sprinter12 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 A jak testujesz strzykawkę? Sprawdzałem gumkę hopa? Sprawdzasz mnie?? Wiec zakładam głowicę cylindra wkładam tłok zatykam palcem wylot i sprężam powietrze tłokiem jesli nie mam zastrzeżeń zakładam dyszę i powtarzam test. W moim Kałaszku mam szczelność jak dla mnie perfekt tzn nie da się docisnąć tłoka do końca a jednak co kilka stabilnych strzałów mam jeden z dupy i nie mogę dojść dlaczego teraz muszę kupić dobrą gumkę chyba wybiore systeme energy. Aha mam teflon fix zrobiony na połączeniu gumka - lufa A co do twojego drugiego pytania to kto sprawdzał ty czy ja bo nie kumam :P Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Nie jestem żadnym ekspertem tuningu ale ja bym zrobił test strzykawki z dociśniętą komora hopa z gumką i lufą do gb. Sprawdź też jak dysza uszczelnia się z gumą hopa. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Sprint- 1.Nie nie sprawdzam, to twoja giwera i nie interesuje mnie co z nią robisz... Zadałeś pytanie a rozwiązania problemu najlepiej szukać od początku... 2.ty czy sprawdzales, niestety auto-korekta w telefonie przykręciła wyraz... Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 Sprint- 1.Nie nie sprawdzam, to twoja giwera i nie interesuje mnie co z nią robisz... Zadałeś pytanie a rozwiązania problemu najlepiej szukać od początku... 2.ty czy sprawdzales, niestety auto-korekta w telefonie przykręciła wyraz... Spoko bez obrazy Dzis bylem na szybkim skirmishu na orginalnej komorze smiga bez zajakniecia kulaski mieli G&G .25 na sajcie dzis i wszystko do kupy sprawilo ze 74 znowu sie sprawila bez zarzutu, teraz czekam gumki HU Systemy i potestuje z komora ProWina i orginalem i zdecyduje co zrobic. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Do Prowina polecam gumke Promyka fioletową. Systema się nie popisała w Prowinie. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Co masz na myśli? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 U mnie z kolei prowin na systemce się najlepiej sprawuje, lufa stock. Ale, za to przy tym połączeniu, kałasz strasznie wybredny jeśli chodzi o kulki się zrobił. Niczego poza G&G nie podaje, reszta same zacinki w komorze. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 U mnie w e&l v.1 siedzi min. prowin,gumka systema czarna, lufa deep fire 6.02mm =pompka 100% na całym układzie,podaje bez problemu (madbulle i roketsy) tak chyba każdy egzemplarz to inna historia... Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Ja myślę, że po prostu v.1 było też kilka wersji. Mój na przykład w odróżnieniu od innych E&Li v.1 ma malowany selektor, nie zaoksydowany jak reszta. A druga sprawa, na podwanie pewnie też wpływa spasowanie lufy z gumką i komorą, dysza i używane magi. Dyszę mam SHSa a magi G&P w ostrych skorupach (mogą siedzieć wyżej). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Wie ktoś, czy istnieje coś takiego: http://www.taiwangun.com/magwell-do-ak-aps?from=listing&campaign-id=21 ale do replik w standardzie VFc/LCT? tak, żeby podlazło do E&L. obustronny zwalniacz nie pasował, ale jak się go przecięło na pół, by zgrzew maga miał gdzie się chować, to zaczął hulać. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 LCT miało ale jednostronny. O ile mnie pamięć nie myli. Był obustronny xD Szukaj LCT AK Magwell. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 znalazłem, ale z tego, co widze, to montowany jest identycznie jak ten z TG, czyli i tak musiałbym zrywać nity. Si? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Na to wygląda. A jak inaczej chciales mieć to zamontowane? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Ha, nie mam pojęcia, zawsze bawiłem się klasycznymi kałachami, dopiero teraz kleję taktycznego. Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Widzę, że ceny E&L poszły w górę i to nie tak mało. Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Pe Widzę, że ceny E&L poszły w górę i to nie tak mało. Pewnie "promocja" będzie na dniach Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Promocja na EL była tylko raz- te 10%. Jeśli ktoś będzie chciał się pozbyć rury gazowej z nakładką (czarną, nie ris) to zapraszam na PW. Od biedy może być sama nakładka. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Normalnie pytań nie zadaję bo zwykle czytanie daje mi wszystko, czego chcę wiedzieć. Tym razem jednak zapytam. Chcę sobie złożyć kałacha, który będzie głównie służył do larpowania postapo. Przede wszystkim zależy mi na wytrzymałości części zewnętrznych, bo tego bez maszyn nie poprawię. Rozkmina zeszła pomiędzy AKM E&L 2.0 a AKMS LCT ver 2009. Nie może to być giwera, która będzie potrzebowała delikatnego obchodzenia się czy jakichś głupich naściennych rozwiązań. Do tej pory miałem AKSU VFC i wywalałem tym drzwi i okna, rzucałem z 2'go piętra, zapiaszczałem, topiłem i strzelałem na mrozie z rofem 30rps bez ubytku. Do E&L przekonuje mnie to, że łatwo rdzewieje (mniejszy wysiłek przy osiąganiu odpowiednich efektów), i ponoć zewnętrznie jest pancerna (wnioskuję po przeczytaniu tematu) a LCT to przede wszystkim prestiż i dokładność w odwzorowaniu palnego (co mnie interesuje dużo mniej). Do nich przekonuje mnie fakt, że robią AKMS. Jak z wytrzymałością LCT'ka? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 (edited) Jak chcesz pomacać e&l to wpadnij do mnie do Gdańska. Czasem jeżdżę pociągiem przez Tczew, to się zgadać możemy. AKM w drewnie mieli np w militaria.pl w Gdyni. Poszukaj lokalnie, może też coś znajdziesz. Co do E&L i lct. Lct jest fajnie wykonane, ale wrażenia psują mi śrubki ustalające podstawę szczerbinki i muszkę. E&L jest wykonany dość surowo, zgrzewy niedokładne w sam raz na kałaszka klepanego w garażu Henia w trakcie apokalipsy. Polecam jedno i drugie, ale skłaniałbym bardziej ku e&l. Edited March 28, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
zelekosw Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Tutaj jest ladnie pokazana wytrzymalosc repliki ak od e&l Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Na fejsie e&l jest info ze akms lada dzien... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Przypominam, że jest to temat o E&L, wielokrotnie już padały pytania o LCT. Od porównań mamy inny dział. Quote Link to post Share on other sites
zelekosw Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Co myslicie o tej replice: http://gunfire.pl/product-pol-1152206982-Replika-karabinka-EL-104-PMC-C-Classic-Version-.html Nie za krotka lufa? Jak ma sie ta kolba taktyczna? nic nie lata , wszystko dobrze spasowane? Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 zelekosw, ja wiem że jest taki filmik, ale interesuje mnie prawda, nie propaganda :) Tezy o ostrych częściach itp już zostały obalone. 104 ma chyba taką krótką. wolfman, to jest super informacja :) zaraz ogarniam bo może warto będzie poczekać. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Nie jest za krótka. Kolba jest ok. Szyny są złe bo nawet oryginał surefire nie trzyma zera i tych szyn bym nigdy nie kupił. Lepiej zrobisz kupując to i dokupując oszynowaną rurę gazową Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts