieś linki w którym dowiemy się jak wystartować.

Pozdrawiam Adrian

Więc obmyślanie tego, co może się przydać w polu AS to już jest tak trudna rzecz, że potrzeba konsultacji na wmasg? Hatch, jaja sobie robisz?

EDIT: Zwłaszcza, że na stronie głównej znajduje się całkiem widoczny baner "Podręcznika taktki ASG"?

Edited by SirHawk

Na początek proponuje postawy strzeleckie, w necie znajdzie się jakieś źródło, dalej coś takiego jak kontrola broni. Jak będziecie traktować repliki jak broń ostrą zawsze ktoś lepiej na was spojrzy. mimo młodego wieku.

Nie no, postawy strzeleckie to w AS są bardzo potrzebne...

Repliki mają taki odrzut, że jak się źle złoży, to można sobie obojczyk złamać...

A PR to podstawa - w końcu nigdy nie ma drugiej szansy, żeby zrobić pierwsze wrażenie...

:sciana:

Nie no, postawy strzeleckie to w AS są bardzo potrzebne [...], żeby zrobić pierwsze wrażenie...

:sciana:

Kuba, są potrzebne i się nie czepiaj padawanów :icon_wink: , może nie do efektu pierwszego wrażenia :icon_razz2:, a wyrabianie dobrych umiejętności w obchodzeniu się z replikami, jak z ich "ostrymi wersjami", w części dotyczącej przyjmowania stosownych postaw strzeleckich, czy zasad bezpieczeństwa wyjdzie na zdrowie. Mnie najbardziej gotuje krew i ścina białka w oczach widok "młodego" z taktycznym łokciem i palcem na spuście w trakcie marszu. Dobre umiejętności zawsze w cenie, a umiejętność to jeszcze nie nawyk, a dobry nawyk to dobry wynik. :icon_lol: Czyli ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia, jeśli zależy młodzieży, żeby coś umieć i nie wychodzić na nooba wyrwanego sprzed monitora i gry alla CS czy COD :hahaha: . Lepiej będzie jak się młodsi koledzy poprawią i kondycyjnie i "taktycznie", co by na strzelance-nawalance, czy innej grze nie dostać zadyszki, czy też opierniczu od innych za niezastosowanie się do podstawowych zasad bezpieczeństwa (palec na spuście, kierowanie replik w stronę innych, gdy nie jest to wymagane etc.).

Edited by luis

Możecie również przećwiczyć pierwszą pomoc, formowanie klinów, kolumn i całej reszty :icon_wink:

Resuscytacje krążeniowo oddechową na sobie, polecam :teeth: (żeby nie było, prosze nie brać tej "rady" pod uwage)

Mi tam sie podoba rada Sir Hawka, samodzielność jest ważna, zwłaszcza żeby nie robić w gacie i myśleć o tym co sie robi :icon_biggrin:

Edited by grzesio93
a wyrabianie dobrych umiejętności w obchodzeniu się z replikami

A co to takiego? Tzn ja wiem co to ale ma to tyle wspólnego z bronią palną i prawidłowymi postawami strzeleckimi co nic...

jak z ich "ostrymi wersjami", w części dotyczącej przyjmowania stosownych postaw strzeleckich, czy zasad bezpieczeństwa wyjdzie na zdrowie.

Ej ej, czekaj, ale mam nadzieję, że Tobie nie miesza się czasem ersoft z tak zwaną "rzeczywistością"? Bo wiesz, ASG, to udawane jest. Tak na prawdę my się nie zabijamy (serio). Jeśli zaciera Ci się ta granica to może być spory problem.

W ersofcie cel jest bardzo prosty- traf przeciwnika zanim on trafi Ciebie. Wszystko (podkreślam: WSZYSTKO) co to ułatwia a mieści się w granicach przyjętych zasad jest pożądane. Tak więc jeśli tylko walenie 10s serią z karabinka trzymanego jedną ręką podnosi naszą skuteczność to na Bogów: nawalajmy 10s serią trzymając karabin jedną ręką i nie mieszajmy do tego strzelania z broni palnej czy zasad obchodzenia się z nią.

A co to takiego? Tzn ja wiem co to ale ma to tyle wspólnego z bronią palną i prawidłowymi postawami strzeleckimi co nic...

Ej ej, czekaj, ale mam nadzieję, że Tobie nie miesza się czasem ersoft z tak zwaną "rzeczywistością"? Bo wiesz, ASG, to udawane jest. Tak na prawdę my się nie zabijamy (serio). Jeśli zaciera Ci się ta granica to może być spory problem.

Dex, ja mam strepienie rozsiane i łeb zryty jak drawski poligon, a przez to nieco skrzywiony punkt widzenia. :hahaha: . Więc drażnią mnie niektóre zachowania " młodzieży" w AS :icon_mrgreen: , objawiające się przez nonszalancję w obchodzeniu z replikami ( czytaj kierowania lufy gdzie popadnie, trzymaniu palca na spuście podczas chodzenia, walenia do nierozpoznanego celu, czy też siania z wystawioną repliką "z za rogu", co niestety nie zdarza się rzadko). Nie widzę więc nic zdrożnego i złego, aby w "ajersofcie" stosować pewne zasady jak przy strzelaniu z broni ostrej, co m. in. uzyskuje się poprzez przyjmowanie postaw strzeleckich, lub ogólnego obchodzenia się z replikami jak z bronią palną (czytaj, kierowanie lufy w bezpieczny sektor, odpinanie magów, traktowanie repliki jak naładowanej jeśli przekazujesz/otrzymujesz ją komuś/ od kogoś i inne duperele :icon_razz: ). Oczywiście przymusu nie ma, bo to zabawa, i nikt nikogo nie ukrzyżuje za trzymanie jednorącz repliki karabinka, czy walenie z biodra kilkudziesięcioma kulkami z hajkapa, bo to nie koszerne oraz niezgodne z "rzeczywistością". Mam nadzieję, że teraz zrozumiałeś jak i pozostali czytelnicy niniejszego wątku mój przekaz właściwie. Tak AS to zabawa, forma rekreacji fizycznej i poniekąd ucieczka od smutnej szarej rzeczywistości. :icon_biggrin:

Edited by luis

Luis, ale jesteśmy na forum ASG, nie na NFOW. Mnie drażni nawracanie i pouczanie przez osoby które mają "skrzywienie" :icon_razz: i zapominają, że ASG to ASG a broń palna to broń palna.

Tytułowej młodej drużynie to zamiast "mondrości" polecę jedno: łazić na strzelanki i NAKASZANIAĆ z karabinów do przeciwników a nie zawracać sobie głowy klinami, komunikacją niewerbalną i innymi bzdetami :D. Jak stwierdzicie, że są to Wam rzeczy do czegoś potrzebne to już dawno nie będziecie tacy młodzi i tacy zieleni.

Edited by dexterkrak
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...