mareq Posted August 12, 2017 Report Share Posted August 12, 2017 W tej chwili masz na zębatce bolec, który przesuwa popychacz dyszy. Zrób opóźniacz o takiej grubości jaką wysokość ma ten bolec. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted August 12, 2017 Author Report Share Posted August 12, 2017 (edited) ... - taki kształt opóźniacza jest OK jak na linku ? http://azteko.pl/arma-tech-opozniacz-popychacza-apg106-p-10899.html Edited August 12, 2017 by luzak128 Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 12, 2017 Report Share Posted August 12, 2017 Jest ok. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted August 13, 2017 Author Report Share Posted August 13, 2017 godzina roboty , nie sądziłem ze tak kiepsko pilnikiem się dorabia metal,coś z tego będzie ? gdzieś jeszcze pilnikiem dotrzeć ? Zobacz całą galerię | Aukcjoner.pl - darmowe galerie na Allegro Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted August 13, 2017 Author Report Share Posted August 13, 2017 trochę dochuchałem opóźniacz , będzie działać ? Zobacz całą galerię | Aukcjoner.pl - darmowe galerie na Allegro Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 (edited) Wygląda trochę ostro. Nie lepiej dostać za 5zł ładnie wykończony? Na pewno masz w mieście/pobliżu kogoś kto ma co najmniej jeden na sprzedaż. W v3 to w sumie wsio jedno, bo masz standardowy popychacz, ale są takie GB, że ciężko o nowy....a takie powolne pilowanie robi swoje. Edited August 13, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted August 13, 2017 Author Report Share Posted August 13, 2017 to już wole zamówić w sklepie , proszę narysuj mi w paincie na moim zdj gdzie zeszlifować i ile i wstaw zdj na forum ,a tak zrobię bo szkoda czasu jaki włożyłem w opóźniacz. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 Jest źle założony. Szersza cześć powinna być na wypustce bliżej zębatki Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 (edited) Up. Tak jeszcze co do wyglądu - Pewnie masz szlifować od strony "nie działającej". Nie działa na popychacz w pozycji poczatkowej? Na zdjęciu - przynajmniej jak otwieram je w telefonie wygląda, że nie jest to idealnie zaokrąglone i ma małe "kanty" i o to bym się martwił. Popychacz nie jest zwykle awaryjny, ale lekko wytarty sprawi, że będą problemy podawaniem kulek. Edited August 13, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted August 13, 2017 Author Report Share Posted August 13, 2017 (edited) gdy opóźniacz tak zeszlifuje będzie OK ?? Zobacz całą galerię | Aukcjoner.pl - darmowe galerie na Allegro Edited August 13, 2017 by luzak128 Quote Link to post Share on other sites
damianm20 Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 Spróbuj go dopasować tak, żeby siedział odwrotnie. Więcej materiału powinno być na wysokości bolca. Zobacz zdjęcie. https://drive.google.com/file/d/0B54-tTR-8g-9aWszVzg4VE5fNGs/view?usp=sharing Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 Tu masz kilka zdjęć jak to powinno wyglądac: http://wmasg.pl/pub/images_old/zbrojownia/172/IMG_3392.jpg https://lh5.googleusercontent.com/-ZKQ9TPS8p-w/UIOwzaXIv9I/AAAAAAAAAzA/ykvOc7FH-u0/s912/20121021338.jpg http://i.ytimg.com/vi/MJyr62PbVZI/hqdefault.jpg http://static3.redcart.pl/templates/images/thumb/15660/800/800/pl/0/templates/images/products/15660/90449d6fd91332b274d643c7fb445cb6.jpg Ogólnie mniej na środku zębatki, więcej przy tym bolcu co zahacza o popychacz. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 14, 2017 Report Share Posted August 14, 2017 Hmm supershootery 100:300 to mają łożysko na zębatkce tokowej. Poważnie montujecie tak jeszcze (jakoś) opóżniacz? Składałem kilka klamek na tych zębach i nie była konieczna modyfikacja akurat tego. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted August 14, 2017 Author Report Share Posted August 14, 2017 hmm szkoda że wcześniej nie wrzuciliście mi linków , muszę od nowa zacząć . Quote Link to post Share on other sites
damianm20 Posted August 14, 2017 Report Share Posted August 14, 2017 karabinek używam wyłącznie do postrzelania w niedzielne popołudnie do tarczy , puki co poskładałem replikę na starej sprężynie, solidnie wypodkładkowałem zębatki wg tej instrukcji i lecz podczas oddania strzału słyszę bardzo metaliczny dźwięk pracy GB Jeśli ma kolega chęci i czas polecam poprawić podkładkowanie metodą opisaną tutaj: http://www.illinoisairsoft.com/index.php?topic=14152.0. Dla szybkiego zobrazowania: W skrócie: w pierwszej kolejności chodzi o ustalenie optymalnej wysokości silnika (tryb pinion) i wypodkładkowanie zębatki silnikowej (tryb bevel), następnie środkowa do silnikowej, tłokowa do środkowej. Wszystkie sprawdzenia luzu oczywiście na skręconych połówkach szkieletu, nic nie może być za sztywne. Powinno rozwiązać problem. Jeśli nie ma miejsca na takie podkładkowanie lub tłokowa wyjdzie za wysoko względem zębów tłoczyska to pozostaje zrobić standardowe na skręcanych połówkach. Przed złożeniem całości warto przetestować same zęby z silnikiem w różnych pochyleniach gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted August 14, 2017 Author Report Share Posted August 14, 2017 ok , chyba do wprawy doszłem 30 min i opóźniacz jest , taki będzie ? Zobacz całą galerię | Aukcjoner.pl - darmowe galerie na Allegro , co do wypodkładkowywania chce poskładać GB jak najlepiej bez udziału serwisu ( czegoś się nauczyć ) więc poprawię podkładkowanie ;) Quote Link to post Share on other sites
Krzychu9978 Posted August 14, 2017 Report Share Posted August 14, 2017 Kolego co byś nie zrobił i tak Mendi zrobi ci to lepiej, nie masz daleko do niego;) Robił nam już z 10 replik i wszystkie sa lepsze od tego co sam składałem. 10 lat doświadczenia jedna coś daje. Naprawdę bo nakupujesz części a potem się okaże że na nich nie działa bo bądź co bądź części do v3 też są różne. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 14, 2017 Report Share Posted August 14, 2017 Te 100:300 były w wersji łożyskowanej i nie, ta co ma luzak128 chyba nie jest łożyskowana. Mi opóźniacz pomógł przy strzelaniu na auto, brak pustych strzałów. Na pewno doświadczony serwisant zrobi zawsze lepiej, ale dla niektórych to hobby to nie tylko latanie po lesie i strzelanie, ale też właśnie grzebanie w replikach samemu. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted August 14, 2017 Author Report Share Posted August 14, 2017 dobrze to ująłeś Huba_lbn , reasumując mój nowy przerywacz jest OK ? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 14, 2017 Report Share Posted August 14, 2017 Wydaje mi się za duży od dołu, ale trzeba sprawdzić w praktyce ;) https://drive.google.com/file/d/0B5wQreMPLVhfbmtXWVNfZDFWVEk/view Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted August 16, 2017 Author Report Share Posted August 16, 2017 (edited) od dołu tzn gdzie ? tutaj ? Zobacz całą galerię | Aukcjoner.pl - darmowe galerie na Allegro Edited August 16, 2017 by luzak128 Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 16, 2017 Report Share Posted August 16, 2017 Wiesz co? Nie opłacało ci się kupować samego opóźniacza. Jak chcesz podkładkować GB to nie ominie cię zakup podkładek a takich nie znajdziesz w sklepie metalowym. Ręczne dorobienie też będzie trudne. Teraz masz okazję kupiś i przerywacz i podkładki :). Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted August 16, 2017 Author Report Share Posted August 16, 2017 no widz w tym że podkładki kupiłem wraz z zębatkami , 10x 0.10 mm i 10x0.15 mm , teraz kwestia dorobienia opóźniacza, reasumując gdzie podszlifować mój opóźniacz ? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 16, 2017 Report Share Posted August 16, 2017 od dołu tzn gdzie ? tutaj ? Zobacz całą galerię | Aukcjoner.pl - darmowe galerie na Allegro Przez ten czas to byś już dwa razy zdążył zamówić ;) Jak dla mnie to tak jak zaznaczyłeś na zdjęciu. Złóż i zobacz jak strzela. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted August 16, 2017 Author Report Share Posted August 16, 2017 z początku po poskładaniu GB , replika nie reaguje na semi po przełączeniu na auto i puszczeniu ślepakami 3 strzałów wróciłem do semi i po 2 strzałach spust przestał cofać , rozebrałem replikę gb lecz nic nie znalazłem niepokojącego po czym ja złożyłem i strzelała bez przycięć , 5 strzałowa seria auto i kulki lecą ,tak jak by korpus otaczający replikę gdzieś dociskał na spust, teraz rozebrałem replike w celu włożenia M140 . po kilkukrotnym poobijaniu tunku na ścianie prowadnicą udało mi się włożyć M140 , Po złożeniu raz na kilka strzałów słychać sprężyne i co kilka strzałów spust nie cofa , dziwna sprawa , a co do osiągów jutro coś po testuję Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts