Kola Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 (edited) Że co proszę? Nie widzieliście? http://zbrojownia.li...roducts_id=2204 Na twarzoksiążce zbrojowni wstawiali fotki GB, jak znajdę to wrzucę. :icon_razz: Ponoć komora i dysza na szczęście są normalne, standardowe. Znalazłem: https://www.facebook...&type=3 Edited May 10, 2013 by Kola Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 10, 2013 Author Report Share Posted May 10, 2013 No i wyjaśnione. Teraz wracamy do tematu o M4 Cymy :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
hitch Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Od siebie tylko dodam, że byłem dziś w sklepie i macałem. Nawet, nawet jak za tą cenę. Działający bolt catch (!), gearbox podobno inny (wg. serwisanta lepszy) niż w mp5, metalowa komora hop-up i uwaga, bardzo powtarzalne 440fps w stocku na chińskiej 120tce. Jedyne do czego mieli zastrzeżenia to okablowanie, podobno zaczęło się bardzo grzać przy zwykłym pomiarze na chrono. Wszystko się tyczy wersji CM005. Teraz czekamy na recenzje użytkowników. Pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Ja czekam na informacje dotyczące wykonania- czy RISy są amelinowe i czy się "gibiom", czy body jest w porządku, co jest znalowe a co aluminiowe itp. Quote Link to post Share on other sites
SzamoL Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Czekam z niecierpliwością na zdjecia. A tak nawiasem będą też zdjęcia GBtej cymki. Szkoda, że Cyma od razu nie zrobiła kopii 2GX Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Dobra mam real foto :icon_mrgreen: Po otwarciu pudła zastała mnie bardzo miła niespodzianka a dokładnie wykonanie emeczki ale o tym za chwile. Pudełku zwykłe kartonowe z nalepką z tym co w nim się znajduje w środku wypełnienie z miękkiej pianki dobrze zabezpiecza replikę Co do wykonania replika bardzo miło mnie zaskoczyła jakoś wykonania stoi na bardzo wysokim poziomie powierzchnia matowa lekko podpadająca kolorem lekko podpadająca pod grafit wzbudziła zachwyt mojego oka . . Jedyne do czego mogę się doczepić to luz na kolbie ale to standard w emkach . W zestawie mamy rączek taktyczna :P osłony szyn ris mag hi cap podaje dobrze szajsowatą baterie i ładowarkę na początek wystarczą ale trzeba być nastawionym na szybką wymianę owych rzeczy Co do osiągów i pracy gerboxa oraz hop up . Replika ma ponad 400 fps komora hop up metalowa ten sam materiał co w cm040 i modelach + Replika nie chodzi najciszej ale powtarzalność strzałów jest dobra rof ok 10-12bb;s zasięg skuteczny mierzony dalmierzem to 54 metry Jak bym czegoś zapomniał napisać to pytać Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Czekam z niecierpliwością na zdjecia. A tak nawiasem będą też zdjęcia GBtej cymki. Szkoda, że Cyma od razu nie zrobiła kopii 2GX Z cymowskiego shit metalu? Gearbox KWA 2gx waży 2 razy tyle co cymowski v3. W dodatku ołowiu tam nie napchali. Lepiej dołożyć te parę zeta do KWa cqr mod1, póki są.. Quote Link to post Share on other sites
MagnetoPL Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 @Rafik1213 W jakim sklepie zamawiałeś? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Ris ma luzy? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Można poprosić o fotki GB z zewnątrz? Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 (edited) @Rafik1213 W jakim sklepie zamawiałeś? Biała Bron w łodzi :icon_wink: Ris ma luzy? Ani drgnie jak jednolita bryła Można poprosić o fotki GB z zewnątrz? Gerbox z oględzin wygląda jak cymowski v2 z mp5 tak będę je miał Edited May 11, 2013 by rafik1213 Quote Link to post Share on other sites
MagnetoPL Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 (edited) Że gerbox jak w mp5 od cymy to komplement czy zarzut? Mógł by mi ktoś przybliżyć jak to jest z tym GB? Co do bolt catcha to faktycznie działa? Edited May 12, 2013 by MagnetoPL Quote Link to post Share on other sites
SzamoL Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 (edited) Rafik A jak kable się sprawdzają bo podobno nie są za dobre. Edited May 12, 2013 by OFF offtop Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Również mnie bardzo interesuje jak wygląda sprawa z bolt'em :) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Swoją drogą z czego zrobione są okładziny? Cymowski szajsABS, czy cud miód nylon? Quote Link to post Share on other sites
borzej Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Dzisiaj przestrzelany m16 od cymy i tak: -bolt nie działa - ale to kwestia sprawdzenia czemu - strzelanie - głośna praca (jak ak cm042) celnosc pomiar dokonany miara budowlana-tasmowa: maksymalny zasieg na ktorym strzaly lokowane byly w sylwetce to 55m sensowny zasieg to 50m (serie 3-4 pociskowe) 45 metrow pozwalal na lokowanie strzalow 10/10 w drzewo na ogniu pojedynczym minimalny zasieg to 25m - 20 m - na 10 m dotkliwy bol do strzelania urzyto kulek G&G 0,25 i uwagi: - do wymiany lufa i gumka - dysza jest nieprofilowana (podobna do PJ) - przy wymianie komory hop-up podejrzewa ze tez bedzie do wymiany - spasowanie body - szpara ok 0,7 mm miedzy low i upper reciverem + piny ktore nie wypadaja same + sprezyna o niejednakowym skoku + matowa kolba (ale dosc zybko sie posciera) to tyle jak by co to pisac.. Quote Link to post Share on other sites
Juza Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 ja tam czekam na recenzje od Rafała na temat M4 :) Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Rafik A jak kable się sprawdzają bo podobno nie są za dobre. Kable a raczej twarde druty do wymiany po prostu chiński stock jaki dają w cymach i boyaich i tym podobnych do wymiany na 1 miejscu Również mnie bardzo interesuje jak wygląda sprawa z bolt'em :icon_smile: Działa łapie za każdym razem nic do zarzucenia Swoją drogą z czego zrobione są okładziny? Cymowski szajsABS, czy cud miód nylon? Nie jest to szajsowaty abs odblaskowy jak .... tylko matowe miłe w dotyku Złe info silnik młotka nie utrzymuje licho :icon_cry: w cm048 mimo 4 lat nadal chwyt pistoletowy łapie wszystko stalowe jak leci ... Quote Link to post Share on other sites
Juza Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 rafał albo za dużo % albo zbyt późno ale nic nie zrozumiał z tego co o silniku napisałeś xD Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 (edited) Silnik ma słabe magnesy o to cała filozofia Edited May 12, 2013 by rafik1213 Quote Link to post Share on other sites
SzamoL Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Rafik Czy oprócz gumki hu, kabli (oraz przy okazji mozna deansy założyć) coś trzeba wymieniać żeby dobrze działała. Czy twoim zdaniem replika jest warta ceny oraz polecenia oraz czy jest porównywalna jakościowo z cm 048. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Zapewne kable na modelarskie silikonowe, mosfecik pod LiPO'lka, wtyczki T-Connect najlepiej, gumka Hop-Up, lufencje zapewne by się zdało na jakąś preckę i jak wspomniał rafik1213 można by było silnik. Miło by było, jak by ktoś wstawił materiał filmowy, który pokazuje jak strzela replika, kulture pracy GB, szybkostrzelność i sam dźwięk strzału. Silnik niekoniecznie musi być do wymiany, pewnie jest zamontowany jakiś neutralny, lub Torque-Up jak jest ponad 400 fpsów w tej eMce. Czekamy na jakiegoś śmiałka co "wybebeszy" gearbox na gwarancji dla potrzeb naukowo-badawczych :) Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 No i się doczekacie Czekam na precke tłumik i m100 i prawdopodobnie 1-2 dni i na yt będzie jakiś filmik czy coś Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Silnik to szara cyma - widać na zdjęciach krakmana. Czyli do wymiany na neodyma i miodzio. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 U mnie w team emka robi szał i własnie lecą do mnie 2 kolejne modele to będę miał porównanie a i tak przy okazji nie długo zakupuje swds firmy cyma to jak ktoś by chciał info to pisać Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts