Timo Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Czy ktoś wie może gdzie można dostać kolby do takiego modelu? Zdaje się że ta firma ich chyba nie sprzedaje osobno, więc może są jakieś zastępcze? innych firm, tylko jakich? Double Eagle ak47 Tactical Chodzi mi o stałe kolby nie składane. Wkręca się je od tyłu imbusem w korpus. Z góry dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
Kubasan Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Od razu zaznaczę - widziałem, jest sporo tematów o emkowych kolbach do AK, ale mi chodzi o coś innego. Zastanawiam się nad kupnem (a właściwie jestem prawie pewny) CM.028C, dla początkujących. I pytanie brzmi - czy jest możliwość założenia kolby SF bez kupowania adaptera, tzn używając tego z repliki? I czy dałoby się przeciągnąć kable do kolby (kolbę zmieniam głównie dla większej baterii). Z góry dzięki z odpowiedź, mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Skoro tu jest typowo 'emkowa' prowadnica kolby, to można kolbę zmienić na SF błyskawicznie i bardzo łatwo. Co do kabli - podejrzewam, że się da, ale tu ci nie pomogę Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Da się. Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Witam . żeby nie zakładać tematu kolejnego napiszę tu a więc chciałem zapytać czy bez większych przeróbek na rk-03 wejdzie mi kolba od rk-05 mianowicie ta : http://www.taiwangun.com/kolba-skladana-do-aks-74m-p-j Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Witam . żeby nie zakładać tematu kolejnego napiszę tu a więc chciałem zapytać czy bez większych przeróbek na rk-03 wejdzie mi kolba od rk-05 mianowicie ta : http://www.taiwangun...-do-aks-74m-p-j si. Quote Link to post Share on other sites
bialek126 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Siema, tak żeby nie robić spamu, mógłby mi ktoś pomóc znaleźć w jakimś sklepie dokładnie tą kolbę: http://taktyczny.com/czeci-replik-elektrycznych/kolby-i-akcesoria-pl/product-1517.html tylko, żeby miała metalowy szkielet? Bo ta niestety jest w 100% z tworzywa ; /. Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 nie wiem czy będzie taka z metalu Quote Link to post Share on other sites
Belfer13 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Chce kupić Rk01 i go jakoś przerobić. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Panie, wszystko się da. Najprościej oberżnąć ramową kolbę i przyspawać prowadnicę od M4. Pięknie nie będzie, ale efekt zamierzony osiągniesz. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Panie, wszystko się da. Najprościej oberżnąć ramową kolbę i przyspawać prowadnicę od M4. Pięknie nie będzie, ale efekt zamierzony osiągniesz. Jak przyspawasz ZnAl'ową (amelinową) prowadnicę? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Alumweldem. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 A nie można zrobić przejściówki z stali miedzy prowadnicą a body najzwyczajniej i po kłopocie? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Alumweld nie zlapie. Ze względu na małą zawartość aluminium w stopie przy lutowaniu nastąpi przegrzanie znalu i w rezultacie będzie po obsadzie kolby. Alumweld jest do znalu motoryzacyjnego, 30% zawartości alu, a nie do boyi, gdzie masz 4%. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Dread, no to ja nie wiem, dałem do zrobienia zaprzyjaźnionemu spawaczowi i ten stwierdził że alumweldem zrobił, ja repliki nie oszczędzałem i nie odpadło, następny właściciel już się na niej w pełnym biegu dwa razy położył i też się trzyma. Czary jakieś? Miałem jeszcze pomysł oberżnąć kolbę, przy zawiasie, wywiercić dziurę i ześrubować prowadnicę z tak powstałą podstawą, ale teraz nie pamiętam czemu ten pomysł został porzucony na rzecz spawania. Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Nie ten dział, przenoszę. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Dread, no to ja nie wiem, dałem do zrobienia zaprzyjaźnionemu spawaczowi i ten stwierdził że alumweldem zrobił, ja repliki nie oszczędzałem i nie odpadło, następny właściciel już się na niej w pełnym biegu dwa razy położył i też się trzyma. Czary jakieś? Miałem jeszcze pomysł oberżnąć kolbę, przy zawiasie, wywiercić dziurę i ześrubować prowadnicę z tak powstałą podstawą, ale teraz nie pamiętam czemu ten pomysł został porzucony na rzecz spawania. A szkoda bo to najlepszy pomysł ;) Rozgrzewania ZnAlu nie polecam, ten zastosowany w kałachach topi się już poniżej 200C, wiem gdyż niestety sprawdziłem. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 A nie można zrobić przejściówki z stali miedzy prowadnicą a body najzwyczajniej i po kłopocie? Przejściówka to nawet za dużo powiedziane, wystarczy przyspawać 2 cm stalowej rurki lekko "pocienionej" z jednej strony na szlifierce (zapomniałem już jaka to była średnica) i nabić na to prowadnicę. Mam tak w shotgunie i trzyma fest. Quote Link to post Share on other sites
mefyou-Niedzwiedz Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Witam, poszukuje kolby składanej do aks 47, posiadam replike cymy 0.42s, Niestety złamałem kolbe i nie moge znalesc zamiennika, a orginał za 400 zl mnie nie interesuje. Moze ktos z was ma, badz wie gdzie dostane takie cos.. Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 A złamałeś samą kolbę czy sam zatrzask? Bo jak zatrzask to możesz go sobie ze stali dorobić. Quote Link to post Share on other sites
mefyou-Niedzwiedz Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 złamałem kolbę, starajac sie to zrobic samemu złamałem zatrzask, zdenerwowalem sie i rzucilem replike w kat na 2 lata... teraz wracam do zabawy i chce sobie zrobic tą replike, miedzy innymi dolozyc szyne kolimator zalozyc dluga preclufe tlumik zmienic gumke hop, kable na niskooporowe i zalozyc mocniejsza baterie, ale do tego wszystkiego brakuje mi tej kolby, a body zmieniac albo stala kolbe zakladac mi sie nie widzi, nie podoba mi sie to a po za tym koszty zaczynaja rosnac... Quote Link to post Share on other sites
osa678 Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 mnie też się złamała kolba w cm.042s i jakiejś szukam, niestety nie wiem jak ją odkręcić, mówię tu o stronie przy której jest selektor ognia (tak wyjąłem GB i odkręciłem ją, ale po stronie selektora jest jakoś dziwnie i nie wiem jak ją zdjąć) Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Ma ktoś pomysł jak poprawić ergonomię kolby w AK74M? Mam składaną, plastikową kolbę i jej stopka jest metalowa. Strasznie jest niewygodna, przyczepność właściwie zerowa. Da się coś z tym zrobić oprócz wymiany kolby? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Jeśli dobrze Cię zrozumiałem, to to powinno pomóc. https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQTicgyhrRwdCu6h5BkgcEqoanfRkHYSQ7HZCeAvafODgaNPOL_ Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Dokładnie o tym myślałem. Tylko gdzie takie dostać? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts